Το Αιγαίο Πέλαγος δυνάμωσε τα μελτέμια για το 54ο Ράλλυ Αιγαίου

Το Αιγαίο Πέλαγος δυνάμωσε τα μελτέμια για το 54ο Ράλλυ Αιγαίου

Το Αιγαίο Πέλαγος δυνάμωσε τα μελτέμια για το 54ο Ράλλυ Αιγαίου

Υπό τους ήχους της μουσικής του Μάρκου Βαμβακάρη πραγματοποιήθηκαν, χθες το βράδυ, στον Ναυτικό Όμιλο της Σύρου οι απονομές της 1ης ιστιοδρομίας του 54ου Ράλλυ Αιγαίου. 

Τόσο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, όσο και οι εκπρόσωποι του ΝΟΣ αναφέρθηκαν στις στενές σχέσεις που συνδέουν τους δύο ιστορικούς Ομίλους και ανανέωσαν το ραντεβού και για άλλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις. Η εφετινή επίσκεψη στη Σύρο ήταν η 15η για τον θεσμό.

Τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα, ελάχιστες ώρες πριν ξεκινήσουν για τη δεύτερη και ιδιαίτερα απαιτητική κούρσα. Σήμερα το πρωί τα σκάφη απέπλευσαν από τη Σύρο με προορισμό τη Χίο. Ο αγώνας άρχισε (10.10 π.μ.) με μέτριους βόρειους ανέμους και πορεία ανάμεσα στα νησιά Τήνο και Μύκονο, αφήνοντας το δύσκολο στενό, ανοίχτηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος με πορεία το νοτιότερο άκρο της Χίου, τη βραχονησίδα Βενέτικο. Το Αιγαίο Πέλαγος επεφύλασσε δυνατότερο μελτέμι από αυτό της εκκίνησης με αρκετά υψηλό κυματισμό.

Πρώτο στο πανέμορφο νησί της ναυτοσύνης και της μαστίχας έφτασε το «Optimum 3». «Ήταν μία δύσκολη κούρσα με ωραίες συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών είχαμε κάποιες ζημιές στον εξοπλισμό, κάτι που θα δυσκολέψει τις προσπάθειες μας για τη συνέχεια. Το πλήρωμα ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες», δήλωσε ο, εκ των κυβερνητών, Νίκος Λάζος. Οι αφίξεις των υπολοίπων σκαφών αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Η τελική κατάταξη και τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας θα εκδοθούν αφού ολοκληρωθεί ο κατάπλους όλων των ιστιοπλοϊκών.

Παρακολουθείστε καθημερινά στις 23.00 από το Novasports1-HD την ειδική εκπομπή για την εξέλιξη του 54ου Ράλλυ Αιγαίου, εκπομπή που προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση και από το Action24. Ζήστε λεπτό – προς λεπτό την ένταση του αγώνα από τα Social media της διοργάνωσης, στο Facebook, στο Twitter,στο Instagram και στο YouTube.

 

Best of internet