Μεγαλύτερο ρόλο στον αθλητισμό ζητούν οι γυναίκες!

Gazzetta team
Μεγαλύτερο ρόλο στον αθλητισμό ζητούν οι γυναίκες!

bet365

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συνάντηση γυναικών στελεχών του αθλητισμού με τίτλο «Γυναίκες εν δράσει» που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση πήρε η Επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα» της ΕΟΕ και η Πρόεδρός της, Ξένια Αργειτάκη, η οποία κάλεσε όλες τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προσωπικές τους εμπειρίες προκειμένου η θέση της γυναίκας στον αθλητισμό να γίνει ισχυρότερη και μαζικότερη.

Παράλληλα ξεκίνησε η καταγραφή όλων των γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, προκειμένου να υπάρχει συχνή επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και εφαρμογή κοινών δράσεων προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αλλά και να γίνει πιο παρεμβατικός ο ρόλος των γυναικών. Τη συνάντηση παρακολούθησε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής σε θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, ο οποίος δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ότι η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση Ημερίδας για την επιμόρφωση και κατάρτιση των γυναικών που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία διέκοψε για λίγο τις προπονήσεις της, για να παραστεί στην ΕΟΕ και να πει: «Χαίρομαι που βρέθηκα εδώ έστω και για λίγο, μετά την προπόνησή μου. Χαίρομαι, όμως, ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώστε να κινητοποιήσουμε τις γυναίκες που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό αλλά και τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ως παράγοντες και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον, θα έχουμε πολλά μετάλλια από νέες αθλήτριες. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου: «Οφείλω να ομολογήσω ότι σήμερα το κτήριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έχει ομορφύνει όσο ποτέ άλλοτε, με την παρουσία τόσων γυναικών σε αυτό το Αμφιθέατρο. Και δεν θα μείνω τόσο στην ομορφιά, όσο στο πάθος και την αγάπη για τον αθλητισμό όλων εσάς που τον έχετε υπηρετήσει ή συνεχίζετε να τον υπηρετείτε, είτε ως αθλήτριες, είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση. Πέρα από την τιμητική σας παρουσία, είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενος που διαπιστώνω ότι η Επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα» υπό της προεδρία της συναδέλφου στην Ολομέλεια και φίλης Ξένιας Αργειτάκη, έχει δραστηριοποιηθεί σε τόσο σημαντικό βαθμό που καταφέρνει να γεμίσει αυτή τη μεγάλη αίθουσα. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην κα Αργειτάκη αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, για τη δουλειά που έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει την αφετηρία για πιο ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή και δραστηριοποίηση των γυναικών σε κάθε επίπεδο του αθλητισμού στη χώρα μας».

Στις γυναίκες απευθύνθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης που μεταξύ άλλων τόνισε: «Παρά τα θετικά που συνεπάγεται η μεγαλύτερη παρουσία των γυναικών στον αθλητισμό, εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερη από αυτή των ανδρών. Οι γυναίκες εκπροσωπούνται ελλιπώς στα διοικητικά όργανα λήψης αποφάσεων και εξακολουθούν να υφίστανται περιπτώσεις διακρίσεων λόγω φύλου στο χώρο του αθλητισμού. Με αυτά τα δεδομένα οφείλουμε να καταβάλλουμε περισσότερες και ουσιαστικότερες προσπάθειες για την επίτευξη της αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στον αθλητισμό, αλλά και στους διοικητικούς φορείς του αθλητισμού. Απόψε θεωρώ ότι γίνεται ένα σημαντικό βήμα και θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη συνάδερφο Ξένια Αργειτάκη αλλά και τα μέλη της Επιτροπής για αυτή τους την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμα και στην επόμενη συνάντηση θα μιλάμε με απτά στοιχεία την ενίσχυση των γυναικών στο χώρο μας».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Αθλητισμός και Γυναίκα» Ξένια Αργειτάκη, αφού παρουσίασε στοιχεία για τη παρουσία των γυναικών στον αθλητισμό, επισήμανε: «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε και βρίσκει σύμφωνο τόσο τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, όσο και τις διεθνείς Ομοσπονδίες, είναι να επιτευχθεί ισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού, όπως και στην κοινωνία που υπάρχει ίσο ποσοστό ανδρών και γυναικών. Μην ξεχνάμε ότι στο Ολυμπιακό κίνημα όλοι είναι ίσοι, ανεξαρτήτου μόρφωσης, φύλου και κοινωνικής θέσης. Συναντηθήκαμε εδώ για να πείσουμε, να ενθαρρύνουμε και να εμπνεύσουμε τις γυναίκες, ειδικά τις νέες γυναίκες να ανοίξουν ένα νέο κύκλο στη ζωή τους, να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα. Με εσάς να αποτελείτε το βασικό πυρήνα και την ατμομηχανή θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσέλκυσης γυναικών, κυρίως σε διοικητικές θέσεις αλλά και σε άλλους τομείς του αθλητισμού. Και συμμετέχοντας περισσότερες γυναίκες είναι προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού. Η γυναίκα δεν έρχεται να παραγκωνίσει τους άνδρες, αλλά να προσθέσει μία νέα προοπτική».

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης, το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Φάνη Πετραλιά, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αθλήτρια, Αννα Καραμανλή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιώργος Ανδρεάδης, η πρώην προπονήτρια της γυμναστικής και επί σειρά ετών αθλητικός παράγοντας, Ελένη Μιχοπούλου, η πρωταθλήτρια της γυμναστικής και μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Βασιλική Μιλλούση και η μοναδική Πρόεδρος σε Αθλητική Ομοσπονδία, η Βικτώρια Χατζήνα από το μπάντμιντον. Επίσης μίλησαν η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου και αθλητική ψυχολόγος, Φρόσω Πατσού, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, Μαρία Χριστοφορίδου, η Ολυμπιονίκης και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ντόρα Πάλλη, η υπεύθυνη εθελοντικών επιτροπών, Χριστίνα Τσαγδή, η Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas, Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η Διευθύντρια του ΣΕΓΑΣ, Κέλυ Προκάκη, η πρώην αθλήτρια του μπάσκετ και εκπρόσωπος των φυσικοθεραπευτών, Μιμή Μαρσέλλου και το μέλος της Επιτροπής Αθλητισμός και Γυναίκα, Μαρία Μεϊντάνη.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν, η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΦΙΠ, Γιώργος Λενός και η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων, Λία Τρίκα, εκπρόσωποι από διοικητικά συμβούλια ομοσπονδιών, πρώην και νυν πρωταθλήτριες καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού. Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», Σπυριδούλα Σπανέα.

Την Επιτροπή Αθλητισμός και Γυναίκα αποτελούν ως μέλη, η Φάνη Πετραλιά, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Γιώργος Αλικάκος, ο Μιχάλης Φυσεντζίδης, η Βασιλική Μιλλούση, η Βούλα Κοζομπόλη, η Ιωάννα Μωραϊτου, η Βασιλική Κόλλια, η Μαρία Μεϊντάνη και η Σπυριδούλα Σπανέα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα