Η Θεσσαλονίκη κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοϊας

Gazzetta team
Η Θεσσαλονίκη κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοϊας

bet365

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα πλησιάζει, με την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας της κλάσης 470, της κορυφαίας διεθνούς διοργάνωσης που θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη από τις 7 μέχρι και τις 15 Ιουλίου με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες αναμένεται να είναι συναρπαστικοί με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού καθώς ήδη οι συμμετοχές πληρωμάτων ανδρών και γυναικών απ όλο τον κόσμο έφτασαν μέχρι στιγμής τις 141 κάτι που σημαίνει 282 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσα τους Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και κορυφαία ονόματα της κατηγορίας.

Στους άνδρες θα δώσουν, μεταξύ άλλων σπουδαίων αθλητών, το παρών, οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Ρίο οι Αυστραλοί Mathew Belcher & Will Ryan, οι δικοί μας χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης & Παύλος Καγιαλής καθώς και οι 4οι Ολυμπιονίκες των τελευταίων Ολυμπιακών αγώνων, οι Αμερικανοί Stuart Mcnay & David Hughes. Επίσης ξεχωρίζει άλλη μια Ελληνική παρουσία αυτή των Βασίλη Παπουτσόγλου & Ιωάννη Ορφανού του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Στις γυναίκες μεταξύ πολλών άλλων κορυφαίων πληρωμάτων ξεχωρίζει η παρουσία της Βρετανίας με πλήρωμα την χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο Hannah Mills & την Eilidh Mcintyre, ενώ ξεχωριστή είναι και η παρουσία των δύο Ελληνίδων παγκόσμιων πρωταθλητριών στην κατηγορία νεανίδων, της Μαρίας Μπόζη & της Ραφαηλίνας Κλωναρίδου. Οι δύο αθλήτριες του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης έχουν στην κατοχή τους ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και παράλληλα έχουν κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών το 2016.

Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν συνολικά 15 πληρώματα (12 ανδρών και 3 γυναικών) με 30 αθλητές και αθλήτριες.

 

Τελευταία Νέα