Κούβελος: «Ας δούμε την απόφαση του ΣτΕ ως μήνυμα ενότητας!»

Gazzetta team
Κούβελος: «Ας δούμε την απόφαση του ΣτΕ ως μήνυμα ενότητας!»

bet365

O Ισίδωρος Κούβελος μιλά για πρώτη φορά μετά την απόφαση του ΣτΕ που τον δικαίωσε για τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στέλνει μήνυμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την προσφυγή των 13 ομοσπονδιών που πρόσκεινται στον Ισίδωρο Κούβελο και ακύρωσε τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή του περασμένου Φεβρουαρίου.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Ο κ. Κούβελος μιλά για πρώτη φορά στο gazzetta.gr για την απόφαση του δικαστηρίου αλλά και για τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το κύρος της οποίας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Κύριε Κούβελε, μετά την υπέρ της προσφυγής σας απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού (ΣτΕ) με την οποία ακυρώθηκε η διαδικασία και οι εκλογές για την συγκρότηση σε σώμα της ΕΟΕ που έγιναν την 6η Φεβρουαρίου, πως αισθάνεστε ;
Πρέπει να πω ότι νοιώθω ηθικά δικαιωμένος. Δεν είναι όμως μόνον δική μου προσωπική δικαίωση αλλά είναι η δικαίωση των αρχών και των αξιών του Ολυμπισμού. Ανήκω σε αυτούς που όλη μου τη ζωή έδινα μάχη για ένα υγιή και καθαρό αθλητισμό μακριά από μικροπολιτικές και μεθοδεύσεις. Το Ολυμπιακό κίνημα είναι πολύ μεγάλο και οι Αρχές του πολύ σημαντικές για να ευτελίζονται με το όποια ιδιοτελή κίνητρα. Δεν είναι τυχαίο πως μια από τις σημαντικότερες Αρχές που καθορίζουν το Ολυμπιακό κίνημα είναι η απόσταση του από οποιαδήποτε κυβερνητική ή πολιτική παρέμβαση. Η απόφαση του ΣτΕ επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό και είναι ένα σάλπισμα επιστροφής σε αυτές τις αξίες που τόσο βάναυσα κακοποιήθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου. Δεν πρέπει όμως να κοιτάμε πίσω. Σήμερα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να ξαναδώσουμε το κύρος και την αναγνώριση στην Ελληνική Ολυμπιακή μας Επιτροπή Αναγνώριση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Για μένα είναι αδιανόητο η Ελλάδα που γέννησε τον Ολυμπισμό δεν έχει φωνή και συμμετοχή στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Γιατί έγιναν τελικά οι εκλογές παρά την απόφαση για αναβολή που είχε ανακοινώσει ο Προεδρεύων Λάμπης Νικολάου;

Πιστεύω ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που ξεκίνησαν εδώ και ένα χρόνο στην ΕΟΕ, η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακατευθεί ενώ γνώριζε ότι δεν το δικαιούτο, είχαν δύο συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πρώτον, τη μη συμμετοχή Έλληνα αυτή τη στιγμή εκπροσώπου στην σύνθεση της ΔΟΕ και δεύτερον να παρασυρθούν πολλοί συνάδελφοι και να πιστέψουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα, είναι ανεκτό να μην ισχύουν οι νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Καταστατικό της ΕΟΕ και οι αποφάσεις της ΔΟΕ.

Από εδώ και πέρα, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

Η απόφαση 1881/17 του ΣτΕ που αναμφίβολα αποτελεί κόλαφο για εκείνους στους οποίους απευθύνεται, και η περίοδος από την 6η Φεβρουαρίου μέχρι την 13η Ιουλίου με την παράτυπη Διοίκηση της ΕΟΕ, πρέπει να περάσουν ως μελανά σημάδια στην ιστορία του θεσμού μεν αλλά και να ξεχαστούν το συντομότερο δυνατό. Δεν έχει περιθώρια ο ελληνικός αθλητισμός να στερείται των υπηρεσιών έμπειρων στελεχών που θεωρούνται απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της Ολομέλειας. Η απόφαση αυτή έστειλε ένα μήνυμα, ένα σάλπισμα ενότητας κατά κάποιον τρόπο, προς τον ελληνικό αθλητισμό. Κατέδειξε παθογένειες που πρέπει να αποφεύγουμε. Το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας, που διχάστηκε την 6η Φεβρουαρίου από τις, όπως αποδείχθηκε, κατά παρέκκλιση του Νόμου και του Καταστατικού ενέργειες, πρέπει να αναστηλωθεί και πάλι με την σύμπραξη όλων των παραγόντων του. Κανένας δεν περισσεύει στον τόπο αυτόν….. Αρκεί το κάθε ένα μέλος της ΕΟΕ, με γνώμονα την ιστορία του, την εμπειρία του, την αποδοχή του από τους άλλους και την θέση που του πρέπει, να θελήσει να συνυπάρξει κάτω από την ίδια στέγη.

Ποιες θα είναι επόμενες κινήσεις σας;

Θα πρέπει συντομότατα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες οι οποίες αφενός θα αποκαταστήσουν την νομιμότητα της σύνθεσης της νέας Ολομέλειας και κυρίως ως προς το νομιμοποιητικό status του καθενός μέλους της ΕΟΕ και στην συνέχεια να ζητηθεί από τον κ. Νικολάου, που είχε ορισθεί από την προηγούμενη διοίκηση, να συγκαλέσει νέα εκλογική Ολομέλεια. Η αποκατάσταση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο πριν από την νέα σύγκληση που ελπίζω να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιβάλλεται μετά την απόφαση του ΣτΕ. Θα ήθελα μόνον να τονίσω ότι στόχος και των 13ων μελών της ΕΟΕ που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι, η σύνθεση της προσεχούς εκλογικής Ολομέλειας, να είναι από κάθε πλευρά νομικά καθαρή, ώστε να μην γίνουμε για άλλη μία φορά ρεζίλι διεθνώς….

Τη θέση όμως για έναν Ελληνα στη ΔΟΕ, θα τη χάσουμε και φέτος;
Φαντάζομαι πως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί βέβαια ότι μετά την εκτός Νόμου και Καταστατικού διαδικασία της 6ης Φεβρουαρίου, το όνειρο για την πλήρωση της θέσης που άφησε ο κ. Νικολάου στην ΔΟΕ, μάλλον δύσκολο εμφανίζεται και για φέτος.
Ας αναρωτηθούν λοιπόν εκείνοι που προκάλεσαν την παράτυπη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου, αν άξιζε η ενέργεια τους το κακό που προκάλεσαν!

 

Τελευταία Νέα