Πρώτη στην Ευρώπη με παγκόσμιο ρεκόρ η Κεφαλίδου

Gazzetta team
Πρώτη στην Ευρώπη με παγκόσμιο ρεκόρ η Κεφαλίδου

bet365

Κορυφαία στον αγώνα του Σκητ νεανίδων αναδείχθηκε χθες (30/7) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπακού η Άρτεμις Κεφαλίδου.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Στον τελικό και οι δύο Ελληνίδες!

Οι δύο κορυφαίες του Πανελλήνιου Σκητ πριν από ένα περίπου μήνα, Άρτεμις Κεφαλίδου (ΣΟ Μακεδονίας) και Εμμανουέλα Κατζουράκη (ΣΚΟΛΕΚ) διέπρεψαν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπακού. Η Κεφαλίδου πέρασε δεύτερη στον τελικό επικρατώντας άνετα στον αγώνα μπαράζ των Hana Adamkova (CZE) και Esmee Van Der Veen (NED) που τερμάτισαν τον προκριματικό με 62 επιτυχίες. Η Κατζουράκη πέρασε πέμπτη με 61 επιτυχίες.

Οι δύο Ελληνίδες είχαν πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Η Κεφαλίδου το Χρυσό με ρεκόρ

Το νέο ρεκόρ στον φετινό πανελλήνιο (70/75 + 48) δείχνει σίγουρα ότι η Κεφαλίδου είχε την κατάλληλη προετοιμασία για επιδόσεις αξιώσεων. Μετά από μια μακριά, ζεστή και θυελλώδη μέρα, οι καλύτερες συναντήθηκαν ξανά στον τελικό. Ο άνεμος φύσαγε το ίδιο τραχύς όσο και το πρωί στον προκριματικό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αρτέμιδα Κεφαλίδου να δείξει την ικανότητά της. Κέρδισε μάλλον άνετα με 46 επιτυχίες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε έναν τελικό στον οποίο κατέρριψε το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ νεανίδων! Ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοσή της στη διάρκεια του τελικού, άφησε στο ασημένιο μετάλλιο τη Ρωσίδα Elena Bukhonova, η οποία πέτυχε την άνοδό της από την έκτη θέση στη δεύτερη και φάνηκε κάπως ανταγωνιστική. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Francesca Del Prete από την Ιταλία, που μπήκε πρώτη στον τελικό με 69 επιτυχίες.

Την τέταρτη θέση στην κατάταξη κατέλαβε η έτερη Ελληνίδα Εμμανουέλα Κατζουράκη, συμπληρώνοντας την άκρως επιτυχημένη παρουσία των νεανίδων του Σκητ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα:

1 ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ Άρτεμις........................ ΕΛΛΑΣ 17 21 24 62 +2 46 WRJ ERJ

2 BUKHONOVA Elena....................... RUS 21 19 20 60 43

3 DEL PRETE Francesca................. ITA 22 23 24 69 35

4 ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ Εμμανουέλα........... ΕΛΛΑΣ 22 18 21 61 27

5 ADAMKOVA Hana........................... CZE 22 19 21 62 +1+4 21

6 VAN DER VEEN Esmee................ NED 19 22 21 62 +1+3 12

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα