«Κουδούνι» έγινε ο Φέντερερ στα μεθεόρτια κατάκτησης του Γουίμπλεντον! (pics)

«Κουδούνι» έγινε ο Φέντερερ στα μεθεόρτια κατάκτησης του Γουίμπλεντον! (pics)

Το «'καψε» έως τις 5 το πρωί ο Ρότζερ Φέντερερ στο καθιερωμένο δείπνο προς τιμήν των νικητών. 

«Κουδούνι» έγινε ο Φέντερερ στα μεθεόρτια κατάκτησης του Γουίμπλεντον! (pics)

Ο 36χρονος τενίστας, ο οποίος έχει πλέον στην κατοχή του 19 τίτλους γκραν σλαμ, εκ των οποίων 8 στου Γουίμπλεντον, όσους κανένας άλλος, προειδοποίησε τους νεότερους συμπαίκτες του να μην σταματήσουν ποτέ να δουλεύουν σκληρά, ώστε να αποκτήσουν ποικιλία στο παιχνίδι τους, αν θέλουν να ανακόψουν την παλιά φρουρά. 

«Είναι τρομακτικό για μένα το γεγονός ότι κοιτώντας τα στατιστικά βρήκα παίκτες σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν με ποσοστό επιτυχίας 2% σε πόντους από σερβίς και βολέ.

Εύχομαι να δούμε περισσότερους παίκτες και προπονητές να παίρνουν ευκαιρίες γιατί συμβαίνουν όμορφα πράγματα.

Μετά τη δική μου και του Ράφα τη γενιά η νέα δεν είναι αρκετή δυνατή για να μας πετάξει έξω. Αυτό βέβαια μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να πρωταγωνιστούμε», τόνισε

Ρότζερ Φέντερερ και Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα δεν χόρεψαν όπως ορίζει το πρωτόκολλο, γιατί όπως είπε ο Ελβετός, «Όταν δεν υπάρχει μουσική είναι δύσκολο να  προχωρήσεις».

Στη συνέχεια έγινε πιο αποκαλυπτικός απ' ότι συνήθως: «Το κεφάλι μου κουδουνίζει. Δεν ξέρω τι έκανα χθες το βράδυ. Ήπια πολλά διαφορετικά είδη ποτών υποθέτω. Μετά το δείπνο, πήγαμε σε ένα μπαρ με 30-40 φίλους.

Περάσαμε υπέροχα. Πήγα στο κρεβάτι στις 5 ξύπνησα και δεν ένιωθα καλά. Τις τελευταίες ώρες νιώθω κάπως καλύτερα. Όμως ήταν όμορφα».

Στην ερώτηση για το αν στοχεύει σε 20ό τίτλο γκραν σλαμ ο Βασιλιάς είπε: «Ο στόχος είναι τώρα να διασκεδάσω το  γεγονός ότι είμαι νικητής στο Γουίμπλεντον. Δεν έχω στο μυαλό προκαθορίσει πόσα γκραν σλαμ θέλω να κατακτήσω.

Ήμουν πολύ επικεντρωμένος στα 17. Ήταν ένας υπέροχος αριθμός. Επομένως τα 18 και 19 είναι σπουδαία. Νομίζω ότι τώρα θα διασκεδάσω, μένοντας υγιής και παίζοντας για τίτλους».

 

 

Best of internet