Τζωρτζάκης και Τσάβαρη Πρωταθλητές Ελλάδας στην ατομική χρονομέτρηση

Τζωρτζάκης και Τσάβαρη Πρωταθλητές Ελλάδας στην ατομική χρονομέτρηση

bet365

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και η Ελένη Τσάβαρη αναδείχθηκαν νικητές στην ατομική χρονομέτρηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας, που φιλοξενείται στην Ξάνθη.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής κάλυψε τα 47,3 χλμ σε 1:02.23, αφήνοντας δεύτερο τον Χαράλαμπος Καστραντάς του ΠΟΗ Κάστρου ακολούθησε σε 1:02.58 με τρίτο τον Στέλιο Φαραντάκη της Sojasun Espoir με 1:03.31.

Ο αρχηγός του Τάλου Χανίων δήλωσε: «Περίμενα ότι ήμουν νικητής. Πάντα ήμουν καλός στο χρονόμετρο και χωρίς τον Ταμουριδη τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, χωρίς να θέλω να μειώσω τους συναθλητές μου.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Η διαδρομή φαινομενικά ήταν εύκολη, όμως το τελευταίο δεκάρι δεν είχα δει τα ανηφορικά και με ζόρισαν. Παρότι όμως δεν έκανα τον τέλειο αγώνα ήταν αρκετή η εμφάνιση μου για να κερδίσω».

Σχετικά με τον αγώνα αντοχής της Κυριακής ο έμπειρος ποδηλάτης επεσήμανε: «Η αντοχή είναι τελείως διαφορειτκή, αφού η ανηφόρα είναι άλλη ιστορία.

Σίγουρα δεν είμαι στα φαβορί. Αφού δεν μπορείς να κάνεις θαύματα. Ο πιο δυνατός δεν συγχωρεί, φεύγει και παίρνει προβάδισμα όσο καλή τακτική και να ακολουθήσει η ομάδα.

Νομίζω ότι θα περιοριστώ στο να είμαι θεατής. Είμαι ρεαλιστής, αφού ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλύτεροι από μένα για αυτήν την διαδρομή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός που θα κερδίσει την Κυριακή θα είναι άξιος πρωταθλητής, αλά πεντάλ που λένε και οι Γάλλοι, δηλαδή όχι τυχαία».

Αναφορικά με τα επόμενα σχέδια του ο Πολ είπε: «Φεύγω την Τρίτη για προετοιμασία στην Κίνα με την ομαδα πριν την συμμετοχή μας στο Tour de Qinghai Lake απο 16 έως 29 Ιουλίου κατηγορίας UCI 2.HC !»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Τάλου Χανίων, Παναγιώτης Μαρεντάκης επεσήμανε: «Ξορκίσαμε το κακό. Πάρα πολύ δύσκολος αγώνας, μεγάλη διαδρομή με πλάγιο άνεμο. Δεν θυμάμαι τα τελευταία 15 χρόνια τόσο μεγάλη διαδρομή.

Ο Πολ είναι άξιος νικητής, αφού το χρονόμετρο είναι ο αγώνας της αλήθειας. Την Κυριακή βέβαια είναι διαφορετικά, όλοι για έναν και ένας για όλους, σε μία διαδρομή 170χλμ με πολύ ανηφόρα και επικίνδυνη τεχνική κατηφόρα. Καστραντάς και Φαραντάκης είναι σίγουρα τα μεγάλα φαβορί».

Στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ελλάδας του Ρόδου Μεσογείου τερμάτισε σε 39.12, αφήνοντας δεύτερη την Βαρβάρα Φασόη του Ολυμπιακού Περιστερίου-Χαϊδαρίου με 39:32 και τρίτη την την Άννα Μαρία Ζόγλη του Κρόνου Νικαίας με 40:12.

Το ΕΣΚΑΝ δεν εμφανίστηκε ούτε φέτος...

Για δεύτερη συναπτή σεζόν εκκωφαντική ήταν η απουσία του ΕΣΚΑΝ, το οποίο αφενός δεν κρίνει απαραίτητο να βρίσκεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τη ώρα φυσικά που ούτε η ομοσπονδία μπαίνει στη διαδικασία να το προσκαλέσει, για να αποφύγει ένα αρκετά μεγάλο κόστος που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της...

 

Τελευταία Νέα