«Ασημένιος» ο Κυριαζής στο Ευρωπαϊκό Κ23

«Ασημένιος» ο Κυριαζής στο Ευρωπαϊκό Κ23

bet365

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Κυριαζής στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να «γυρίσει» έναν αγώνα που σίγουρα δεν ξεκίνησε όπως ήθελε, λόγω της ατυχίας και του δυνατού αέρα. παραλίγο να του στερήσει ακόμη και την παρουσία στην πρώτη οχτάδα.

Ισχυρός πνευματικά διατήρησε την ψυχραιμία του φτάνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου με 81,08 μέτρα.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 64,93μ., σε μια βολή όπου του γλίστρησε το ακόντιο από τη λαβή, συνέχισε επίσης νωθρά στα 71,04 μ. και στην τρίτη βολή με...συνοπτικές διαδικασίες έστειλε το ακόντιο στα 79,91 μ. για να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση.

Ο Κυριαζής προσπάθησε στη συνέχεια να βρει την βολή, που θα τον έστελνε στην κορυφή της κατάταξης, όμως, ο αέρας έδινε διαφορετική πορεία στο ακόντιο του, από αυτό που εκείνος ήθελε (76,84 μ. η 4η βολή, 80,96 μ. η 5η).

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριαζής σημείωσε μια ακόμη μεγάλη διάκριση, χάρισε στη χώρα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, αλλά και το πρώτο μετά το 2013, αφού πριν δύο χρόνια στο Ταλίν κανένα μέλος της ομάδας δεν είχε ανέβει στο βάθρο.

Το σημερινό είναι το 23ο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο στον ακοντισμό. Νικητής του αγώνα ήταν ο Νόρμπερτ Ρίβαζ- Τοτ, με 83,08 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Ουγγαρίας.

Ο 23χρονος, ο οποίος σημείωσε τρία μέτρα ρεκόρ, είχε δύο ακόμη έγκυρες βολές στα 77,88 μ. και στα 75,82 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αντριάν Μαρντάρε (Μολδαβία) με 78,76 μέτρα.

 

Τελευταία Νέα