Με τους δυνατούς της Ευρώπης η ελληνική ομάδα

Gazzetta team
Με τους δυνατούς της Ευρώπης η ελληνική ομάδα

bet365

Η Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεκινάει την Παρασκευή (23/6) στην πόλη της Λιλ.

Για πρώτη φορά φέτος οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επέλεξαν να "ανοίξουν" το αγωνιστικό πρόγραμμα και να εντάξουν προκριματικά στους δρόμους ταχύτητας και τα εμπόδια.

Με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουν το πρόγραμμα των δύο βασικών ημερών, αφού σε ορισμένα αγωνίσματα θα γίνουν απευθείας τελικοί. Η ελληνική ομάδα επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνια, με στόχο να παλέψει για την παραμονή σε αυτήν.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος έντεκα και όχι 12 χώρες, αφού η Ρωσία παραμένει σε αποκλεισμό από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε του ανθρώπους της ΕΑΑ στην απόφαση να αλλάξει τα δεδομένα κι έτσι την Κυριακή (25/6) το βράδυ δύο ομάδες θα πάρουν το δρόμο για την Α΄κατηγορία, αντί για τρεις που θα ίσχυε αν οι ομάδες που μετείχαν ήταν 12.

Προκριματικά θα γίνουν στα 100 μ., 200 μ., 400 μ., 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών, όπως και στα εμπόδια Ανδρών και Γυναικών. Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν προκρίνονται στον τελικό των αγωνισμάτων τους, θα βαθμολογούνται με βάση τη θέση κατάταξης στον προκριματικό.

Στα οριζόντια άλματα οι αθλητές θα κάνουν τρεις προσπάθειες και για την τέταρτη και τελευταία θα συνεχίσουν οι τρεις πρώτοι με στόχο την πρώτη θέση. Στα κάθετα άλματα, οι μετέχοντες έχουν δικαίωμα τεσσάρων χαμένων προσπαθειών.

Ο αθλητής ή η αθλήτρια που εξασφαλίσει τη νίκη μπορεί στη συνέχεια να κάνει άλμα έχοντας τρεις προσπάθειες.

Η ελληνική ομάδα αναχωρεί σε δύο γκρουπ την Τετάρτη (21/6) και την Πέμπτη (22/6), ενώ οι αθλητές καλούνται να παραλάβουν τα πράγματα τους από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (διαβάστε εδώ)

Οι ομάδες
Λευκορωσία
Τσεχία
Γαλλία
Γερμανία
Μ. Βρετανία
Ελλάδα
Ιταλία
Ολλανδία
Πολωνία
Ισπανία
Ουκρανία

Διάδρομοι και σειρές, που αγωνίζονται οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες

800 μ. 2ος
Τριπλούν 2
1.500 μ./σφαιροβολία 3
5.000 μ. 4
3.000 μ. 5
3.000 μ. στιπλ 6
Δισκοβολία 7
Σφυροβολία 8
Ακοντισμός 9
Υψος 10
Επί κοντώ 11
Μήκος 1

 

Τελευταία Νέα