Νόρα Δράκου: «Να κατέβω τα 25 δευτερόλεπτα»

Gazzetta team
Νόρα Δράκου: «Να κατέβω τα 25 δευτερόλεπτα»

bet365

Ο Δημήτρης Δημητρίου και η Νόρα Δράκου αναδείχθηκαν κορυφαίοι του κολυμβητικού μίτινγκ Ακρόπολις.

Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης με το ατομικό ρεκόρ που σημείωσε στα 400μ. Ελεύθερο (3:50.48) συγκέντρωσε 870 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού με την ισοφάριση της ατομικής της επίδοσης στα 50μ. Ελεύθερο (25.04) μάζεψε 851 βαθμούς στο ίδιο σύστημα.

Νόρα Δράκου: «Να κατέβω τα 25 δευτερόλεπτα»
Μιλώντας στο site της ΚΟΕ η Πατρινή πρωταθλήτρια Νόρα Δράκου τόνισε πως αν κατέβει τα 25 δευτερόλεπτα στα 50μ. Ελεύθερο, τότε μπορεί να ελπίζει σε είσοδο σε τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ενώ επισήμανε πως δεν περίμενε τόσο καλό χρόνο σε αυτό το μίτινγκ : «Δεν ήταν αγώνες για τους οποίους ήμουν προετοιμασμένη. Ίσως το ότι ήμουν απελευθερωμένη ήταν και ο λόγος που έβγαλα αυτήν την επίδοση.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Έκανα ένα 50άρι που μου βγήκε αβίαστα. Ναι μεν έχω δουλέψει πολύ, αλλά τέτοιο χρόνο δεν τον περίμενα. Οπότε, εφόσον δεν περίμενα κάτι καλύτερο την επόμενη ημέρα, προτίμησα να μην τρέξω στον τελικό για να πάω καλύτερα στο 50άρι ύπτιο. Αυτό που κρατάω από τους αγώνες είναι πως έκανα την επανεκκίνηση.

Άργησα να ξεκινήσω φέτος, αφού ήθελα να πάρω πολύ χρόνο ξεκούρασης. Ήταν κάτι που φάνηκε στους αρχικούς αγώνες. Πλέον πάω πολύ καλύτερα και αυτό φαίνεται στις επιδόσεις μου. Κοιτάζω το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, οπότε είμαι ευχαριστημένη συνολικά».

Για τους στόχους της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Δεν το συζητώ πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένας τεράστιος στόχος και στο μυαλό μου έχω την 8άδα και πολύ καλές επιδόσεις. Το σώμα μου και το μυαλό μου όμως χρειάζονταν ξεκούραση.

Δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω στη Βουδαπέστη. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να κατέβω τα 25 δευτερόλεπτα στα 50μ. Ελεύθερο αν είναι να φτάσω ψηλά. Αν το καταφέρω, τότε πιστεύω πως ο τελικός είναι στο χέρι μου. Φυσικά και είναι αυτό που θέλω και γι' αυτό προπονούμαι».

Δημήτρης Δημητρίου: «Μπορούσα και κάτι καλύτερο»
Ο Δημήτρης Δημητρίου αναδείχθηκε ο κορυφαίος αθλητής των αγώνων με ατομικό ρεκόρ, όμως δε φάνηκε πολύ ευχαριστημένος από την κούρσα, τονίζοντας πως μπορούσε να πάει καλύτερα: «Δεν μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος από την κούρσα. Όχι από το χρόνο, αλλά από τον τρόπο που κολύμπησα. Δε μου άρεσε ο τρόπος που κολυμπούσα, αλλά είναι ένα ατομικό μου ρεκόρ.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είμαι απογοητευμένος, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο. Ήταν μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα και είναι καλό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συναγωνιστές σε υψηλό επίπεδο, ώστε ο ένας να τραβάει τον άλλο».

Για τους στόχους του φέτος και τα επόμενα χρόνια: «Δε θέλω να λέω πολλά λόγια. Θα δουλέψω για ότι καλύτερο μπορώ».

 

Τελευταία Νέα