Tα είχε όλα το «βασιλικό» ετάπ του Γύρου Γαλλίας! (vid)

Tα είχε όλα το «βασιλικό» ετάπ του Γύρου Γαλλίας! (vid)

bet365

Ο Κρις Φρουμ δεν αποχωρίστηκε την κίτρινη φανέλα μετά την ολοκλήρωση του πιο επίπονου, του επονομαζόμενου «βασιλικού» ετάπ, του φετινού Γύρου Γαλλίας, του 9ου, στο οποίο νικητής αναδείχθηκε στο photofinish ο Ουράν, με σπασμένο σασμάν, ενώ βγήκαν εκτός λόγω πτώσης δύο εκ των φαβορί για τη νίκη οι Πόρτε και Τζέραντ.

Τα σημερινά 181,5 χλμ. του Γύρου Γαλλίας είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να φανταστεί κανείς στην κόλαση, με τρεις ανηφόρες hors catégorie (εκτός κατηγοριοποίησης, με δεδομένο ότι οι διοργανωτές έχουν χωρίσει τις ανηφόρες σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με τη δυσκολία).

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Η πρώτη δύσκολη ανηφόρα ξεκινούσε στα 50ο χλμ. με το πελοτόν να σκαρφαλώνει 1000μ. (στα 1.316μ.), ακολουθούσε κατάβαση σε υψόμετρο 648μ. και αμέσως ανάβαση στο Grand Colombier στα 1.501μ., με την τελευταία ανάβαση hors catégorie να ξεκινά περίπου στο 140ο χλμ. με τους το πελοτόν να ποδηλατεί έως το 155,5χλμ στα 1.504μ. υψόμετρο, στο Mont du Chat.

Στα δυσάρεστα του σημερινού ετάπ ήταν η αποχώρηση από τη διοργάνωση λόγω πτώσης του δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Γύρου Γαλλίας, του έως και χθες δεύτερου στην γενική κατάταξη Τόμας Τζέραντ της Sky (ο οποίος ήταν βασικός συνεργάτης του πρωτοπόρου Κρις Φρουμ) και του Ρίτσι Πόρτε.

Ο Αυστραλός της BMC Racing Team, βγήκε εκτός οδοστρώματος σε μία δεξιά τεχνική κατάβαση στα τελευταία χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να χάσει το έλεγχο του ποδηλάτου του και να καρφωθεί στα βράχια με το κεφάλι, παρασύροντας μαζί του τον Νταν Μάρτιν (Quick-Step Floors).

Ο Μάρτιν δεν τραυματίστηκε σοβαρά και συνέχισε τον αγώνα, όμως ο άτυχος Πόρτε, παρότι δεν έχασε τις αισθήσεις του έμεινε ακίνητος, έως ότου τον ακινητοποιήσουν με νάρθηκα οι διασώστες για να μπει στο ασθενοφόρο.

Nωρίτερα, περίπου στα μέσα του ετάπ έπεσε ο Βρετανός υπέστη την 4η πτώση του στο ετάπ, η οποία τον έβγαλε οριστικά εκτός διοργάνωσης, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει την πορεία του Κρις Φρουμ έως το Παρίσι.

Ηρωική νίκη πέτυχε ο Κολομβιανός Ριγομπέρτο Ουράν, ο οποίος τερμάτισε με σοβαρό μηχανικό πρόβλημα στο σασμάν (δούλευε με το δίσκο). Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο τελευταίο χιλιόμετρο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αντικατάσταση του ποδηλάτου του, αφού θα έχανε πολύτιμο χρόνο.

Το γκρουπ της κίτρινης φανέλας με τους Άρου, Ρομάν Μπαρντέτ, Φρουμ, Φούγκλσανγκ και Ουράν συνεργάστηκε άψογα και κατάφερε να πιάσει στα τελευταία χιλιόμετρα τον Ουαρέν Μπαργκίλ, ο οποίος είχε ξεκολλήσει και ποδηλατούσε μόνος του στο μεγαλύτερο κομμάτι του ετάπ, διεκδικώντας την κίτρινη φανέλα.

Τελικά ο Μπαργκίλ έμεινε δεύτερος, με τρίτο τον Φρουμ.

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο τελευταίος με 38:26.28 και ακολουθεί ο Άρου +18 και τρίτος ο Ρομάν Μπαρντέτ +51''.

Η κατάταξη του 9ου ετάπ
1 Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac 5:07:22
2 Warren Barguil (Fra) Team Sunweb
3 Christopher Froome (GBr) Team Sky
4 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale
5 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team
6 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team
7 George Bennett (NZl) Team LottoNl-Jumbo 0:01:15
8 Mikel Landa (Spa) Team Sky
9 Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors
10 Nairo Quintana (Col) Movistar Team
Η γενική κατάταξη μετά το 9ο ετάπ
# Rider Name (Country) Team Result
1 Christopher Froome (GBr) Team Sky 38:26:28
2 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:00:18
3 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale 0:00:51
4 Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac 0:00:55
5 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 0:01:37
6 Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors 0:01:44
7 Simon Yates (GBr) Orica-Scott 0:02:02
8 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:02:13
9 Mikel Landa (Spa) Team Sky 0:03:06
10 George Bennett (NZl) Team LottoNl-Jumbo 0:03:53

 

Τελευταία Νέα