Λονδίνο: «Χρυσός» ο Σεΐτης, «ασημένιος» ο Κουτούλιας στο Παγκόσμιο! (vid)

Gazzetta team
Λονδίνο: «Χρυσός» ο Σεΐτης, «ασημένιος» ο Κουτούλιας στο Παγκόσμιο! (vid)

bet365

Ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο, καθώς και το «παράσημο» για ένα παγκόσμιο ρεκόρ μπήκαν στις βαλίτσες της ελληνικής αποστολής την 4η μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παραολυμπιακών αθλημάτων που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Την αρχή της σπουδαίας ημέρας για τον ελληνικό στίβο έκανε ο Μιχάλης Σείτης, που τερμάτισε πρώτος στην κούρσα των 400 μέτρων κατηγορίας Τ44 με επίδοση 51.41 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, φτάνοντας έτσι. Αυτό ήταν το τρίτο συνολικά μετάλλιο μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, αφού λίγο νωρίτερα την Τρίτη (18/7) ο Χρήστος Κουτούλιας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν κατηγορίας Τ47 και φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο.

Εκτός των μεταλλίων, η ελληνική αποστολή κατήγαγε κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ43 με τον Γιάννη Σεβδικαλή. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος αγωνίστηκε στον μικτό τελικό κατηγοριών 43/44, στην τρίτη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 6 μέτρα 21 εκατοστά, επίδοση κατά 21 εκατοστά μεγαλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο ίδιος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ. Ο Σεβδικαλής κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό, στον οποίο όλοι οι αντίπαλοί του ήταν κατηγορίας Τ44.

Στη σφαιροβολία κατηγορίας F36, ο Γιώργος Βαγιανόπουλος πήρε την 6η θέση της κατάταξης, φτάνοντας στα 11.96, ενώ στα 200μ. Τ37, ο Ιάσονας Γαντές τερμάτισε 4ος στην πρώτη προκριματική σειρά με 26.57’’ και έμεινε εκτός τελικού.

 

Τελευταία Νέα