Θριαμβευτικό φινάλε με δυο χάλκινα μετάλλια

Gazzetta team
Θριαμβευτικό φινάλε με δυο χάλκινα μετάλλια

bet365

Πανηγυρικό φινάλε για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Τα δυο γυναικεία πληρώματα της Εθνικής μας το διπλό σκιφ με τις Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου και το διπλό ελαφρύ με τις Θωμαή Εμμανουηλίδου και Μαρία Πέργουλη ανέβηκαν στο βάθρο της κορυφαίας, στη κατηγορία, διοργάνωσης κατακτώντας αμφότερα το χάλκινο μετάλλιο παρότι πολύ μικρές σε ηλικίας και με ελάχιστο χρόνο μαζί στις βάρκες.

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε από το διπλό το βαρύ με τις Κυρίδου-Τσαμοπούλου.Το ελληνικό πλήρωμα κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα ήταν μπροστά ως τα 1500μ. Η αντεπίθεση όμως της Λευκορωσίας και της Ιταλίας ήταν πολύ δυνατή και κατάφεραν να κλέψουν τις δυο πρώτες θέσεις. Πολύ μεγάλ επιτυχία για τα δυο κορίτσια που τερμάτισαν σε 7:04.97. Η Λευκορωσία πήρε το χρυσό με 7:03.88 και η Ιταλία το ασημένιο με 7:04.30 ενώ έμειναν έξω από τα μετάλλια οι ΗΠΑ που πήραν την 4η θέση με 7:06.42

"Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος. Είμασταν οι νεότερες στην κούρσα. Ξεκινήσαμε στην πρώτη θέση και κάναμε τον καλύτερο μας αγώνα. Είμαστε μαζί ως πλήρωμα μόλις μια εβδομάδα" ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αννέτας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα ήταν και πάλι χάλκινο και ήρθε από το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών τις Θωμαή Εμμανουηλίδου- Μαρία Πέργουλη. Τα δυο κορίτσια μας τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 7:12.32 πίσω από την Ρουμανία (7:01.24) και την Ιταλία (7:02.32). Η ελληνική βάρκα μας ξεκίνησε από την 3η θέση και κατάφερε να την διατηρήσει ως τη γραμμή του τερματισμού ανεβαίνοντας πανηγυρικά στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

"Το πλάνο ηταν ενα,να μπούμε και να δώσουμε τον καλυτερο μας εαυτό και αυτο κάναμε.Ευτυχώς βγήκαν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει.Είμαστε πολύ χαρούμενες για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε για το Παγκόσμιο Α-Γ της Σαρασότα" είπε η Θωμαή αμέσως μετά το φινάλε του Τελικού.

Σημαντικά πλασαρίσματα για τα αγόρια

Πολύ καλές εμφανίσεις σε πολύ απαιτητικά αγωνίσματα έκαναν και τα αγόρια της Εθνικής στα σκιφ .Στην 6η θέση του τελικού του σκιφ ελ βαρών τερμάτισε ο Νίνος Νικολαΐδης σημειώνοντας χρόνο 7:15.26. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απο το ξεκίνημα της κούρσας στην 6η θέση. Πρώτος τερμάτισε ο Βραζιλιάνος Μπατίστα Ούνκας σε 6:59.46.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης στο μικρό τελικό του σκιφ πήρε την 2η θέση και 8η στη γενική. Αν και ξεκίνησε από την 5η , στο 1000άρι ήταν 4ος για να ανέβει στη συνέχεια στη 2η όπου τερμάτισε με χρόνο 7:02.16.

Με τα δυο χάλκινα η Ελλάδα κατέλαβε την 22η θέση στο πίνακα των μεταλλίων ανάμεσα σε 53 χώρες που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα