Oι προκλήσεις δεν σταματούν για τον Κώστα Τριγκώνη

Gazzetta team
Oι προκλήσεις δεν σταματούν για τον Κώστα Τριγκώνη

bet365

Μια χρονιά ορόσημο ξεκίνησε για τον Κώστα Τριγκώνη αφού τον βρίσκουμε πλέον σε νέο σκάφος, με καινούριο ρόλο και σε άλλη πια κατηγορία.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος αποκάλυψε τα νέα του σχέδια στην επίσημη ιστοσελίδα του χορηγού του της Redbull.

Το Α-Class Catamaran αλλάζει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Πλέον μιλάμε για ένα μονοθέσιο καταμαράν, με απίστευτες ταχύτητες που φτάνουν τους 30 κόμβους. Το σκάφος δηλαδή ταξιδεύει 1,5 φορά την πραγματική ταχύτητα του ανέμου.

"Προσπαθώ να θυμηθώ ποιες σκέψεις έκανα όταν ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την ιστιοπλοΐα", μας λέει ο Κώστας Τριγκώνης.
"Πώς ήταν τα σκάφη εκείνης της εποχής -μιλάμε για 37-38 χρόνια πριν- και το πώς φανταζόμουν ή πίστευα ότι θα εξελιχθεί το άθλημα στο μέλλον. Δεν μπορούσα να διανοηθώ τη σημερινή εξέλιξη των σκαφών".

"Ήθελα να ασχοληθώ εδώ και μια οχταετία με αυτή την "τρέλα" που προσπαθεί να αλλάξει ριζικά το άθλημα και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε. Προσπάθησα πολύ για να συμβεί αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έγινε."

"Αυτή τη φορά όμως ήμουν αποφασισμένος. Ή τώρα ή ποτέ είπα. Δεν θα άντεχα να μην είμαι παρών στην “γέννηση” μιας άλλης διάστασης του αθλήματος. Δεν θα άντεχα να μην το γευτώ. Έτσι βρέθηκα στην νέα κατηγορία Α-Class Catamaran μόνος μου πια, μιας και το σκάφος είναι μονοθέσιο, βάζοντας ένα νέο στοίχημα με τον εαυτό μου."

"Για να υπάρξει αντίληψη της εξέλιξης και προόδου που έχει επιτευχθεί μέσα σε ένα χρόνο σε αυτά τα σκάφη, η ταχύτητα τους έχει βελτιωθεί πάνω από 30%...

"Δεν έχω ιδέα τι θα καταφέρω σε αθλητικό επίπεδο ως Κώστας μιας και καλούμαι να ανταποκριθώ σε κάτι το οποίο είναι τελείως καινούριο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έκανα μέχρι σήμερα. Από πλήρωμα καλούμαι να μεταμορφωθώ σε “πιλότο”...

Αυτή είναι και η προσωπική μου πρόκληση όντας πλήρωμα μια ζωή. Είναι τεράστια η αλλαγή για μένα και προφανώς και αυτή είναι και η πρόκληση. Τη γνώση που θα μαζέψω όμως θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να τη δώσω στα παιδιά που έρχονται από πίσω."

Φέτος η αγωνιστική χρονιά θα ξεκινήσει στο Κίελο της Γερμανίας (14-24/6) με Φόρμουλα 18 όπου μαζί με τον Ιορδάνη Πασχαλίδη θα προετοιμαστούν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 18 που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας (7-14/7) με στόχο ένα μετάλλιο.

Ο Κώστας Τριγκώνης επίσης θα αγωνιστεί στη νέα του κατηγορία, A-Class, στο Προ Παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης στην Πολωνία (12-26/8) αλλά και σε αγώνα προετοιμασίας στην Ιταλία.

 

Τελευταία Νέα