Έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 στη Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 στη Θεσσαλονίκη

bet365

Τη 10η θέση κατέλαβε το πλήρωμα των Μάντη-Καγιαλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας της κλάσης 470 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως και αυτό των Μπόζη-Κλωναρίδη στις γυναίκες.

Στην κατηγορία των ανδρών νικητές αναδείχθηκαν οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν με 38 βαθμούς ποινής, ακολουθούμενοι από τους Σουηδούς Νταλμπεργκ-Μπέργκστρομ με 47 και τους Αυστριακούς Μπάργκερ-Μερ με 78.

Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο έμειναν στην 10η θέση με 102 βαθμούς ποινής.

Στις γυναίκες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες ανακηρύχθηκαν οι Πολωνές Ανιέτσκα Σρζιπούλεκ και Ιρμίνα Μρόζεκ με 42 βαθμούς ποινής, ενώ το δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου πλαισίωσαν οι Βρετανίδες Μιλς-Μακτάιρ 4β.π. και Μρακ και Μακαρόλ από την Σλοβακία με 66 β.π., αντίστοιχα.

Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου κατέλαβαν την 10η θέση με 107 β.π.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών ακολούθησε η τελετή λήξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι απονομές των επάθλων και των μεταλλίων στους νικητές και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Πολωνίας και της Αυστραλίας αντίστοιχα, προς τιμήν των πληρωμάτων που πήραν χρυσό μετάλλιο. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Άκης Τσαλίκης, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην εμπειρία του Ν.Ο.Θ στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων, συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος και τόνισε ιδιαίτερα την πολύ μεγάλη συμβολή των εθελοντών και εθελοντριών, μελών του ομίλου, στην οργανωτική επιτυχία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.


Στην επιτυχία της διοργάνωσης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της παγκόσμιας κλάσης 470 Δημήτρης Δήμου ο οποίος έδωσε κι αυτός με τη σειρά του συγχαρητήρια το Ν.Ο.Θ και κάλεσε όλους να δώσουν το παρόν στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019 στη Δανία. Παράλληλα έκανε και την πρόταση να διοργανωθεί στο μέλλον και ένα αντίστοιχο event με βετεράνους ιστιοπλόους. Χαιρετισμούς απήυθυναν επίσης, ο Δήμρχος Θεσσαλόνίκης Γιάννης Μπουτάρης, που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να στηριχθούν τα ναυταθλητικά σωματεία για την ανάληψη τέτοιων διοργανώσεων, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Ν.Ο.Θ για την επιτυχία της δοργάνωσης, έκανε αναφορά γενικότερα στις μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που έγιναν αλλά και πρόκειται να γίνουν στο προσεχές διάστημα στη χώρα μας.

 

Τελευταία Νέα