Πετρούνιας: «Είναι πιο εύκολο όταν προχωράμε βήμα-βήμα»

Gazzetta team
Πετρούνιας: «Είναι πιο εύκολο όταν προχωράμε βήμα-βήμα»

bet365

Ξεκούραση, εντατική προπόνηση όλο το καλοκαίρι και τέλος επιστροφή στους αγώνες, για τη διεκδίκηση ενός ακόμη παγκόσμιου τίτλου στο Μόντρεαλ.

Αυτό είναι το σχέδιο δράσης του Λευτέρη Πετρούνια, μετά την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έχει πρόγραμμα που δεν χάνει πουθενά, αλλά παρόλα αυτά σκοπεύει να το βελτιώσει, ενισχύοντάς τον αρχικό βαθμό δυσκολίας, έτσι ώστε να μπορεί να είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από όλους τους αντιπάλους του.

Αφού άλλωστε επιτεύχθηκε ο πρώτος φετινός στόχος, ακολουθεί ο δεύτερος και σπουδαιότερος, που είναι η επιχείρηση υπεράσπισης του τίτλου του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8 Οκτωβρίου).

«Με την επιστροφή στην Ελλάδα θα ξεκουράσω τον ώμο μου και θα κάνω κάποιες θεραπείες, γιατί έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι. Θα δουλέψω με τον προπονητή μου, τον κ. Ράφτη και θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ώστε να μας φέρει πιο εύκολα και πιο κοντά στη νίκη», τόνισε ο Πετρούνιας, προσθέτοντας ότι η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους θα γίνει το φθινόπωρο:

«Επόμενος στόχος μου είναι να κερδίσω το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μου μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από εκείνο που είχα πάρει το 2015 στη Γλασκόβη. Θεωρώ πως είναι πιο εύκολο να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όταν προχωράμε βήμα-βήμα. Μετά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα φαίνονται πιο κοντά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο στον συναθλητή του, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, που έκανε το δικό του «μπαμ» στη Ρουμανία: «Την περίμενα αυτήν την επιτυχία του! Ο Κωνσταντίνος είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, είναι πάρα πολύ δυνατός και έχει λαμπρό μέλλον. Σε δύσκολες εποχές αναδεικνύουμε αθλητές, βγάζουμε ταλέντα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».


Θ. Βασιλειάδης: «Όλοι να βοηθήσουν το άθλημά μας για να παραμείνει ψηλά»

Την αποτίμηση της ελληνικής παρουσίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης του Κλουζ έκανε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση, αλλά και εκείνους που συμμετείχαν στη διαδικασία συγκρότησης των Εθνικών ομάδων.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια και συνεργασία από όλους ανεξαιρέτως, ώστε η ελληνική Γυμναστική να παραμείνει ψηλά.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από το σύνολο της αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε ικανοποιητικά, ο καθένας στον τομέα του, για να έρθει ένα συνολικά επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Συγχαίρουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες για την προσπάθειά τους εδώ, επίσης όμως ευχαριστούμε και όλους εκείνους που συμμετείχαν στη διαδικασία της επιλογής για την συγκρότηση των Εθνικών ομάδων.

Εκτός από αυτούς που επελέγησαν να μας εκπροσωπήσουν στο Κλουζ, υπάρχουν και άλλοι άξιοι πρωταθλητές, οι οποίοι με την παρουσία τους βελτιώνουν τους συναθλητές τους μέσα από τον ανταγωνισμό και διεκδικούν τις δικές τους ευκαιρίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο..

Επιπλέον, όμως, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του αθλήματος:
«Πλέον, έρχεται η στιγμή που πρέπει να συζητήσουμε για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα. Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία μας, λόγω των γνωστών οικονομικών δυσχερειών, αλλά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε.

Από εδώ και πέρα, θα πρέπει όλοι μας, η Ομοσπονδία, οι αθλητές, οι προπονητές, η Πολιτεία, η Ε.Ο.Ε., όλοι μαζί να δούμε πού μπορεί να πάει αυτό το άθλημα, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι στις δύσκολες αυτές εποχές πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την πρόοδο της ελληνικής Γυμναστικής.

Η φωνή μας οφείλει να ακουστεί: Μόνο με τη βοήθεια όλων θα μπορέσει το άθλημά μας να παραμείνει ψηλά και να φέρει ακόμα περισσότερες και σπουδαιότερες επιτυχίες».


Έπεσε η αυλαία στο ευρωπαϊκό της Ρουμανίας

Με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, που έφερε άλλα τρία μετάλλια στους «οικοδεσπότες» Ρουμάνους, ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Κλουζ.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Καταλίνα Πονόρ, που θριάμβευσε στη δοκό εκμεταλλευόμενη τα λάθη της συμπατριώτισσάς της Λαρίσα Γιορντάκε (3η) και της Ολλανδής Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος Σάνε Βέφερς (5η). Η απονομή του χρυσού μεταλλίου έγινε από τη θρυλική Νάντια Κομανέτσι, ενθουσιάζοντας τους 5.000 θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την «Σάλα Πολιβαλέντα».

Τη γιορτή των Ρουμάνων συμπλήρωσε ο Μαριάν Ντραγκουλέσκου, που μία ημέρα μετά την επικράτησή του στο έδαφος κέρδισε επιπλέον το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα, πίσω από τον Ρώσο Αρτούρ Νταλαλογιάν.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν επίσης ο Ουκρανός Ολέγκ Βερνιάιεφ στο δίζυγο, ο Ελβετός Πάμπλο Μπρέγκερ στο μονόζυγο και η Ρωσίδα Αντζελίνα Μελνίκοβα στο έδαφος γυναικών.

Οι νικητές στους τελικούς οργάνων της Κυριακής (23/04):

ΑΝΔΡΕΣ

Άλμα
1. Αρτούρ Νταλαλογιάν (Ρωσία) 14,933 β. (1ο άλμα: 15,066, 2ο άλμα: 14,800)
2. Μαριάν Ντραγκουλέσκου (Ρουμανία) 14,733 β. (1ο άλμα: 14,666, 2ο άλμα: 14,800)
3. Ολέγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία) 14,649 β. (1ο άλμα: 14,766, 2ο άλμα: 14,533)

Δίζυγο
1. Ολέγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία) 15,466 β.
2. Λούκας Ντάουζερ (Γερμανία) 15,366 β.
3. Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 15,266 β.

Μονόζυγο
1. Πάμπλο Μπρέγκερ (Ελβετία) 14,933 β.
2. Όλιβερ Χέγκι (Ελβετία) 14,500 β.
3. Νταβίντ Μπελιάβσκι (Ρωσία) 14,366 β.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Δοκός ισορροπίας
1. Καταλίνα Πονόρ (Ρουμανία) 14,566 β.
2. Εϊθόρα Θορσντότιρ (Ολλανδία) 14,066 β.
3. Λαρίσα Γιορντάκε (Ρουμανία) 13,966 β.

Έδαφος
1. Αντζελίνα Μελνίκοβα (Ρωσία) 14,100 β.
2. Έλι Ντάουνι (Βρετανία) 14,066 β.
3. Εϊθόρα Θορσντότιρ (Ολλανδία) 13,700 β.

 

Τελευταία Νέα