Οι κληρώσεις για τους Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Gazzetta team
Οι κληρώσεις για τους Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Αντίστροφη μέτρηση και για τους Έλληνες διεθνείς εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων. Ολοκλήρωσαν σήμερα την προετοιμασία τους και αύριο το πρωί αναχωρούν για το Ντίσελντορφ, όπου από μεθαύριο Δευτέρα μέχρι την άλλη Δευτέρα 5 Ιουνίου θα χτυπά η καρδιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με 330 αθλητές και 260 αθλήτριες από 106 χώρες.


Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Σγουρόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη.

Ο Γκιώνης θα πάει στη γερμανική πόλη τη Δευτέρα, ενώ η Χριστοφοράκη θα μεταβεί εκεί από το Χάλμσταντ της Σουηδίας όπου ζει και προπονείται φέτος. Την τεχνική καθοδήγηση όλων των παιδιών αναλαμβάνει ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής και αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Σήμερα διενεργήθηκε η αρχική κλήρωση των αγωνισμάτων και στα περισσότερα από τα αγωνίσματα έγιναν γνωστοί οι πρώτοι αντίπαλοι.

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης είναι μέσα στα seeding και η κλήρωση αφορούσε και την τοποθέτηση αυτών στο ταμπλό των «128».

Ο 37χρονος αμυντικός πήγε στο κάτω μέρος του ταμπλό και περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά για το πρώτο ματς, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 17:00 ώρα Ελλάδας (16:00 τοπική). Εάν νικήσει, τότε στους «64» πολύ πιθανόν να βρει μπροστά του τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ, που θυμίζουμε ότι ήταν συμπαίκτης του στο διπλό στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στον 1ο γύρο του αγωνίσματος βρίσκεται απευθείας και ο Παπαγεωργίου, αλλά η σημερινή πρώτη κλήρωση δεν ήταν γι‘ αυτόν.


Οι δύο υπόλοιποι αθλητές περνάνε από τα προκριματικά γκρουπ όπου πρέπει ν’ αναδειχτούν νικητές για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Ο Σγουρόπουλος είναι επικεφαλής στο 45ο γκρουπ, τα παιχνίδια του οποίου διεξάγονται τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ο πρωταθλητής Ελλάδας νέων θ’ αντιμετωπίσει τον Τούρκο Αμντουλάχ Γιγκένλερ και τον Γκαλέμπ Φαές από τον Λίβανο.

Ο Ρηνιώτης βρέθηκε στο 57ο γκρουπ. Θα έχει αντιπάλους τον Δανό Κλάους Νίλσεν (που τον συνάντησε και στο πολύ πρόσφατο καμπ στην Κοπεγχάγη), τον Λιθουανό Αλφρέδας Ούντα και τον Βαζίρ Αλαχβερντίγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν. Δύο αγωνιστικές γίνονται τη Δευτέρα και μία ακόμα την Τρίτη. Μετά τους ομίλους τα προκριματικά του απλού περιλαμβάνουν και νοκ άουτ ματς.
Στο απλό γυναικών και οι δύο αθλήτριές μας βρίσκονται στη διαδικασία των προκριματικών. Η Τόλιου τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 5ο γκρουπ.

Θα κυνηγήσει την προνομιούχο πρωτιά απέναντι στη Νταφν Φόρναχ από τη Σιέρα Λεόνε και τη Γκλέιντι Μπλανκέτο από το Μεξικό.
Η Χριστοφοράκη είναι επικεφαλής στο 39ο γκρουπ και θα συναντήσει δύο αθλήτριες ασιατικής καταγωγής. Τη Τσούι Ζου, που εκπροσωπεί το Αζερμπαϊτζάν και την Πάουλα Φουκουχάρα από την Αργεντινή. Τόσο η Τόλιου όσο και η Χριστοφοράκη θα έχουν από ένα ματς Δευτέρα και Τρίτη.

Στο διπλό ανδρών οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου είναι απευθείας στο ταμπλό των «64». Κληρώθηκαν με τους Βραζιλιάνους Έρι Τζούτι/Κάζουο Ματσουμότο (την Τρίτη στις 21:15 Ελλάδας ο αγώνας). Στο προκριματικό ταμπλό οι Σγουρόπουλος/Ρηνιώτης θα παίξουν το βράδυ της Δευτέρας με τους Τζέρεμι Χαζέν/Μπράιαν Χο από τον Καναδά. Αν πάρουν τη νίκη γνωρίζουν ήδη ότι θα πέσουν πάνω στους Τσε Ζε Γιου/Σάο Φενγκ Ετάν από τη Σιγκαπούρη.

Στο διπλό γυναικών η Τόλιου με τη Χριστοφοράκη πέρασαν bye στον προκριματικό γύρο των «64» κι εκεί αναμετρώνται (την Τρίτη στις 11:00) με τις Ράκελ Αντράντε/ Ρίτα Φινς από την Πορτογαλία.

Στο διπλό μικτό και τα δυο ελληνικά ζευγάρια δοκιμάζονται στα προκριματικά. Οι Σγουρόπουλος/Χριστοφοράκη κληρώθηκαν στον γύρο των «128» με τους Ντένις Ζολούντεφ/Αναστασία Λαπρόβα από το Καζακστάν (στις 11:00 τη Δευτέρα το ματς). Αν προχωρήσουν θα βρουν απέναντί τους στον επόμενο προκριματικό τους Αλιαξάντρ Κάνιν/Ντάρια Τριγκόλος από τη Λευκορωσία.

Μισή ώρα μετά, στις 11:30, ο Παπαγεωργίου και η Τόλιου θα κοντράρουν τους Τζα Κάνακ/Βου Γιούε, που εκπροσωπούν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αν νικήσουν ξέρουν ότι στους «64» θ’ αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Νιαγκόλ Στογιάνοφ/Ντεμπόρα Βιβαρέλι. Και στα τρία αγωνίσματα του διπλού θα είναι 16 οι προκρίσεις για το κυρίως ταμπλό των «64».
Attachments area

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα