Στην Πνύκα έγινε η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ

Δήμος Μπουλούκος
Στην Πνύκα έγινε η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ

bet365

Σε μία σεμνή τελετή που διατηρεί όμως, τις παραδόσεις, τη φιλοσοφία και τις αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης κήρυξε στο Λόφο της Πνύκας, την έναρξη των εργασιών της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες.

Τη Σύνοδο που θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου, θα παρακολουθήσουν 153 νέες και νέοι από 88 χώρες και το βασικό της θέμα είναι: «Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα» με ειδικό θέμα: «Ηθική, Εκπαίδευση και Διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα».

Την Τελετή παρακολούθησαν, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αννα Καραμανλή, τα επίτιμα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου και τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Αθανάσιος Στρίγκας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εφορείας της ΔΟΑ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο Θανάσης Πραγαλός, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και πολιτιστικό χώρο.

Στην Τελετή έγινε η απονομή της τιμητικής διάκρισης «Ολυμπία», στον κύριο Ser Miang Ng, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Σιγκαπούρη και απονομή της τιμητικής διάκρισης «Αθηνά», στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Δημοκρατίας της Κορέας. Θα τιμηθεί επίσης με τον «Άθλον Μεγάλης Χορηγίας», ο κύριος Gordon Tang για τη στήριξη του έργου της ΔΟΑ.

Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος στο Πολωνία U21 – Σουηδία U21, αν καταλογιστεί πέναλτι (21+).

Στην ομίλια του ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί μετέχοντες, είναι σαφές ότι η χρηστή διακυβέρνηση του Ολυμπιακού Κινήματος αντικατοπτρίζεται στα οράματα, τις ιδέες, τις δομές και τις λειτουργίες του. Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας! Ας μην το ξεχνάμε! Ειδικότερα για εσάς, τις νέες γενιές, η χρηστή διακυβέρνηση οφείλει να γίνει υπόθεση ζωής. Εσείς είστε το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος. Το Ολυμπιακό Κίνημα βασίζεται σε σας, όταν με την επιστροφή στις χώρες σας θα εργαστείτε για την προώθησή του.

Ο ιερός χώρος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αποτελεί το λίκνο της δημοκρατίας και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ας εμπνευστούμε λοιπόν από αυτόν το χώρο και ας αφουγκραστούμε τον τόπο και το τοπίο που μας διδάσκει με τη σιωπή του τη μακραίωνη αξία της δημοκρατίας, της ευρυθμίας και της αρετής. Εύχομαι σε όλους σας, από καρδιάς, καλή διαμονή στην Αθήνα και την Ολυμπία και είμαι βέβαιος ότι η συμμετοχή σας σε αυτή τη σύνοδο θα φωτίσει τις πολλαπλές όψεις του προβληματισμού για μια χρηστή διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα.»

Τις ευχές του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, για τις εργασίες της 57ης Συνόδου, μετέφερε το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, που είπε: «Με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020, τον στρατηγικό οδικό χάρτη για το μέλλον του, το Ολυμπιακό Κίνημα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας.

Οι μεταρρυθμίσεις που εισάγει η Ολυμπιακή Ατζέντα 2020 εστιάζουν σε τρεις βασικούς πυλώνες: τη βιωσιμότητα, την αξιοπιστία και τη νεολαία. Οι δύο τελευταίοι αφορούν περισσότερο την παρουσία μας εδώ. Για κάθε αθλητικό φορέα, η αξιοπιστία σημαίνει καταρχάς να σταθεί κανείς στο ύψος των προτύπων που έχει θεσπίσει για τους άλλους. Αν περιμένουμε ηθική συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει κι εμείς να επιδεικνύουμε ηθική συμπεριφορά στις δραστηριότητες μας. Χρηστή διακυβέρνηση δεν είναι μόνο το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει. Είναι απαραίτητη για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Κινήματος. Γι αυτό και η χρηστή διακυβέρνηση συγκαταλέγεται πλέον στις Θεμελιώδεις Αρχές του Ολυμπισμού.»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η ολοένα και αυξανόμενη δυναμική του αθλητικού κινήματος παγκοσμίως έχει αποδείξει περίτρανα ότι ο αθλητισμός αποτελεί μέσο εξέλιξης της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Στόχος όλων μας, τόσο των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και όσων συγκροτούν το αθλητικό οικοδόμημα, θα πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση και λειτουργία των δομών που διευκολύνουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό, είτε πρόκειται για απλούς πολίτες που ασχολούνται ερασιτεχνικά, είτε για επαγγελματίες αθλητές σε υψηλό επίπεδο.

Η βελτίωση των συνθηκών συνεπάγεται μία υπεύθυνη και συνεπή αθλητική πολιτική που θα αντιμετωπίσει τον αθλητισμό ως ζωντανό οργανισμό, θα αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό του σε κάθε επίπεδο, θα δώσει έμφαση στην εκπαίδευση των μελών του και θα διορθώσει τα «κακώς κείμενα».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που τόνισε: «Αγαπητοί μετέχοντες, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσετε, από εδώ, από την Ελλάδα και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, έναν παγκόσμιο διάλογο για την ηθική, την εκπαίδευση και τη διακυβέρνηση του Ολυμπιακού Κινήματος. Οι διακεκριμένοι καθηγητές που θα βρίσκονται μαζί σας για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα σας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για να ξεκινήσετε τις συζητήσεις σας και να κεντρίσετε τη δημιουργική σας σκέψη.

Πιστεύω ότι όλοι εσείς, που θα μετάσχετε στις εργασίες της 57ης Συνόδου στον μαγικό τόπο που λέγεται Ολυμπία και στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, θα αντλήσετε έμπνευση από το φετινό θέμα. Και πάνω από όλα, θα έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε, ότι ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός δεν είναι μόνο άθληση και συναγωνισμός αλλά και φιλοσοφία ζωής, ένα σύστημα αξιών, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας.»

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης, ερμήνευσε η Ελληνίδα υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και τη συνόδευσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του κ. Ελευθερίου Καλκάνη.

Η Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας ερμήνευσε τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή. Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης ερμήνευσαν η κυρία Καλλιόπη Βέττα, η κυρία Δώρα Λοΐζου και ο κύριος Μανώλης Σκουλάς. Συνόδευσε το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του κυρίου Άγγελου Ηλία. Η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας ερμήνευσε τον Ολυμπιακό Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.

Photo Credit: Bασίλης Κουτρουμάνος

 

Τελευταία Νέα