Πετρούνιας και Κωνσταντινίδης στους τελικούς των κρίκων!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πετρούνιας και Κωνσταντινίδης στους τελικούς των κρίκων!

bet365

Λευτέρης Πετρούνιας και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης εντυπωσίασαν στην αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης του Κλουζ, παίρνοντας αμφότεροι πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, που έχει συμπληρώσει έναν χρόνο χωρίς ήττα, απέδειξε ότι πηγαίνει ολοταχώς για τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο του: Με την υψηλότερη βαθμολογία του προκριματικού (15,366 β., σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30), έχοντας ως μοναδική ατέλεια ένα μικρό βηματάκι στην έξοδο, έκλεισε ραντεβού για τον τελικό του Σαββάτου (22/04), όπου αναμένεται να λάμψει ξανά...
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πλησιέστερος αντίπαλός του, ο Αρμένιος Αρτούρ Τοβμασιάν, έμεινε 0,333 β. μακριά, έχοντας 15,033 βαθμούς.

Παρών στον τελικό των κρίκων θα είναι και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε 14,700 β. (συντελεστής 6,00), που του έδωσαν την 8η θέση και του χάρισαν το εισιτήριο για την προνομιούχο οκτάδα, έστω και οριακά.

Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας στάθηκε άτυχος, καθώς δεν κατάφερε να πιάσει την μπάρα στο πρώτο του πέταγμα, σ’ ένα κατά τα άλλα πολύ καλό πρόγραμμα, με συνέπεια να μείνει στους 13,966 βαθμούς.
Για τον πολυνίκη του θεσμού, αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, αφού δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε κάποιον από τους φετινούς αγώνες προετοιμασίας.

Η πολυπόθητη πρόκριση δεν ήρθε ούτε για τους τρεις υπόλοιπους εκπροσώπους της Εθνικής ανδρών, παρά τις θετικές τους εμφανίσεις, αφού κάποια μικρά λάθη τους στοίχισαν ακριβά.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο θεσμό Αντώνης Τανταλίδης πήρε 13,966 β. στις ασκήσεις εδάφους εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή 5,80 και 13,800 β. στον πλάγιο ίππο με συντελεστή 5,60, ο Γιώργος Χατζηευσταθίου έμεινε στους 13,766 β. στον πλάγιο ίππο, αφού είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας (5,90) αλλά όχι ανάλογα καλό βαθμό εκτέλεσης, ενώ ο Νίκος Ηλιόπουλος στο δίζυγο δεν μπόρεσε να κάνει την «καθαρή» εκτέλεση που θα ήθελε και περιορίστηκε στους 13,633 β..

Δ. Ράφτης: «Ο Πετρούνιας ξέρει τι θέλει και πώς να το πετύχει, ο Κωνσταντινίδης είναι... δύναμη!»

Τα εύσημα σε όλη την ελληνική ομάδα απένειμε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης, μετά την εμφάνιση της Εθνικής ανδρών στον προκριματικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης του Κλουζ.

«Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Ο Τανταλίδης, στην πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό, έδειξε ότι έχει πολύ μέλλον. Ο Κωνσταντινίδης είναι... δύναμη, είναι η απόδειξη ότι ξέρουμε τι κάνουμε στην ελληνική γυμναστική και ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ο Χατζηευσταθίου, σε ένα δύσκολο όργανο, προχωρά στον σωστό δρόμο, το ίδιο και ο Ηλιόπουλος. Ο Μάρας αδικεί τον εαυτό του... Μετά την πτώση, εκτέλεσε το πρόγραμμά του εκπληκτικά. Δεν υπήρχε άλλος σαν αυτόν. Ο Πετρούνιας, τέλος, ξέρει τι θέλει και ξέρει πώς να το κάνει. Αυτό είναι μαγκιά!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράφτης.

Ταυτόχρονα, όμως, άφησε αιχμές για όσους δεν βλέπουν και δεν αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα της Ε.Γ.Ο.: «Στη χώρα που διδάσκει ασυνέπεια, εγώ για πολλοστή φορά παραμένω συνεπής. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους...»

Καταλήγοντας, ο προπονητής της Εθνικής ανδρών ευχαρίστησε τα στελέχη της ελληνικής αποστολής στο Κλουζ: «Είμαστε συνολικά μια εξαιρετική ομάδα, γιατί έχουμε γύρω μας εξαιρετικούς ανθρώπους, όπως τον Θανάση Καπνίδη, που με αυτά που πέτυχε ως προπονητής μας έδωσε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, καθώς και τον γιατρό μας Οδυσσέα Παξινό, γιατί χωρίς αυτόν σε κάποιους αγώνες δεν θα είχαμε καν συμμετάσχει».

 

Τελευταία Νέα