Σε αλλαγές στο σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης της ενόργανης προχώρησε τη FIG

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Γυμναστικής έλαβε το Συμβούλιο της FIG στην ετήσια συνεδρίασή του στο Μπακού (6-7 Μαΐου), στην οποία συμμετείχε ως εκλεγμένο μέλος η Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο και δίνοντάς της ψήφο και ισχυρή φωνή.

Το Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, που συνεδριάζει μία φορά κάθε χρόνο και αποτελεί το όργανο που καλείται να επικυρώσει σημαντικές αλλαγές, συνήλθε για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεσή του, έχοντας στις τάξεις του την κυρία Λαμπροπούλου-Συροπούλου. Η εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. είχε εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της FIG τον περασμένο Οκτώβριο και μέσα από την παρουσία της ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο τις θέσεις της ελληνικής Γυμναστικής στα διεθνή φόρα.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο της FIG ενέκρινε στο Μπακού την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να διερευνηθεί η προοπτική δημιουργίας ενός νέου αθλήματος «αγώνων πορείας μετ’ εμποδίων», που θα είναι εμπνευσμένο από το παρκούρ. Ο «οδικός χάρτης», βάσει του οποίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, προβλέπει τη θέσπιση σειράς αγώνων παγκοσμίου κυπέλλου για το 2018 και 2019 και τη διεξαγωγή του 1ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υπό την σκέπη της FIG για το 2020.

Επιπλέον, έγιναν αποδεκτές όλες οι αλλαγές στους Τεχνικούς Κανονισμούς του 2017, καθώς επίσης το Παράρτημα Α, που αφορά στη θέσπιση νέου συστήματος Ολυμπιακής πρόκρισης στην ενόργανη γυμναστική και το Παράρτημα Δ, που αφορά σε αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα.

Το νέο σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης της ενόργανης γυμναστικής, το οποίο πλέον απομένει να επικυρωθεί και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να τεθεί επίσημα σε ισχύ, προβλέπει ριζικές αλλαγές ενόψει «Τόκιο 2020». Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

-Την ομαδική πρόκριση θα πάρουν 12 χώρες σε άνδρες και γυναίκες, αλλά με τετραμελή ομάδα (αντί για πενταμελή όπως ίσχυε το 2012 και 2016, ή εξαμελή παλαιότερα). Τρεις ομάδες θα περάσουν μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 (οι νικήτριες των μεταλλίων) και άλλες εννιά μέσα από το παγκόσμιο του 2019 (βάσει της κατάταξης στον προκριματικό).

-Κάθε χώρα θα μπορεί να στείλει μέγιστο αριθμό έξι αθλητών στο Τόκιο: Τέσσερις που θα απαρτίζουν την ομάδα, καθώς και άλλους δύο με ατομική πρόκριση.

-Μέσω του σύνθετου ατομικού θα πάρουν ονομαστική πρόκριση, βάσει της κατάταξής τους στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019, τουλάχιστον 12 αθλητές και 20 αθλήτριες, από χώρες που δεν προκρίνονται με πλήρη ομάδα.

-Οι νικητές μεταλλίων στους τελικούς οργάνων του παγκοσμίου του 2019 (μάξιμουμ 18 αθλητές και 12 αθλήτριες, δηλαδή τρεις ανά όργανο) θα πάρουν επίσης ονομαστική πρόκριση. Εφόσον κάποιοι κάτοχοι μεταλλίων έχουν ήδη προκριθεί μέσω ομάδας ή μέσω του σύνθετου ατομικού, οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις θα δοθούν στους επιλαχόντες των τελικών οργάνων.

-Εισιτήρια θα δοθούν στους κορυφαίους σπεσιαλίστες και μέσω της σειράς αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG: Την πρόκριση θα πάρει ο κορυφαίος σε κάθε όργανο (μάξιμουμ 6 αθλητές και 4 αθλήτριες), βάσει της συνολικής κατάταξης των σεζόν 2018-2019 και 2019-2020, για την οποία θα προσμετρηθούν τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή στα παγκόσμια κύπελλα οργάνων.

-Από τρεις θέσεις, σε άνδρες και γυναίκες, θα δοθούν και μέσω της σειράς αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου σύνθετου ατομικού του 2020, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 12 αθλητές από τις ισάριθμες χώρες που θα τερματίσουν στο «τοπ 12» της ομαδικής κατάταξης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019.

-Έως εννιά επιπλέον θέσεις, σε άνδρες και γυναίκες, θα δοθούν μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα του 2020 (Ευρώπη: 2 εισιτήρια, Αμερική: 2, Ασία: 2, Αφρική: 2, Ωκεανία: 1), βάσει της τελικής κατάταξης του σύνθετου ατομικού. Εξαιρούνται οι αθλητές που θα έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση (ομαδική ή ατομική).

 

Τελευταία Νέα