H παρουσίαση του "Minsk 2019" από τον Καπράλο

Gazzetta team
H παρουσίαση του "Minsk 2019" από τον Καπράλο

bet365

Παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Αγώνων "Minsk 2019" έγινε από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στα Σκόπια.

Επίσης οι ΕΟΕ αποφάσισαν αλλαγές στη διεξαγωγή των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που θα γίνουν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου 2019. ​

Σε σχέση με τους πρώτους αγώνες που έγιναν στο Μπακού το 2015, το πρόγραμμα θα μειωθεί από 17 σε 11 ημέρες και τα αθλήματα από 20 θα γίνουν 16. Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο πρόγραμμα του "Minsk 2019" θα είναι η παρουσίαση του νέου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου με τίτλο "Athletics 2020", που θα απευθύνεται σε νέους και θα αφορά αγώνες στίβου στο δρόμο.

Τα 16 αθλήματα στο πρόγραμμα θα είναι: στίβος, τοξοβολία, μπάντμιντον, ποδόσφαιρο παραλίας, μπιτς βόλεϊ, πυγμαχία, κανό σπριντ, ποδηλασία, γυμναστική, τζούντο, καράτε, σάμπο, σκοποβολή, πινγκ πονγκ, πάλη και μπάσκετ 3x3. Σχολιάζοντας την πρόοδο των έργων μετά την αναφορά που έκανε ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος ηγήθηκε της επίσκεψης μιας ομάδας εργασίας στο Μινσκ την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Γιάνες Κοτσίνγιανιτς δήλωσε:

"Οι προετοιμασίες για το Μινσκ 2019 βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρουσιάσουμε ένα εξαιρετικό προϊόν που πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό για την ΕΟΕ ότι οι Αγώνες αντικατοπτρίζουν τις προτάσεις που διατυπώνονται στην Ατζέντα 2020 και πιστεύουμε ότι οι Αγώνες του 2019 στο Μινσκ θα αποτελέσουν ένα εξαίρετο σχέδιο για τα επόμενα χρόνια.

Η σημερινή συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική και έχω την πλήρη πεποίθηση ότι οι προετοιμασίες θα συνεχίσουν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. "Ο Σπύρος Καπράλος δήλωσε στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ότι η ΕΟΕ δεν θέλει να δει τους διοργανωτές να κατασκευάζουν εγκαταστάσεις για τους Αγώνες, καθώς επιδιώκουν να κάνουν το κόστος φιλοξενίας πιο προσιτό.

«Δεν θέλαμε οι διοργανωτές να έχουν τεράστια έξοδα για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Ως εκ τούτου, ένας από τους κανόνες είναι να χρησιμοποιηθούν μόνο οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Στις εγκαταστάσεις να γίνει ανακαίνιση ή βελτίωση, αλλά όχι κατασκευή νέων, εκτός εάν ο διοργανωτής έχει σκοπό να προχωρήσει σε κατασκευή εγκαταστάσεων για δικούς του λόγους».

 

Τελευταία Νέα