La Decima για Φιλιππίδη και Δουβαλίδη!

La Decima για Φιλιππίδη και Δουβαλίδη!

bet365

Κώστας Φιλιππίδης και ο συνονόματος του Δουβαλίδης αναδείχθηκαν για 10η φορά πρωταθλητές Ελλάδας, στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε τη νίκη στο άλμα επί κοντώ στον αγώνα μπαράζ με τον έτερο αθλητή του Δημήτρη Κυτέα, Δημήτρη Πατσουκάκη, ξεπερνώντας τα 5,75μ. και τον Πατσουκάκη να μένει στα 5,60μ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής επίσης με 5,60μ.

«Έγινε ένας καλός αγώνας. Παρά τη ζέστη οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Εγώ από την αρχή αισθανόμουν καλά. Έπρεπε να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο από τη στιγμή που πήγε στα μπαράζ ο αγώνας. Ήξερα ότι μπορώ να πηδήξω το 5,75μ. το οποίο εκτός από φετινό ρεκόρ είναι και ρεκόρ σταδίου», τόνισε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο Δημήτρης Πατσουκάκης από την πλευρά του σημείωσε: «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό που χρειάζομαι είναι αγώνες. Μπορώ να κάνω το 5,70 μ., και πιστεύω πως μπορώ να το πετύχω στις διοργανώσεις που ακολουθούν».

Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος έτρεξε με 18 διασκελισμούς είπε: «Σήμερα δοκιμάσαμε με τους 18 διασκελισμούς και νομίζω πως πήγε αρκετά καλά. Στα πρώτα άλματα είχα κάποια προβλήματα, αλλά στη συνέχεια το βρήκα. Τα άλματα στα 5,75 μ. ήταν αρκετά καλά. Προχωράμε για τους επόμενους αγώνες»

Το 10ο του Δουβαλίδη

Στα 110μ. εμπόδια ανδρών, ο Κώστας Δουβαλίδης αναδείχθηκε χωρίς πίεση πρωταθλητής Ελλάδας με 13,57 (-0,7), για 10η φορά! Το πρωί ο αθλητής του ΣΚΑ Δράμας είχε τερματίσει σε 13,50, ωστόσο στον τελικό δεν μπόρεσε να τρέξει πιο γρήγορα.

Η έλλειψη έντονου συναγωνισμού δεν τον ευνόησε ώστε να κυνηγήσει έναν ταχύτερο χρόνο και να εξασφαλίσει στην Πάτρα τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Έκανα κάποια τεχνικά λάθη, χτύπησα το εμπόδιο, ωστόσο το κυνήγησα μέχρι το τέλος. Έχω αρχίσει να λύνω και να βρίσκω το ρυθμό μου. Είμαι καλά και νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να τρέξω στο όριο. Ίσως το καταφέρω στη Λιλ, όπου θα κάνω δύο κούρσες», δήλωσε ο Δουβαλίδης.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Χιντάς με 14,40 και τρίτος ο Δήμος Τζούγιας με 14,48.

Τσάκωνας με άγριες διαθέσεις

Η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Λυκούργος Τσάκωνας επιβεβαιώθηκε σε έναν ακόμη αγώνα. Ο αθλητής του Ελευθερίου Βενιζέλου έτρεξε τα 100μ. σε 10.18 (0,5) και πραγματοποίησε την γρηγορότερη κούρσα σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία!

Ο 27χρονος δρομέας έκανε εξαιρετική εκκίνηση και παρά την πίεση που δέχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους αντιπάλους του, δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει πρώτος με 10.18. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που τερμάτισε τελικά δεύτερος με 10.37 και νέο ατομικό ρεκόρ. Τρίτος με 10.43 ήταν ο Πάνος Τριβυζάς.

O κορυφαίος Έλληνες σπρίντερ είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Παρά το ότι δεν πιστεύω στην τύχη, θεωρώ πως στις κούρσες που προηγήθηκαν στη σεζόν ήμουν άγχος καθώς δεν βρήκα καλές συνθήκες. Είμαι έτοιμος να τρέξω πολύ γρηγορότερα και να κάνω τέσσερις κούρσες στη Λιλ».

Ελπιδοφόρα η νέα γενιά στα 400μ.

Ο Μιχάλης Παππάς έπειτα από μία συγκλονιστική κούρσα, κατάφερε στα τελευταία μέτρα της κούρσας να ξεπεράσει τον Πέτρο Κυριακίδη και με 47.02, να κατακτήσει τη νίκη στα 400μ. Η επίδοση του αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και την έκτη επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία του.

Τις εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν συνέχισε και ο Κώστας Κουτσούκης, ο οποίος για μία ακόμη φορά βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με 47.11 και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Κυριακίδης ήταν τελικά τρίτος με 47.20 μπροστά από τον έφηβο Γιώργο Λαμπρόπουλο που με 47.24 έκανε δεύτερο ατομικό ρεκόρ μέσα σε μία εβδομάδα και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκροσέτο.

«Έκανα μία ρυθμική κούρσα και κατάφερα στο τέλος να βρω τις δυνάμεις να τερματίσω πρώτος. Είμαι χαρούμενος που βγήκε η επίδοση, όμως, νομίζω πως ακόμη έχω περιθώριο να τρέξω γρηγορότερα. Μεγάλος στόχος το Γκροσέτο», αποφάνθηκε ο Μιχάλης Παππάς.

Ατομικό ρεκόρ η Κεραμιδά

Η Γρηγορία Κεραμιδά σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 100μ. με 11.39 (-0,2) κατακτώντας τη νίκη και αφήνοντας πίσω της την Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία πλήρωσε την αργή της αντίδραση στην εκκίνηση. Η έμπειρη σπρίντερ τερμάτισε δεύτερη με 11.46, ενώ τρίτη ήταν η Κατερίνα Δαλάκα με 11.57.

Ατομικό ρεκόρ η Κυριακοπούλου-Κοραΐνη

Η Ανθή Κυριακοπούλου-Κοραΐνη ήταν η νικήτρια στα 1.500μ. γυναικών με 4:19.53. Δεύτερη τερμάτισε η Αναστασία Μαρινάκου, η οποία σταμάτησε το χρονόμετρο στα 4:20.59 και τρίτη η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη με 432.92.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ανδρέας Δημητράκης με 3:47.80 και ακολούθησαν οι Κωνσταντινος Νακόπουλος με 3:54.70 και Έντισον Μούτσο με 3:54.93.

Στα 3.000μ. στιπλ ο Νίκος Γκότσης συνδύασε την πρώτη του συμμετοχή επί ελληνικού εδάφους με νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο 23χρονος αθλητής σημείωσε 9.04.27 και άφησε δεύτερο τον Γιώργο Μίνο με 9.05.11 και στην τρίτη τον Στέλιο Φιλάι με 9.09.39.

Την πρώτη της νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα πέτυχε και η Μαρίνα Μανιαδάκη, η οποία διένυσε τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.42.43. Δεύτερη με 10.48.35 ήταν η Μαργαρίτα Ντίνα και τρίτη η Ειρήνη - Ρία Μιχαλά (11.00.34).

Άνετα την πρωτιά η Γκούσιν

Η Τατιάνα Γκούσιν «καθάρισε» άνετα τη νίκη στο άλμα εις ύψος. Η άλτρια που ζει στις ΗΠΑ και πρόσφατα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του NCAA με 1,91μ., ξεπέρασε τα 1,85μ., κάνοντας τρεις άκυρες προσπάθειες 1,94μ.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κατερινα Κυριακοπούλου με 1,76μ. και τρίτη η Κατερίνα Γαστεράτου με 1,71μ.

Πρωταθλητής ο Ελ. Βενιζέλος στην 4x100μ.

Αλμπάνης, Φραγκούλης, Σαϊσανάς και Νυφαντόπουλος του Ελ. Βενιζέλου αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στα 4x100μ. με 41.53, αφήνοντας δεύτερη την ομάδα της ΓΕΑ Τρικάλων με 41.74 και τρίτη αυτή του ΓΑΣ Χολαργού με 41.91.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η ομάδα του ΓΣ Ηλιούπολης με τελευταία αθλήτρια την Ραφαέλα Σπανουδάκη και τις Νζάνγκα, Πιπερίδου, Μπερν στις προηγούμενες αλλαγές, τερμάτισε πρώτη με 46.73. Δεύτερη ήταν η Κηφισιά με 47.42 και τρίτη ομάδα ο ΜΕΑΣ Τρίτων με 48.25.

 

Τελευταία Νέα