Δεν βγήκε η κούρσα στην Αραούζου

Δεν βγήκε η κούρσα στην Αραούζου

bet365

Η Κέλλυ Αραούζου έμεινε στην 26η θέση μεταξύ 59 αθλητριών στα 10 χλμ μαραθώνιας κολύμβησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και πλέον επικεντρώνεται στο αγώνισμα των 5χλμ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε από την αρχή της κούρσας πίσω με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ποτέ να καλύψει το χαμένο έδαφος και τελικά να τερματίσει σε 2:04:25, 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη Οριέλ Μιγιέ από τη Γαλλία (2:00:13.70). Μεγάλη μάχη έγινε για τα άλλα δύο μετάλλια, τα οποία κατέληξαν σε τρεις αθλήτριες.

Η Σαμάνθα Αρεβάλο από το Εκουαδόρ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, μόλις 3.30 δευτερόλεπτα πίσω από την Γαλλίδα, ενώ ταυτόχρονη άφιξη είχαμε στην τρίτη θέση με τις Αριάνα Μπρίντι από την Ιταλία και Άννα Μαρσέλα Κούνα από την Βραζιλία να τερματίζουν 3.50 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη.

«Ήταν μια κούρσα «περίεργη», η οποία είχε αρκετές εκπλήξεις. Από την αρχή καταλάβαινεις ότι δεν της έβγαινε. Η Κέλλυ από τα πρώτα χιλιόμετρα είδε την κούρσα να ανοίγει και έμεινε πολύ πίσω από τις προπορευόμενες αθλήτριες. Τέλειωσε αυτό και τώρα στόχος είναι τα 5 χιλιόμετρα, το οποίο είναι και το καλό της αγώνισμα», δήλωσε ο προπονητής της Αραούζου, Νίκος Γέμελος, με την ίδια να επισημαίνει:

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα, αλλά πλέον δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος εξ αρχής, με αποτέλεσμα να μείνω πολύ πίσω. Όμως δεν το φανταζόμουν και δεν ήθελα να ρισκάρω βγαίνοντας μπροστά γιατί θα μπορούσα να ξεμείνω από δυνάμεις. Πλέον όλη προσοχή μου είναι στην κούρσα των 5χλμ. Έχω τρεις ημέρες να ξεκουραστώ και να βάλω τα δυνατά μου».

Η Κέλλυ Αραούζου θα αγωνιστεί στα 5 χιλιόμετρα την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα