Μιλάμε με τον τριαθλητή Jan Kubíček (pics)

Gazzetta team
Μιλάμε με τον τριαθλητή Jan Kubíček (pics)

bet365

O Τσέχος τριαθλητής μας μιλάει για την αθλητική του καθημερινότητα, για την φετινή του συμμετοχή στο XTERRA Greece Championship, αλλά και την περσινή του εμπειρία!

Την πρώτη κιόλας χρονιά που ασχολήθηκε με το τρίαθλο, ο Jan “Honza” Kubíček προκρίθηκε σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του κόσμου, το XTERRA στη Χαβάη. Η επίδοσή του εκεί του έδωσε έναυσμα για να λάβει μέρος σε τοπικούς και διεθνείς αγώνες τριάθλου, όπου έκανε τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Μέχρι το 2008 είχε κατακτήσει πολλαπλές νίκες στο XTERRA tour της Τσεχίας και εκείνη τη χρονιά κατέκτησε και το Πρωτάθλημα. Το 2009 πήρε το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του.

21 χρόνια μετά την έναρξη της καριέρας του ο Jan ακόμα αγωνίζεται μαζί με τους καλύτερους. Τον συναντάς σχεδόν πάντα στους αγώνες του XTERRA και στο Τσέχικο και στο Παγκόσμιο tour, όπως και στα Euro Cross Triathlon Championships. Συνήθως βλέπεις το όνομά του στις πρώτες πέντε θέσεις και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί και στο μέλλον…

O Τσέχος τριαθλητής λοιπόν θα αγωνιστεί στο XTERRA Greece Championship 2017 που θα διεξαχθεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 29-30 Απριλίου.

Ποια είναι η καθημερινή σου αθλητική ρουτίνα;

Κάνω συνήθως δύο training sessions κάθε μέρα με κολύμπι, τρέξιμο, ποδήλατο και γυμναστική. Οι ασκήσεις που κάνω εξαρτώνται φυσικά πάντα από τον καιρό και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθώ. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα προτιμώ να κάνω cross country skiing γιατί μένω κοντά στα βουνά που είναι γεμάτα με χιόνι.

Τι είδους διατροφής ακολουθείς;

Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη διατροφή. Μου αρέσει πολύ όμως να μαγειρεύω γιατί λατρεύω το σπιτικό φαγητό και δεν μου αρέσουν καθόλου τα προμαγειρεμένα και τα έτοιμα.

Ποια από τα τρία αθλήματα σου αρέσει πιο πολύ;

Δεν μπορώ να επιλέξω γιατί μου αρέσουν και τα τρία πάρα πολύ. Ίσως το τρέξιμο να είναι το αγαπημένο μου γιατί είναι πολύ εύκολο να κάνεις προπόνηση σε αυτό το άθλημα. Απλά βάζεις τα αθλητικά σου και ξεκινάς να τρέχεις.

Έχεις κάποια αγαπημένα μέρη που σου αρέσει να αθλείσαι;

Μου αρέσει πολύ να ανεβαίνω στο βουνό. Για τους αγώνες του XTERRA προτιμώ να πηγαίνω σε περιοχές όπως το ηφαιστειογενές νησί του Ινδικού ωκεανού Ρεϋνιόν ή τη Χαβάη.

Πέρσι αγωνίστηκες στο XTERRA Greece. Πώς σου φάνηκε σαν εμπειρία;

Ήταν μια ωραία εμπειρία, ο καιρός ήταν εξαιρετικός και ο αγώνας ήταν πολύ καλά οργανωμένος. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν επίσης πάρα πολύ ωραία.

Ανυπομονείς για τον φετινό αγώνα; Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι διαφορετικό αυτή τη χρονιά;

Είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για μένα και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι προβληματισμένος για το πόσο καλά έχω προετοιμαστεί όλο το χειμώνα. Έχω άγχος γιατί θέλω να τα πάω καλά.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου το 2016;

Η καλύτερη στιγμή σε προσωπικό επίπεδο ήταν φυσικά η γέννηση του γιού μου. Σε αθλητικό επίπεδο τερμάτισα δύο φορές στην 4η θέση στο XTERRA European tour, στην Ιταλία και την Πολωνία.

 

Τελευταία Νέα