Στο πλευρό των Ολυμπιονικών η Καραμανλή

Gazzetta team
Στο πλευρό των Ολυμπιονικών η Καραμανλή

bet365

Ερώτηση για τις οικονομικές επιβραβεύσεις διακριθέντων αθλητών κατέθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού, η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρώτρια του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άννα Καραμανλή.


Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η Βουλευτής Β΄ Αθηνών, ο νόμος για τις οικονομικές επιβραβεύσεις αθλητών έχει ήδη τροποποιηθεί 3 φορές από την παρούσα Κυβέρνηση. Η τελευταία τροποποίησή του δε, έλαβε χώρα με αιφνιδιαστική τροπολογία το καλοκαίρι του 2016 και ενώ η ελληνική Ολυμπιακή αποστολή βρισκόταν ήδη στο Ρίο.

Σύμφωνα με την τελευταία ρύθμιση του νόμου το ύψος της οικονομικής επιβράβευσης των διακριθέντων αθλητών σε Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς, παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες ορίζεται με Υπουργική Απόφαση, που πρέπει να εκδίδεται εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους και ισχύει για τις διακρίσεις του αμέσως προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η κ. Καραμανλή, η σχετική Υπουργική Απόφαση, δεν έχει εκδοθεί ακόμη, με αποτέλεσμα όλοι οι διακριθέντες αθλητές του 2016, που τίμησαν τα εθνικά χρώματα, να αγωνιούν για το ύψος της επιβράβευσής τους από την ελληνική Πολιτεία και να βρίσκονται σε ένα καθεστώς αναμονής και «ομηρίας».

Τέλος η Βουλευτής Β΄Αθηνών ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Πότε θα εκδοθεί η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση και αν τα ποσά των επιβραβεύσεων θα μειωθούν ή θα διατηρηθούν αυτά που ίσχυαν μέχρι την τροποποίηση του νόμου;

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα