Βλάχος: «Θέλουμε χρόνο και ευκαιρίες»

Gazzetta team
Βλάχος: «Θέλουμε χρόνο και ευκαιρίες»

bet365

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών αναχωρεί αύριο (14/07) για την Βουδαπέστη προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στην ουγγρική πρωτεύουσα και αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο για τις εθνικές ομάδες όλου του κόσμου.

Πριν από δυο χρόνια στο Καζάν της Ρωσίας οι Έλληνες διεθνείς είχαν πετύχει μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Εθνική ομάδα, ανανεωμένη, χωρίς τους πολύπειρους Χρήστο Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη, θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παγκόσμια υδατοσφαίριση (3η το 2015 στο παγκόσμιο, 4η το 2016 στο ευρωπαϊκό και 6η το 2016 στην Ολυμπιάδα), μετέχοντας στον όμιλο με αντιπάλους την Ισπανία, την Νότιο Αφρική και την Σερβία.

Ο προπονητής των επιτυχιών, ο Θοδωρής Βλάχος, εκφράζεται σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην κορυφαία αυτή διοργάνωση.

Ερωτηθείς για τις επιλογές της τελευταίας στιγμής (Ζερδεβάς, Αργυρόπουλος-Κανακάκης), τόνισε: "Δεν θα ηθελα να εκφραστώ για τις επιλογές της τελευταίας στιγμής. Σίγουρα επιλέγεις έναν παίκτη με κυρίαρχα στοιχεία το "που" και το "πως". Δηλαδή που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και πως θέλεις να παίξεις με βάση αυτόν τον αθλητή. Κάπως έτσι έγινε και η επιλογή των δυο αυτών παιδιών στην τελική αποστολή για το παγκόσμιο".

Η Εθνική ομάδα ξεκινάει τα παιχνίδια της την Δευτέρα παίζοντας απέναντι στην Ισπανία. Έναν αγώνα καθοριστικό για τη συνέχεια. Ενα ματς "κλειδί" για πολλούς. Ενα αποτέλεσμα που μπορεί να κρίνει εάν η Ελλάδα θα έρθει 2η ή 3η στον όμιλο, γεγονός που θα καθορίσει και την τύχη της στα κρίσιμα νοκ αουτ παιχνίδια που θα ακολουθήσουν στην διοργάνωση.

Η άποψη του Θοδωρή Βλάχου διαφέρει απο αυτή των πολλών. "Δεν πάμε για να έρθουμε δεύτεροι ή τρίτοι στον όμιλο. Πάμε για να έρθουμε πρώτοι στον όμιλο. Ξέρουμε ότι η Σερβία ειναι το φαβορί αλλά δεν πάμε για να χάσουμε στο μεταξύ μας παιχνίδι" ισχυρίζεται ο προπονητής μας και συνεχίζει: "Το παιχνίδι με την Ισπανία στην πρεμιέρα ειναι σίγουρα καθοριστικό, αλλα δεν ειναι και ενα ματς χωρίς αύριο. Θέλουμε να κερδίσουμε, η ψυχολογία μας θα εκτοξευθεί, αλλα εάν δεν τα καταφέρουμε δεν χάσαμε τον πόλεμο. Το τουρνουά έχει πολυ δρόμο και δεν θα κριθεί σε ενα αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω ότι στόχος της ομάδας δεν ειναι η αποφυγή της 3ης θέσης στον όμιλο. Ειναι η κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο".

Εν κατακλείδι, ποιος ειναι ο στόχος της Εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης;

"Στην Βουδαπέστη δεν θα είμαστε η μόνη ομάδα που ειναι ανανεωμένη. Κι άλλες ομάδες βρίσκονται στην ίδια μοίρα με μας. Με μεγαλύτερη ή μικρότερη ανανέωση σε έμψυχο δυναμικό και με το "μάτι" τρία χρόνια μακριά , στην Ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκιο. Στην Βουδαπέστη δεν θα είμαστε όμως και οι μόνοι που θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία της διάκρισης και των μεταλλίων. Όπως και εμεις, έτσι και οι άλλοι θα διεκδικήσουν την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η ομάδα μας χρειάζεται χρόνο. Η ομάδα μας όμως θα προσπαθήσει να ....αρπάξει απο τα μαλλιά την ευκαιρία της διάκρισης. Αυτό θα κάνουμε στην Βουδαπέστη" καταλήγει ο Θοδωρής Βλάχος.

 

Τελευταία Νέα