Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου η Εθνική πόλο γυναικών!

Gazzetta team
Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου η Εθνική πόλο γυναικών!

bet365

Επική νίκη της Εθνικής πόλο γυναικών με 11-8 επί της Αυστραλίας και πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση κάνοντας μια παθιασμένη εμφάνιση επικράτησαν με 11-8 των «Aussie Stingers» του Σάκη Κεχαγιά και πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη, μια νίκη ψυχολογίας για την οποία τόσο καιρό όλες οι Ελληνίδες διεθνείς μιλούσαν. Το γκολ της Ιωάννας Χυδηριώτη, 2:15 πριν τη λήξη του αγώνα έδωσε για πρώτη φορά το «μαγικό» + 3 στην Εθνική μας ομάδα, η οποία το διατήρησε και πανηγύρισε μια επική πρόκριση.

Πλέον και ύστερα από αυτό το παιχνίδι οι Ελληνίδες παίκτριες έδειξαν πως μπορούν πάρα πολλά σε αυτό το τουρνουά. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο νικητής του Ισπανία – Κίνα (αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά και δε γίνει κάποιο...θαύμα στα παιχνίδια των άλλων ομίλων).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει το προβάδισμα, χάρη σε γκολ της Ελ. Πλευρίτου στην πρώτη επίθεση, όμως οι Αυστραλέζες ισοφάρισαν σε 1-1 και πήραν προβάδισμα στα μισά του οκταλέπτου, παίζοντας με παίκτρια παραπάνω. Αυτήν ήταν και η τελευταία φορά που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Η απάντηση της ελληνικής ομάδας ήταν άμεση με το δεύτερο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου. Με το 2-2 έληξε το πρώτο οκτάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική μας μπήκε αποφασισμένη και κατάφερε να προηγηθεί με 4-2, χάρη σε δύο γκολ της Ασημάκη από θέση φουνταριστου και στον παραπάνω. Οι Αυστραλέζες μείωσαν σε 3-4, όμως και πάλι με γκολ στον παραπάνω, αυτή τη φορά από τη Μανωλιουδάκη το σκορ έγινε 3-5. Εκεί η Εθνική μας είχε την ευκαιρία να ξεφύγει και με τρία γκολ διαφορά, όμως η Γουέμπστερ πρόλαβε την Ελευθεριάδου που έφυγε στην κόντρα. Στην αμέσως επόμενη επίθεση οι Αυστραλέζες μείωσαν σε 5-4, ενώ η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι, στο οποίο όμως η Λία Γιανίτσας έβαλε στοπ, αποκρούοντας την εκτέλεση της Ελευθερίας Πλευρίτου. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Αυστραλία ισοφάρισε 0:05 πριν τη λήξη του ημιχρόνου με την Χάλιγκαν σε παίκτρια παραπάνω.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε και πάλι με το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση να μπαίνει δυνατά. Προηγήθηκε με 6-5, χάρη σε γκολ της Μανωλιουδάκη, και με 8-6 χάρη σε γκολ των Ξενάκη και Αβραμίδου σε παίκτρια παραπάνω. Όμως, ο εξαιρετικός παραπάνω της Αυστραλίας (5/6 μέχρι εκείνο το σημείο) την κρατούσε ζωντανή στο παιχνίδι, αφού μείωσε σε 8-7 στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έδειχναν να το πιστεύουν πάρα πολύ και σκόραραν και πάλι στην πρώτη επίθεση (9-7) με την Ελευθερία Πλευρίτου, που ήταν από τις κορυφαίες του τερέν. Η Αυστραλία συνέχισε να βρίσκει λύσεις στον παραπάνω και μείωσε σε 9-8, όμως το ίδιο έκανε και η Εθνική μας που με γκολ των Ασημάκη και Χυδηριώτη έφτασε στο πολυπόθητο +3, 2:15 πριν το τέλος. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση η ελληνική άμυνα και η Χρυσή Διαμαντοπούλου που πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Όλες οι παίκτριες της Εθνικής μας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Η Ελλάδα είχε 6/9 σε παίκτρια παραπάνω και 0/1 πέναλτι, ενώ η Αυστραλία 6/7 στον παραπάνω.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 8-11

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-3, 1-3

Αυστραλία (Σάκης Κεχαγιάς): Γιανίτσας, Γκόφερς 3, Μπάκλινγκ 2, Χάλιγκαν 1, Μπίσοπ 1, Ριντζ, Γουέμπστερ 1, Τσίμερμαν, Αραντσίνι, Μαχαΐλοβιτς, Μπάξτερ, Στιρ, Χεντζ

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Χυδηριώτη 1, Κώτσια, Μανωλιουδάκη 2, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου Χ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα