Επιτυχημένο το 5ο XTERRA Greece Championship

Gazzetta team
Επιτυχημένο το 5ο XTERRA Greece Championship

bet365

Η αθηναϊκή ριβιέρα και συγκεκριμένα ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, φόρεσε τα καλά του και υποδέχτηκε το XTERRA Greece Championship τον κορυφαίο διεθνή αγώνα Off Road Triathlon που φέτος συμπληρώνει τον πέμπτο χρόνο διεξαγωγής στην χώρα μας.


Φέτος οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ και ξεπέρασαν τις 400 σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα αθλητές από 24 χώρες του κόσμου, 28 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες και οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου.

Στους άνδρες ο Ισπανός Ruben Ruzafa, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του XTERRA World Championship και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του ITU cross triathlon, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας 2ο τον συμπατριώτη του και περυσινό νικητή της διοργάνωσης, Roger Serrano. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γερμανός Jens Roth.

Στις γυναίκες, είχαμε μια επανάληψη των περυσινών νικητών στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου, οπού η Τσέχα Helena Erbenova, πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας δεύτερη την Brigitta Poor από την Ουγγαρία και τρίτη την Ισπανίδα Miriam Casillas.

 

Τελευταία Νέα