Η Pastra Cretonaxiosa κολυμπάει Κύθηρα – Αντικύθηρα

Gazzetta team
Η Pastra Cretonaxiosa κολυμπάει Κύθηρα – Αντικύθηρα

bet365

Μετά την περυσινή επιτυχία του διαπλου της Μάγχης η ομάδα «Pastra Cretonaxiosa», η πρώτη ελληνική ομάδα 8 ατόμων που κατάφερε αυτό τον άθλο σε χρόνο ρεκόρ 12 ώρες και 12 λεπτά, φέτος στις 3 Ιουνίου θα επιχειρήσει να κολυμπήσει από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Πρόκειται για τους: Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία AMEA), Κατερίνα Δίβαρη ( ιστιοπλοΐα) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα ( ενόργανη γυμναστική).

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος με επιστροφή, αν ο Λέτο σκοράρει το πρώτο γκολ του ματς (21+).

Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα θα διασχίσει το άγνωστο, για τους κολυμβητές, στενό πέρασμα των 40 χιλιομέτρων της περιοχής. Μια θάλασσα που είναι συνδεδεμένη με τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ιστορία αλλά και την μυθολογία της Ελλάδος. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχει ως παρατηρητής ο εκπρόσωπος του Channel Swimming Association από τη θάλασσας της Μάγχης Keith Oiller, με την φιλοδοξία να δημιουργηθεί μια νέα , διεθνώς αναγνωρισμένη θαλάσσια διαδρομή ανοικτής θάλασσας, προσελκύοντας Έλληνες αλλά και κολυμβητές από το εξωτερικό.

Στηρίξτε το charity4u και τους Αρ. Λογαριασμού Charity4u : Eurobank GR9402600520000220200922412 ´ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ´!

Τι είναι η «Charity4u – Αθλητισμός για όλους»

Η «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους» είναι μια Μη- Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 με βασικό σκοπό την υποστήριξη Ελλήνων αθλητών στην δύσκολη πορεία τους για την κατάκτηση διακρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποια είναι η ομάδα Pastra Cretonaxiosa

Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν μαζί, στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Τότε δεν ήταν ομάδα. Μια πολύ ωραία παρέα ήταν με πολύ κέφι. Αργότερα προστέθηκε και ο Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής και έτσι σιγά σιγά η παρέα έγινε ομάδα και βαφτίστηκε. Για να έχει «διαβατήριο» για τις εξορμήσεις της ανα τον κόσμο.

Τον Ιούλιο του 2015 διέσχισαν κολυμπώντας τα νερά του Βοσπόρου και αμέσως μετά προστέθηκαν στην ομάδα οι Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης και ο Αποστόλης Τσαγκαράκης.

Τον Αύγουστο του 2016 οι οκτώ κολυμβητές κατάφεραν να διασχίσουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες τα αφιλόξενα νερά της θάλασσας της Μάγχης. Μάλιστα με χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά έγινε η πρώτη ομάδα στη κατηγορία σκυταλοδρομίας 8 ατόμων που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού του Channel Swimming Association (CSA). Η CSA από το 1927 έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων επιβλέποντας και καταγράφοντας όλους τους κολυμβητές που διασχίζουν το «Κανάλι».

Για περισσότερες πληροφορίες

http://www.charity4u.gr

http://www.pastracretonaxiosa.gr

FB: www.facebook.com/pastracretonaxiosa

Instagram: @charity4ugr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα