Βατσακλής: «Ήρθε η στιγμή να πανηγυρίσουμε ξανά μετάλλιο»

Gazzetta team
Βατσακλής: «Ήρθε η στιγμή να πανηγυρίσουμε ξανά μετάλλιο»

bet365

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, η κορυφαία ετήσια διοργάνωση για τις μικρές ηλικίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση, είναι προ των πυλών και αποτελεί τον υψηλό στόχο της χρονιάς για τις ελληνικές εθνικές ομάδες. Αρχίζει την Παρασκευή στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 του μήνα και όπως πάντα περιλαμβάνει τα ατομικά και τα ομαδικά αγωνίσματα.

Η ελληνική αποστολή μεταβαίνει στην ιβηρική χερσόνησο αύριο, μέσω Ζυρίχης και με βραδινή προπόνηση θα κλείσει εκεί την προετοιμασία της. Συμμετέχουν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Γεωργία Χατζάκη, Τζούλια Μυτακίδου, Χριστίνα Αθανασοπούλου, οι παίδες Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Κορδαλής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου.

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Σωτήρης Ζήκος θα είναι υπεύθυνοι στους εφήβους, τις νεάνιδες και τους παίδες αντίστοιχα, ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης ανέλαβε την ομάδα των κορασίδων. Μία μέρα πριν από την αναχώρηση έκανε δηλώσεις ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που ηγείται της αποστολής κι έδειξε πολύ αισιόδοξος ότι η χώρα θα φτάσει ξανά σε μετάλλιο στον θεσμό για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει με το ομαδικό. Οι νέοι και οι κορασίδες θ’ αγωνιστούν στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης μετά την περσινή άνοδο, ενώ οι παίδες και οι νεάνιδες θα είναι στη 2η κατηγορία (τα αγόρια υποβιβάστηκαν το 2016). Να θυμίσουμε την κλήρωση και να σημειώσουμε ότι θ’ αναφέρουμε τη σειρά των αγώνων την παραμονή της εναρκτήριας ημέρας.

Η εθνική νέων κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ και θα συναντήσει το Βέλγιο (επικεφαλής), την Ιταλία και τη Σλοβακία. Οι νεάνιδες είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ και θα βρουν μπροστά τους την Ιταλία, τη Δανία και την Ελβετία. Το συγκρότημα των παίδων είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τις Λευκορωσία, Ολλανδία και Αρμενία. Οι κορασίδες πήγαν στο 4ο γκρουπ και θ’ αναμετρηθούν με τις Γερμανία (επικεφαλής), Αγγλία και Τσεχία.

«Νομίζω ότι έχουμε κάνει την καλύτερη προετοιμασία συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια και λόγω της παρουσίας των Ρουμάνων εφήβων στο ΣΕΦ και λόγω του ότι μέλη των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών ήταν όλες τις ημέρες μαζί μας κι έπαιξαν με τα παιδιά. Αυτό είναι στοιχείο που με κάνει πολύ αισιόδοξο και σαφώς εμφανίζουμε υψηλές προσδοκίες», τόνισε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο 47χρονος προπονητής και συνέχισε: «Για το ομαδικό να πω, κατ’ αρχήν, ότι οι έφηβοι βάζουν στόχο το πλασάρισμα στα προημιτελικά ή στην πρώτη 12άδα της Ευρώπης. Στην ομάδα των παίδων ο Γεράσιμος και ο Γιάννης αγωνίζονται για δεύτερη χρονιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Είναι πιο έμπειροι τώρα και με τη συνδρομή του Νίκου μπορούν να κάνουν καλά αποτελέσματα.
Στις νεάνιδες δεν εμφανίζουμε την πιο δυνατή σύνθεση και αναγκαστήκαμε να κατεβούμε λίγο πιο κάτω στις αθλήτριες, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής από το ranking list. Η μισή ομάδα είναι άπειρη, πάντως τα κορίτσια έχουν όρεξη και θα κοιτάξουν να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις.

Η ομάδα των κορασίδων ανέβηκε πέρσι στην 1η κατηγορία και η φετινή της συμμετοχή αποτελεί ένα καλό στοίχημα, ένα καλό τεστάρισμα. Να δούμε δηλαδή, πώς θα παρουσιαστεί στο υψηλότερο επίπεδο η ομάδα με τη Μάλαμα, την Ντανιέλα και τη Βασιλική. Εκτιμώ ότι θα πάνε κι αυτές αρκετά καλά».

Οι φιλοδοξίες για μετάλλιο έχουν δημιουργηθεί στα ατομικά αγωνίσματα. Τις εκφράζει ο Σγουρόπουλος, όχι μόνο στο απλό νέων, όπου είναι 4ο φαβορί, αλλά και στα διπλά, όπου έχει πολύ δυνατούς συμπαίκτες. Στο διπλό νέων θα παίξει με τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος, που έχει να επιδείξει σε αυτό το αγώνισμα δύο ασημένια μετάλλια στον θεσμό, ενώ στο διπλό μικτό θα έχει παρτενέρ τη Λευκορωσίδα Ντάρια Τριγκόλος, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρσι με τον συμπατριώτη της Αλεξάνταρ Κάνιν. Είναι στα πρώτα φαβορί και σε αυτά τα αγωνίσματα.

Ο Κώστας Βατσακλής πιστεύει ακράδαντα ότι μετά την 3η θέση της Κατερίνας Ντουλάκη το 2000 στο διπλό νεανίδων η Ελλάδα είναι κοντά στο να μεγαλώσει τη συλλογή μεταλλίων από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων. «Εκτιμώ ότι μετά από τόσα χρόνια ήρθε η κατάλληλη στιγμή να πανηγυρίσουμε κάποιο ή κάποια μετάλλια χάρη στην πρόοδο του Σγουρόπουλου.

Και δεν το λέω μόνο για το απλό, αλλά και για τα διπλά, όπου θ’ αγωνιστεί με παιδιά «ζυμωμένα» σε μεγάλα ματς, με παιδιά, που έχουν ανέβει στο βάθρο. Αν βοηθήσουν τον Γιάννη να ξεπεράσει το δύσκολο κομμάτι από τη 16άδα στην 8άδα ή και τα ημιτελικά τότε είμαστε σε καλό δρόμο για υψηλή διάκριση. Από τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές θα έλεγα ότι η Ιωάννα μπορεί να προχωρήσει αρκετά στις νεάνιδες, όπως και η Μαλαματένια στις κορασίδες. Ίσως πάνε καλά και οι παίδες, γιατί όχι;».


Η κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων θα γίνει προς το τέλος του ομαδικού. Οι διεθνείς ολοκλήρωσαν το πρωί την προετοιμασία τους σε ελληνικό έδαφος. Από την Τρίτη ενσωματώθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο κλιμάκιο της Πάτρας Σωτήρης Ζήκος. Την ομοσπονδιακή αίθουσα επισκέφτηκε σήμερα και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Χαιρέτησε τους αθλητές, ευχήθηκε καλή επιτυχία και ζήτησε δυνατή προσπάθεια και σωστή συμπεριφορά εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

 

Τελευταία Νέα