Στη ναυτοσύνη κρίθηκε η 2η ιστιοδρομία του 54ου Ράλλυ Αιγαίου

Gazzetta team
Στη ναυτοσύνη κρίθηκε η 2η ιστιοδρομία του 54ου Ράλλυ Αιγαίου

bet365

H Xίος, η μήτρα της παγκόσμιας ναυτιλίας, υποδέχτηκε χθες το βράδυ τα πληρώματα του 54ου Ράλλυ Αιγαίου, ύστερα από την ολοκλήρωση μίας πολύ δύσκολης και απαιτητικής κούρσας όπου η ναυτοσύνη, η ιστιοπλοϊκή δεινότητα και η τακτική των ιστιοπλόων συνδυάστηκαν για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε μία ιστιοδρομία 87 ν.μ. όλα κρίθηκαν την τελευταία ώρα, στη βραχονησίδα Βενέτικο. Σε ένα νησί που έχει συνδέσει το όνομά του με τη θάλασσα, τα πληρώματα του «μαραθωνίου της ιστιοπλοΐας» έδειξαν ότι μπορούν να δαμάσουν ένα από τα ομορφότερα πελάγη του κόσμου. Όταν τα σκάφη έφτασαν στη βραχονησίδα της Χίου, ο Αίολος «έδεσε» τον ασκό του και τα ιστιοφόρα «κόλλησαν». Οι ιστιοπλόοι, ύστερα από μία μακρά και απαιτητική διαδρομή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν πλαγιοδρομία, έπρεπε να ξεχάσουν την κούραση και με «καθαρό» μυαλό να σχεδιάσουν την τακτική τους. Τελικά, στα ORC International πρώτο ήρθε το «Optimum 3» (κυβερνήτες: Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος), δεύτερο το «Chiara Iason» (Νίκος Φωτίου) και τρίτο το «iSail» (Χρήστος Καρύδης). «Ήταν ένα δυνατό και δύσκολο μπράτσο. Το σκάφος έφτασε στα όριά του. Κατά τόπους βρήκαμε επτά μποφόρ. Εμείς δεν κολλήσαμε πολύ και φτάσαμε γρήγορα, σε εννέα ώρες και 15 λεπτά. Η επόμενη ιστιοδρομία είναι, περίπου, 102 ν.μ. Τρέχουμε για τη νίκη», δήλωσε ο, εκ των κυβερνητών, του «Optimum 3», Νίκος Λάζος.

Στα ORC Club πρώτο στη δεύτερη ιστιοδρομία του 54ου Ράλλυ Αιγαίου ήρθε το «Alter Ego – Jack & Jenny» (Στέλιος Μπόνας – Αλέξης Μπόνας), δεύτερο το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης – Τζανέτος Κυριακίδης) και τρίτο το «Afroditi Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης).

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης (ύστερα από δύο ιστιοδρομίες): ORC International: 1ο) «Optimum 3» με 2 βαθμούς, 2ο) το «iSail» με 7 και 3ο) το «Chiara Iason» με 8 βαθμούς.

ORC Club: 1) «Water Gipsy» 3 βαθμοί, 2) «Afroditi – Solaris» 5 βαθμοί, 3) «Alter Ego – Jack & Jenny και AITIS (Λουκάς Καραμβάσης) με 7 βαθμούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα