O Γκιώνης ανάμεσα στους κορυφαίους

Gazzetta team
O Γκιώνης ανάμεσα στους κορυφαίους

bet365

Διεθνής συμμετοχή με ξεχωριστό ενδιαφέρον και αίγλη για τον Παναγιώτη Γκιώνη! Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών θα πάρει μέρος στο Legends Tour, στους ετήσιους αγώνες για θρύλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που θα γίνουν αύριο στο Μετς της Γαλλίας με επίσημη συνεργασία από την παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.)!

Μπορεί να μην είναι παρουσία σε κορυφαίο ατομικό event, όπως ένα Παγκόσμιο Κύπελλο λόγου χάρη, μπορεί να μην ισοδυναμεί με πρόσκληση στη μικτή Ευρώπης για αναμέτρηση με την Ασία, αλλά δεδομένα περιποιεί τιμή για τον σπουδαίο αμυντικό να βρεθεί δίπλα σε τεράστιους αθλητές του κοντινού παρελθόντος σε εκδήλωση για την προβολή του αθλήματος!

Έχει ζήσει παιχνίδια στις προαναφερθείσες διοργανώσεις, έχει ευτυχήσει ν’ αγωνιστεί και σε άλλα ατομικά τουρνουά ως κομμάτι από την αφρόκρεμα του αθλήματος, τώρα θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί και ανάμεσα σε «αστέρες» προηγούμενων δεκαετιών, όπως ο Κινέζος Γιαν Γιαλιάνγκ, ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον και ο Γερμανός Γιοργκ Ρόσκοπφ! Οι αγώνες θα έχουν και ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ.


Μετά από αγώνα του πολωνικού πρωταθλήματος την περασμένη Παρασκευή και τις δύο νίκες του στο εντός έδρας 3-1 της Μπογκόρια επί της Πολόνια Μπίτομ (στην 3η θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς η ομάδα του δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της λίγκας) ο Γκιώνης συνεχίζει την αγωνιστική του δραστηριότητα το Μετς.

Την πόλη, όπου θυμίζουμε ότι πήγε το 2003, όταν άρχισε την καριέρα στη Γαλλία από τη 2η εθνική κατηγορία. Από το Legends Tour θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου και την Τρίτη θα μεταβεί στο Ζάγκρεμπ μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή ώστε να πάρει μέρος στο κροατικό όπεν (2-6 Μαΐου), όπου μάλιστα είναι 3ο φαβορί.

Ο θεσμός των Legends Tour άρχισε το 2014. Αποτέλεσε ιδέα της εταιρείας του Βέλγου πρώην διεθνή Φιλίπ Σέιβ, η οποία διοργανώνει events και γι’ αυτό το εναρκτήριο τουρνουά φιλοξενήθηκε στο Seraing του Βελγίου. Είναι μία ακόμα πρωτοβουλία για τη διάδοση και προβολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και βεβαίως βρήκε γρήγορα απήχηση, καθώς συγκεντρώνει δόξες του πρόσφατου παρελθόντος, πρωταθλητές, τους οποίους έχουν μάθει και θαυμάσει και νεαροί φίλαθλοι μέσα από το ίντερνετ.

Το Legends Tour έρχεται σαν δυνατή υπενθύμιση του όχι μακρινού παρελθόντος και σκοπός του είναι να φέρει θρυλικούς αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη θέση να πάρουν πάλι τις ρακέτες τους, να γυρίσουν το ρολόι και να ξαναρχίσουν την αντιπαλότητα τους στην παγκόσμια σκηνή προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις στο κοινό.

Ανάλογο event διεξήχθη το 2015 στο Halmstad της Σουηδίας και το 2016 στο Ans του Βελγίου. Η I.T.T.F. ανακοίνωσε χτες ότι ανέλαβε επίσημα σπόνσορας του θεσμού και ότι βρίσκεται σε επαφή με τους διοργανωτές ώστε ν’ αναπτύξει κι άλλο τέτοια γεγονότα βλέποντας το ενδιαφέρον του κόσμου.


Το τουρνουά γίνεται πάντα με λίγες προσκλήσεις και προβλέπονται αμοιβές για όλους τους συμμετέχοντες. Στο 1ο I.T.T.F. Legends Tour πρόκειται ν’ αγωνιστούν αύριο ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον, ο Γιοργκ Ρόσκοπφ, ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο Γιαν Γιαλιάνγκ, ο Γάλλος Κριστόφ Λεγκού και ο Γκιώνης. Μεταξύ άλλων μεγάλων διακρίσεων ν’ αναφέρουμε ότι: Ο Γιαν Γιαλιάνγκ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών το 1985 και το 1987 και φυσικά πανηγύρισε παγκόσμιους τίτλους και στο ομαδικό με την Κίνα.

Ο Γιόργκεν Πέρσον έφτασε στον ίδιο τίτλο το 1991, ενώ ήταν 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο ομαδικό με τη Σουηδία και πρωταθλητής Ευρώπης. Ο (σημερινός ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας) Γιοργκ Ρόσκοπφ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό ανδρών το 1989, πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών το 1992 και 3ος Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996.

O Σέιβ υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών το 1994 και δευτεραθλητής κόσμου στο ίδιο αγώνισμα το 1993 και στο ομαδικό το 2001. Ο Λεγκού αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης (1994) και δευτεραθλητής κόσμου (1997) στο ομαδικό ανδρών.


O Γκιώνης δεν έχει φτάσει σε τέτοιες διακρίσεις, οι σημαντικότερες στην καριέρα του είναι το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό και το χάλκινο στο απλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013. Επιπλέον, στα 37 του χρόνια παραμένει απόλυτα ενεργός στη διεθνή σκηνή σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία προαναφερόμενους άσους, που σταμάτησαν παλιότερα ή τα τελευταία χρόνια από τις εθνικές τους ομάδες.

Ωστόσο, υπήρξαν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους πήρε την τιμητική πρόσκληση να μπει ανάμεσα σε εμβληματικές φυσιογνωμίες του αθλήματος κι άλλωστε στα τουρνουά αυτά έχουν αγωνιστεί και άλλα διαχρονικά κορυφαία ονόματα, τα οποία δεν έχουν σταματήσει τους διεθνείς αγώνες (μία συμμετοχή έχει και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα).

Όπως λοιπόν, αναφέρεται στην ιστοσελίδα των αγώνων http://www.ittflegendstour.com/en «ο τελευταίος που προσκλήθηκε να μετάσχει είναι ο πιο εντυπωσιακός παίκτης της τελευταίας δεκαετίας, ο Παναγιώτης Γκιώνης, που έπαιξε 6 χρόνια στο Μετς στις αρχές του αιώνα»! Οι διοργανωτές δηλαδή, ήθελαν κι έναν τοπ αθλητή με αμυντικό στυλ παιχνιδιού και πολύ καλή επίθεση.

Οι αγώνες θα γίνουν στο γυμναστήριο Grand Public και ρεπορτάζ αναφέρουν ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Οι αθλητές θα παίξουν με το νοκ άουτ σύστημα. Ώρα έναρξης 21:00 Ελλάδας (20:00 Γαλλίας) και ζωντανή μετάδοση στις σελίδες της I.T.T.F. στο Facebook και στο YouTube (https://www.facebook.com/ITTFWorld).
* Στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=DvP7c5rUzKw οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να δουν βίντεο από προηγούμενο τουρνουά. Όπως πάντα θα δοθεί εορταστικός χαρακτήρας και θα γίνει και δεξίωση με κρασιά, πλούσια εδέσματα κτλ.
* Στο όπεν του Ζάγκρεμπ ο Γκιώνης θα έχει παρουσία και στο διπλό. Θα συγκροτήσει δίδυμο με τον κινεζικής καταγωγής αμυντικό Γουάνγκ Σι, ο οποίος εκπροσωπεί τη Γερμανία.
* Σχετική με την κροατική πρωτεύουσα είναι μία ακόμα διεθνής συμμετοχή από την Ελλάδα αυτή τη φορά για αθλητές μικρών ηλικιών. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά και η Χρυσή Φωτιάδου του Ο.Ε.Α. Φλώρινας αναχώρησαν σήμερα για το Ζάγκρεμπ και θα μετάσχουν στο τουρνουά, που θα διεξαχθεί εκεί από αύριο έως την Κυριακή με την επωνυμία «Zagiping». Οι 13χρονες αθλήτριες θα παίξουν και στο ομαδικό μαζί. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι η Λάουρα Νικουλάε, προσωπική προπονήτρια της Παπαδημητρίου και ο Ρουμάνος προπονητής των σωματείων της Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα