Αντίστροφη μέτρηση για το «54 Ράλλυ Αιγαίου»

Gazzetta team
Αντίστροφη μέτρηση για το «54 Ράλλυ Αιγαίου»

bet365

Με τη συμμετοχή δύο Ολυμπιονικών, που θα μυηθούν για πρώτη φορά στην ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του 54ου Ράλλυ Αιγαίου.

Στην εφετινή διοργάνωση, την οποία οι γνώστες του αθλήματος έχουν χαρακτηρίσει ιδιαίτερα απαιτητική, θα αγωνιστούν η ασημένια Ολυμπιονίκης του πόλο Βούλα Κοζομπόλη και ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος, ενώ, στις 14 Ιουλίου, την εκκίνηση θα δώσει ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.
Οι άνθρωποι του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, συνεχίζοντας μία παράδοση 53 ετών, είναι έτοιμοι και εφέτος προκειμένου να γράψουν ακόμη μία σελίδα ιστορίας στην κορυφαία διοργάνωση ανοικτής θαλάσσης. Οι συμμετοχές των σκαφών θα είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ θα πάρει μέρος και ένα πλήρωμα από το Ισραήλ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που, αυτή τη χρονιά, στο στόλο μας θα βρεθούν και Ολυμπιονίκες που δεν έχουν διακριθεί στην ιστιοπλοΐα. Η αγκαλιά του ΠΟΙΑΘ είναι ανοικτή για όλους τους πρωταθλητές μας. Στο 54ο Ράλλυ Αιγαίου τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τη ναυτική τους ικανότητα στον δύσκολο αυτό μαραθώνιο άνω των 300 ν.μ., αλλά θα περάσουν και πολύ όμορφα στα νησιά – σταθμούς, όπου θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Την ανυπομονησία της να αγωνιστεί στην απαιτητική διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη: «Από την πρώτη στιγμή ζήτησα από τον κ. πρόεδρο να μπω σε ένα αγωνιστικό πλήρωμα. Θα τρέξω με το «Alsouma Allianz» του Άλφη Γεωργιάδη και, φυσικά, έχω, όπως πάντα, στόχο τον πρωταθλητισμό», δήλωσε η Ολυμπιονίκης, ενώ ο Δημήτρης Μούγιος πρόσθεσε: «Θα τρέξω με το «Optimum 3», το οποίο νίκησε πέρσι. Αυτός είναι και ο φετινός μας στόχος. Μου αρέσει η ιστιοπλοΐα και θέλω να συνεχίσω».
Στο πάνελ τον ομιλητών βρέθηκε και ο Νίκος Λάζος, εκ των κυβερνητών του «Optimum 3»: «Εφέτος στην παρέα μας έχουμε τον Δημήτρη Μούγιο, οποίος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Ανυπομονούμε να του δείξουμε τα μυστικά της ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο και να μας δείξει και αυτός τα μυστικά του πρωταθλητισμού», υπογράμμισε ο κ. Λάζος.
Για δεύτερη χρονιά επίσημος χορηγός του Ράλλυ Αιγαίου θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων «Jotun». «Από την περσινή μας συμμετοχή εισπράξαμε μόνο καλά στοιχεία καθώς η διοργάνωση ήτα άψογη. Ο ΠΟΙΑΘ και ο πρόεδρός του, ο κ. Μαραγκουδάκης, αντιπροσωπεύει αξίες, παρόμοιες με αυτές που αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας, και θέλουμε να τις προβάλλουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη διοργάνωση να συνεχίσει την πορεία της στον χρόνο», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της «Jotun» στην Ελλάδα, Δημήτρης Ζαρογιάννης.
Τηλεοπτικός μεταδότης της διοργάνωσης θα είναι για ακόμη μία χρονιά η NOVA. «Για πέμπτη χρονιά θα είμαστε δίπλα από την ιστορική διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου. Έχουμε μία άριστη συνεργασία με τον Όμιλο. Η Nova θα έχει συνεργεία στα σκάφη και θα προσφέρει στους τηλεθεατές της υψηλής ποιότητας εικόνα από μία διοργάνωση με εντυπωσιακό θέαμα», δήλωσε η Διευθύντρια Προγράμματος της NOVA Αγάπη Κεφαλλογιάννη.


Η εκκίνηση του «54ου Ράλλυ Αιγαίου» θα δοθεί στις 14 Ιουλίου από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Σιμιτζόπουλος», η οποία θα βρίσκεται, συμβολικά, μπροστά στο θαλάσσιο χώρο που ελλιμενίζεται το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ». Πρώτος προορισμός είναι η Σύρος. Θα ακολουθήσει το νησί με την πλούσια να ναυτική παράδοση, η Χίος, και τα σκάφη θα τερματίσουν στη Σκύρο. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου με την καθιερωμένη δεξίωση στη ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.
Το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού. Χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun, ενώ υποστηρικτές μία πλειάδα εταιρειών κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας όπως η Koronakis s.a., η Technava s.a., η Carras (Hellas) s.a, η Tsakos Group of Companies, η Chartworld Shipping Corporation , η Angelicoussis Shipping Group, η ABS , η Lloyd’s Register, η Chandris ( Hellas) inc, η GasLog καθώς και οι εταιρείες καλλυντικών KORRES, τα ξενοδοχεία Chandris με έδρα την Χίο που θα επισκεφτεί ο αγώνας και το ταξιδιωτικό πρακτορείο AKTINA TravelGroup.
Παρακολουθείστε καθημερινά στις 23.00 από το Novasports1-HD την ειδική εκπομπή για την εξέλιξη του 54ου Ράλλυ Αιγαίου, εκπομπή που προβάλλεται σε μαγνητοσκόπηση και από το Action24. Ζήστε λεπτό – προς λεπτό την ένταση του αγώνα από τα Social media της διοργάνωσης, στο Facebook, στο Twitter,στο Instagram και στο YouTube.

 

Τελευταία Νέα