«Δίνουμε άλλη διάσταση στο χάντμπολ με το όνομα του Ολυμπιακού»!

«Δίνουμε άλλη διάσταση στο χάντμπολ με το όνομα του Ολυμπιακού»!

Δημήτρης Τομαράς
«Δίνουμε άλλη διάσταση στο χάντμπολ με το όνομα του Ολυμπιακού»!

bet365

Ο πρόεδρος των ΙΕΚ Ξυνή, Σοφοκλής Ξυνής, δίνει μέσω του Gazzetta.gr απαντήσεις για το χάντμπολ του Ολυμπιακού και αποκαλύπτει το νέο όνομα του συλλόγου αλλά και τις συζητήσεις με Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αν και παλιός αθλητής του μπάσκετ και του βόλεϊ στον Αττικό Κολωνού κυρίως το μεγάλο του πάθος από μικρός το είχε με το χάντμπολ. Μοιραίο και επόμενο ήταν κάποια στιγμή οι... δρόμοι του εκπαιδευτικού και καθηγητή και προέδρου της ομάδας χάντμπολ, Σοφοκλή Ξυνή, να συναντηθούν με αυτό το άθλημα επί σειρά ετών.

Ως διοικητικός ηγέτης καθοδήγησε την ομάδα των σχολών Ξυνή από τις αρχές της δεκαετίας του '90 έως και λίγο μετά το 2000, έχοντας στην συλλογή του ένα Κύπελλο το 1995. Εδώ και τρία χρόνια ηγείται ξανά διοικητικά της ομάδας του χάνμπολ του ΙΕΚ Ξυνή που από την 6η θέση την πρώτη σεζόν ανέβηκε μετά στην 4η για να βγει φέτος πρωταθλητής. Ο κ. Ξυνής μιλά στο Gazzetta.gr για το νέο εγχείρημά του στο χάντμπολ με τον Ολυμπιακό, τις προ ετών συζητήσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την επόμενη μέρα.

«ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ»...

«Πήραμε ένα Κύπελλο το 1995 και η Πολιτεία ακόμα μας χρωστάει χρήματα. Δυστυχώς το χάντμπολ στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται όπως θα έπρεπε να το κράτος αλλά έχει τις ευθύνες του και ο ίδιος ο χώρος για εδώ που είμαστε σήμερα», μας επισημάνει αρχικά. «Προσωπικά παρότι εγώ ήμουν αθλητής στο μπάσκετ και το βόλεϊ είχα μεγάλη αγάπη και πάθος για το χάντμπολ το οποίο θεωρώ κορυφαίο άθλημα. Εάν δείτε το πως παίζεται στην Ευρώπη και το τι δημοτικότητα και απήχηση έχει θα καταλάβετε. Η τελευταία μας χρονικά προσπάθεια στο χάντμπολ άρχισε πριν από τρία χρόνια όταν πήραμε την ομάδα του ΔΙΚΕΑ Νέας Ιωνίας. Του Δικέφαλου Αστέρα, με συνδετικό κρίκο τον Μπάμπη Προδρομίδη. Για όσους δεν θυμούνται είναι ο τερματοφύλακας που μας χάρισε το Κύπελλο το 1995, καθώς απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι. Χάρις και σε αυτόν έγινε η συνεργασία με τον ΔΙΚΕΑ και φτιάξαμε ξανά την ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή στο χάντμπολ», εξηγεί για να επανέλθει στην προηγούμενη προσπάθεια του τμήματος.

«Αυτό που σας λέω το ξέρουν λίγοι και είναι κλασσική περίπτωση όταν η βλακεία της Πολιτείας δεν έχει όρια. Μας είχαν αφήσει χωρίς γήπεδο. Είχαμε το Μενίδι όμως εκείνη την χρονιά έκανε εργασίες ανακατασκευής. Η Πολιτεία είχε δεσμευτεί να μας δώσει λύσεις με το Γαλάτσι ή άλλη έδρα και δεν την έκανε πράξη. Δεν είχαμε έδρα να δηλώσουμε, αποχωρήσαμε και έτσι έμειναν 11 ομάδες τότε στην κατηγορία. Ήρθε όμως πάλι ο χρόνος και βρέθηκε ο τρόπος να ασχοληθούμε ξανά με το χάντμπολ. Εμάς το moto μας ήταν και θα είναι πάντα αθλητισμός και εκπαίδευση μαζί. Έτσι θέλουμε να πορευόμαστε και ας μην αγκαλιάζει το κράτος ούτε το ένα και ούτε το άλλο. Το χάντμπολ έχει χρίσει Ολυμπιονίκες και έχει φέρει εξαιρετικά πλασαρίσματα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα», διευκρινίζει σχετικά στην συνέχεια.

ΤΟ STORY ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Προφανώς και για το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού που προκύπτει από συνεργασία του Ερ. Ολυμπιακού με την ομάδα ΙΕΚ Ξυνή και θα παίξει Α1 αλλά και Ευρώπη του χρόνου υπάρχουν ερωτήματα. Και αυτό διότι αρκετοί επέμεναν να γράφουν για αγορά από τον Ολυμπιακό. «Δεν υπάρχει καμία αγορά. Υπάρχει συνεργασία. Εμείς δεν παίρνουμε ούτε ευρώ. Βάζουμε το αγωνιστικό τμήμα και η συνεργασία αφορά μόνο το ανδρικό τμήμα. Οι γυναίκες και τα τμήματα υποδομής συνεχίζουν με την ομάδα του ΔΙΚΕΑ, όπως ήταν πριν. Εμείς όπως πληρώναμε θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Φέτος η ομάδα είχε εξοδολόγιο 210.000 ευρώ και του χρόνου θα είναι περισσότερα. Και όλα αυτά τα δίνουμε δίχως την παραμικρή συμμετοχή και επιχορήγηση της Πολιτείας. Στον Ολυμπιακό πάμε για το άθλημα. Το χάντμπολ με το όνομα του Ολυμπιακού θα... εκτιναχθεί ως άθλημα. Θα δώσει άλλο μέγεθος και διάσταση αυτή η συνεργασία. Η ομάδα θα λέγεται Ολυμπιακός Όμιλος Ξυνή και θα παίζει και στην Ευρώπη», εξηγεί στο Gazzetta.gr ο κ. Ξυνής.

Ως προς την διοίκηση και την ομάδα διευκρινίζει πως «θα είναι μία αγωνιστική διοίκηση μαζί με ανθρώπους του Ολυμπιακού. Με το ρόστερ που έχουμε και τον προπονητή μας. Ο Τίμης Πουρνάρας που έχει συμβάλλει και οικονομικά στο χάντμπολ και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια θα είναι στην διοικούσα επιτροπή, ο κ. Προδρομίδης θα είναι ο έφορος και η ομάδα προχωρά τον σχεδιασμό της. Ο Ολυμπιακός στον Ερασιτέχνη είναι από μία από τις πιο ανοιχτόμυαλες διοικήσεις και ομάδες. Λειτουργούν με ένα ευρύτερο πεδίο και άλλη αντίληψη που βοηθάει τέτοιες συνεργασίες. Εμείς στον Ολυμπιακό πάμε για να αλλάξουμε τα δεδομένα του χάντμπολ αλλά θα είμαστε και σαν κοινωνοί εκπαίδευσης με τις σχολές μας. Έτσι ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ!

Ο κ. Ξυνής μας μίλησε και για την προσωπική του σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την τυχαία συνάντησή τους σε κοινωνική εκδήλωση που... γέννησε την ιδέα και την επιθυμία για ένα ερυθρόλευκο τμήμα χάντμπολ. «Είχαμε βρεθεί σε μία εκδήλωση και του είχα πει 'πρόεδρε δεν γίνεται ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός να μην έχει χάντμπολ'. Εκείνος θυμόταν ότι είχα ενασχόληση με το χάντμπολ και μου απάντησε 'εσύ δεν ασχολείσαι με το χάντμπολ; Να φτιάξουμε μία ομάδα να την αναλάβεις εσύ'. Βρεθήκαμε ξανά και του είχα δώσει μία προσωπική υπόσχεση για αυτό το τμήμα. 'Θα συνεργαστούμε πρόεδρε αλλά ως πρωταθλητές. Όταν πάρουμε το πρωτάθλημα θα έρθω ξανά γιατί ο Ολυμπιακός σαν γεννημένος πρωταθλητής θα πρέπει να έχει ομάδες πρωταθλήτριες', όπως του είχα πει. Όλο αυτό που γίνεται είναι μία φυσιολογική ροή πραγμάτων και εξελίξεων που άρχισαν πριν από χρόνια. Ξαναλέω δεν υπάρχει καμία αγορά αλλά συνεργασία. Το θέλαμε εμείς να γίνει η συνεργασία αυτή και το ήθελε ο Ολυμπιακός. Δεν ήρθε όμως σε εμάς ο Ολυμπιακός να αγοράσει κάτι. Βέβαια εκτός από τον κ. Μαρινάκη είχαμε κάνει εδώ και καιρό και μία κουβέντα με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό», υπογραμμίζει ο ισχυρός άνδρας των ΙΕΚ Ξυνή.

«Για μένα ο κ. Μαρινάκης έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό και προσφέρει ακόμα και εγώ αυτό το αναγνωρίζω», συμπληρώνει.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ»

Ένα πρότζεκτ που θέλει να θέσει σε εφαρμογή μέσω των προγραμμάτων των σχολών του ο πρόεδρος της ομάδας χάντμπολ ΙΕΚ Ξυνή είναι η σωστή εκπαίδευση και δημιουργία προπονητών χάντμπολ. «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να βγάζουμε ένα σημαντικό αριθμό προπονητών χάντμπολ μέσα από τις σχολές μας και γενικά πιο εξειδικευμένα άτομα με το άθλημα και το αντικείμενο. Εμείς ως Όμιλος δίνουμε ακόμα και αθλητικές υποτροφίες και έχουν σπουδάσει σε εμάς ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ή αθλήτριες όπως η Κοζομπόλη. Στην Ευρώπη και στην Ισπανία τεράστια μεγέθη όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έχουν δικά τους μεταπτυχιακά προγράμματα. Εδώ στην Ελλάδα κάνουμε ακόμα προσπάθειες για τα αυτονόητα», σημειώνει για τον Όμιλο Ξυνή που έχει σχολές σε όλη την Ελλάδα και 270.000 απόφοιτους.

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΔΟΜΑΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στην κουβέντα μας με τον Σοφοκλή Ξυνή μας αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως διατηρεί επαφές και δεσμούς με αρκετούς βετεράνους και μεταξύ άλλων αρκετοί εξ αυτών βλέπουν φανατικά χάντμπολ όπως ο Δομάζος! «Ο Δομάζος ακόμα μου λέει πόσο δυνατό και συναρπαστικό άθλημα είναι. Βλέπει ακόμα και αγώνες χάντμπολ του εξωτερικού. Ο Τάκης Οικονομόπουλος και άλλοι βετεράνοι είχαν να μου το τονίζουν για το πόσο δυνατό και αντρικό άθλημα είναι το χάντμπολ και με σασπένς», σχολίασε ο κ. Ξυνής.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα