Trimore Syros Triathlon: Θεσμός και σημείο αναφοράς

Gazzetta team
Trimore Syros Triathlon: Θεσμός και σημείο αναφοράς

bet365

Τουλάχιστον 700 αθλητές σε όλα τα event και πάνω από 2500 συνολικά επισκέψεις στο νησί, είναι ο απολογισμός του Trimore Syros Triathlon που έγινε στην πανέμορφη Σύρο.

Μετά την πρώτη χρονιά το καλοκαίρι του 2016, ήρθε το 2ndTrimore Triathlon που έγινε το από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου στην Σύρο φέτος για να επισημοποιήσει αυτό που οι περισσότεροι είχαν αφουγκραστεί από την πρώτη χρονιά.

Ότι το τρίαθλο της Σύρου ήρθε για να μείνει και να γίνει το σημείο αναφοράς στις εκδηλώσεις αθλητικού τουρισμού της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο η μεγάλη αύξηση συμμετοχών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ευρώπη, είναι κυρίως το γεγονός ότι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αγκάλιασε τη διοργάνωση και η Σύρος απ’ άκρη σε άκρη, φιλοξένησε τους αγώνες και τις παράλληλες δράσεις.

Από τη Φάμπρικα και τη Βάρη, στην παραλία του Φοίνικα και τον Μέγα Γιαλό και από εκεί στον Γαλησσά και φυσικά στο κέντρο της δράσης την υπέροχη Ερμούπολη.

Οι φορείς του νησιού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό ήταν πάντοτε κοντά στη διοργάνωση και έδιναν λύσεις, το ίδιο και η τροχαία με το ΕΚΑΒ αλλά και το Λιμενικό, αλλά κυρίως οι κάτοικοι με τους εθελοντές που με υπομονή στήριξαν τη διοργάνωση.

Τουλάχιστον 700 αθλητές σε όλα τα event και πάνω από 2500 συνολικά επισκέψεις στο νησί, είναι ο απολογισμός του Trimore Syros Triathlon που ετοιμάζεται ήδη για τη διοργάνωση του 2018 που θα γίνει από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ικανοποίηση των συμμετεχόντων από την ποιότητα της διοργάνωσης, ή άρτια οργάνωση και φυσικά τα επίπεδα ασφάλειας. Ειδικά το τελευταίο δεν έμεινε ασχολίαστο από τους συμμετέχοντες στους αγώνες κολύμβησης των 5,5 και 3,5 χιλιομέτρων.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως οι διοργανωτές έκαναν τα πάντα προκειμένου να γίνουν όλα τα αγωνίσματα ακόμα και το Obstacle Challenge, δηλαδή η κολύμβηση μετ΄εμποδίων, ένα εντυπωσιακότατο αγώνισμα που αναβίωσε στο Syros Triathlon και στο οποίο νικητής ήταν ο Γιάννης Δρυμωνάκος.

Εξαιρετικές διαδρομές στους αγώνες τρεξίματος στα 5 και τα 10 χλμ, ενώ οι αγώνες τριάθλου ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξένοι αθλητές που συμμετείχαν έκαναν λόγο για μια εξαιρετικής ποιότητας διοργάνωση.

Εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό που στήθηκε μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο της Ερμούπολης το Σάββατο το βράδυ όταν και έγιναν όλες οι απονομές των αθλητών και το πάρτι ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα.

Ήδη στο νησί μετρούν αντίστροφα για τη διοργάνωση του 2018…

 

Τελευταία Νέα