Oι κορυφαίοι του κόσμου στα Άνω Λιόσια

Gazzetta team
Oι κορυφαίοι του κόσμου στα Άνω Λιόσια

bet365

Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης συνθέτουν το παζλ των συμμετεχόντων στην κατηγορία ανδρών, του 2nd WTF Presidents Cup - Europe, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 30 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Από τα ονόματα που ξεχωρίζουν, είναι του Ισπανού δις Ολυμπιονίκη Ζοέλ Γκονζάλεθ Μπονίγια, του Ρώσου επίσης δις Ολυμπιονίκη Αλεξέι Ντενισένκο αλλά και του Τούρκου κατόχου δύο Ολυμπιακών μεταλλίων και πέντε σερί Ευρωπαϊκών τίτλων, Σερβέτ Τανζεγκιούλ.

Στα υπερβαρέα μετέχει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Ντμίτρι Σόκιν από το Ουζμπεκιστάν, ενώ στη λίστα των αθλητών που συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες για το χρυσό είναι και ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Μιλάντ Μπειτζί Χαρκετζιάνι από το Αζερμπαϊτζάν.

Ξεχωριστή θέση στη λίστα, έχει ο Μουράντ Λααχραουί, αδελφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που πέρυσι πραγματοποίησαν επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Συνολικά στην κατηγορία των ανδρών θα συμμετέχουν 477 αθλήτριες, οι οποίες και θα διεκδικήσουν τα 32 μετάλλια του σπουδαιότερου βαθμολογούμενου τουρνουά (κατηγορίας G2) που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί πως οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία, θα πάρουν το «εισιτήριο» της απευθείας πρόκρισης για τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα, με τους Ευρωπαίους να βρίσκονται σε αναζήτηση θέσης που οδηγεί στο Πρωτάθλημα Ολυμπιακών Κατηγοριών του Μινσκ.

Η «ακτινογραφία» των οκτώ κατηγοριών:
-54 κιλά
Ο Βέλγος Μουράντ Λααχραουί, αδελφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν στς 22 Μαρτίου 2016 την επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είναι από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο των νικητών. Ο Λααχραουί, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Μοντρέ, θα έχει βασικούς αντιπάλους τον Ιρλανδό Τζακ Γούλεϊ (Νο-2 στον κόσμο), τον Ιρανό Αρμίν Χαντιπούρ Σειγχαλανί αλλά και τον Οβίντιου Τριφάν, ο οποίος είναι ο κάτοχος του τίτλου από τη διοργάνωση της Βόνης.

Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τέσσερις αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-2 Τζακ Γούλεϊ (Ιρλανδία)
Νο-4 Μουράντ Λααχραουί (Βέλγιο)
Νο-5 Αρμίν Χαντιπούρ Σειγχαλανί (Ιράν)
Νο-6 Μοάζ Ναμπίλ (Αίγυπτος)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι δύο από τους τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Οβίντιου Τριφάν (Ρουμανία), 3. Χόρχε Κανάλες Τόρες (Ισπανία)

-58 κιλά
Ο Σαλαχεντίν Μπενσαλέχ από το Βέλγιο, είναι ο αθλητής που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στο βάθρο των νικητών. Δίπλα του και ο Αυστραλός Σαφουάν Χαλίλ (Νο-7 στον κόσμο) αλλά και ο Μίλος Γκλάντοβιτς, νικητής της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης στη Βόνη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν και τουλάχιστον δύο ελληνικές συμμετοχές που ξεχωρίζουν και συγκεκριμένα αυτές του Λευτέρη Φακίνου και του Γιώργου Σιμιτσή.
Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν μόλις δύο αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-7 Σαφουάν Χαλίλ (Αυστραλία)
Νο-8 Σαλαχεντίν Μπενσαλέχ (Βέλγιο)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Μίλος Γκλάντοβιτς (Σερβία), Σαλαχεντίν Μπενσαλέχ (Βέλγιο), Χέσους Τορτόσα Καμπρέρα (Ισπανία)

-63 κιλά
Ξεχωρίζει το όνομα του Ισπανού δις Ολυμπιονίκη, Ζοέλ Γκονζάλεθ Μπονίγια. Το Νο-8 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν χρυσός στο Λονδίνο 2012 στα -58 κιλά, ενώ πριν από μερικούς μήνες κατετάγη 3ος στα -68 κιλά.
Ο Γιαουάντ Ατσάμπ από το Βέλγιο, είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ ο κάτοχος του τίτλου από το Presidents Cup της Βόνης, είναι ο Κροάτης Λόβρε Μπρέσιτς, Νο-2 στον κόσμο που συμμετέχει στη διοργάνωση μαζί με τον συμπατριώτη του Ντένι Αντρούν Ράζιτς (Νο-4).
Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά πέντε αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-1 Γιαουάντ Ατσάμπ (Βέλγιο)
Νο-2 Λόβρε Μπρέσιτς (Κροατία)
Νο-4 Ντένι Αντρούν Ράζιτς (Κροατία)
Νο-8 Ζοέλ Γκονζάλεθ Μπονίγια (Ισπανία)
Νο-9 Γιουσέφ Αλί (Αίγυπτος)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Λόβρε Μπρέσιτς (Κροατία), 2. Μαχαμάντ Μαμαντόφ (Αζερμπαϊτζάν), 3. Ντένι Αντρούν Ράζιτς (Κροατία)

-68 κιλά
Ολυμπιακά μετάλλια σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, ένα ασημένιο σε παγκόσμιο και ένα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα... Ο Ρώσος Αλεξέι Ντενισένκο, είναι το Νο-1 στην παγκόσμια κατάταξη του Μαρτίου, κάτι που θα προσπαθήσει να αποδείξει και στο Presidents Cup των Άνω Λιοσίων. Η παρουσία πολυάριθμης ομάδας Ιρανών αλλά και Τούρκων στην κατηγορία, ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση μετάλλια, στην πλέον αμφίρροπη κατηγορία όπου συμμετέχουν συνολικά 85 αθλητές! Στην αντίστοιχη διοργάνωση της Βόνης, η συμμετοχή ήταν 64 αθλητές, γεγονός που ανεβάζει στα ύψη την αγωνία σχετικά με την τελική έκβαση και τους μεταλλιούχους-πρωταγωνιστές.
Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν μόλις αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-1 Αλεξέι Ντενισένκο (Ρωσία)
Νο-5 Αικχάν Ταγκιζάντε (Αζερμπαϊτζάν)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι δύο από τους τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Μπερκάι Ακιόλ (Τουρκία), 3. Κονσταντίν Μίνιν (Ρωσία).

-74 κιλά
Δύο Ολυμπιακά μετάλλια και πέντε σερί χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Σερβέτ Τανζεγκιούλ που συμμετέχει στην κατηγορία. Ο Τούρκος αθλητής που ήταν 3ος στο Πεκίνο και 1ος στο Λονδίνο στα -68 κιλά, θα έχει πολλούς και σημαντικούς αντιπάλους στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Το Νο-1 του κόσμου Εϊσά Σείφ (Αίγυπτος), το Νικίτα Ραφάλοβιτς (Ουζμπεκιστάν) αλλά και τον Τόνι Καναέτ (Κροατία), ο οποίος στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση ήταν δεύτερος πίσω από τον Νταμίρ Φέιζιτς (Σερβία) που επίσης θα βρίσκεται στα τατάμι των Άνω Λιοσίων.
Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά πέντε αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-1 Εισά Σείφ (Αίγυπτος)
Νο-2 Νικίτα Ραφάλοβιτς (Ουζμπεκιστάν)
Νο-3 Τόνι Καναέτ (Κροατία)
Νο-5 Μασούντ Χατζιζαβαρέχω (Ιράν)
Νο-8 Μαξίμ Κραμτκόφ (Ρωσία)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος και οι τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Νταμίρ Φέιζιτς (Σερβία), 2. Τόνι Καναέτ (Κροατία), 3. Μπερκάν Σουνγκού (Τουρκία), Σαίντ Γκουλίγεφ (Αζερμπαϊτζάν).

-80 κιλά
Ο Μιλάντ Μπειτζί Χαρκετζιάνι από το Αζερμπαϊτζάν έρχεται στην Ελλάδα έχοντας στο παλμαρέ του δύο σπουδαία μετάλλια τη χρονιά που έφυγε. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν τρίτος, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, στο Μοντρέ της Ελβετίας, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Τόσο στο Μοντρέ, όσο και στο περσινό Presidents Cup, ο Χαρκετζιάνι έφτασε στην κορυφή με νίκη επί του Τούρκου Γιουνούς Σαρί, ο οποίος επίσης θα συμμετέχει στο τουρνουά των Αθηνών. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση μετάλλια θα παίξουν ο Μολδαβός Άαρον Κουκ αλλά και ο Πιοτρ Παζίνσκι, αθλητές που είχαν «μοιραστεί» το χάλκινο μετάλλιο επί ελβετικού εδάφους.
Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά πέντε αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-2 Μιλάντ Μπειτζί Χαρκετζιάνι (Αζερμπαϊτζάν)
Νο-3 Άαρον Κουκ (Μολδαβία)
Νο-6 Γιουνούς Σαρί (Τουρκία)
Νο-8 Άλμπερτ Γκαούν (Ρωσία)
Νο-10 Ταχίρ Γκιουελέκ (Γερμανία)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος και οι τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Μιλάντ Μπειτζί Χαρκετζιάνι (Αζερμπαϊτζάν), 2. Γιουνούς Σαρί (Τουρκία), 3. Ραούλ Μαρτίνεζ Γκαρσία (Ισπανία), 3. Άαρον Κουκ (Μολδαβία).

-87 κιλά
Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 στο Μοντρέ και «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου πριν από δύο χρόνια στο Τσέλιαμπινσκ, Βλάντισλαβ Λάριν (Ρωσία) , κατέχει την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και αυτόματα θέτει υποψηφιότητα για την κορυφή της κατηγορίας. Μια κορυφή, την οποία στο περσινό Presidents Cup, είχε κατακτήσει ο Ισπανός Ντάνιελ Ρος Γκόμεζ που επίσης μετέχει στη διοργάνωση των Άνω Λιοσίων.
Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά πέντε αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-1 Βλάντισλαβ Λάριν (Ρωσία)
Νο-5 Αλεξάντερ Μπάχμαν (Γεμανία)
Νο-6 Μ`μπαρ Ν`Ντιαγέ (Γαλλία)
Νο-9 Σερντάρ Γιουκσέλ (Τουρκία)
Νο-10 Ντάνιελ Ρος Γκόμεζ (Ισπανία)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος και οι τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 1. Ντάνιελ Ρος Γκόμεζ (Ισπανία), 2. Μοχάμεντ Ελχατρί (Νορβηγία), 3. Μαχντί Κονταμπακσί (Ιράν), 3. Ντράσκο Γιοβανόφ (Σερβία).

+87 κιλά
Συμμετέχει ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο αλλά και δύο ακόμη αθλητές που συγκροτούν την πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης του Μαρτίου. Ο Ουζμπέκος Ντμίτρι Σόκιν, ήταν πρώτος στα υπερβαρέα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2015 στην Ρωσία, ενώ ο Αζέρος Ραντίκ Ισάεφ, είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο (+80κ.) και παγκόσμιος πρωταθλητής -87 κιλά του παγκόσμιου πρωταθλήματος πριν από δύο χρόνια. Όσον αφορά στον Ιρανό Σαγιάντ Μαρντανί, ήταν δεύτερος στο παγκόσμιο του 2013 στην Ισπανία, όπως και στο Presidents Cup του 2016 στη Βόνη της Γερμανίας.
Από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετέχουν συνολικά τέσσερις αθλητές και συγκεκριμένα:
Νο-1 Ντμίτρι Σόκιν (Ουζμπεκιστάν)
Νο-2 Ραντίκ Ισάεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Νο-3 Σαγιάντ Μαρντανί (Ιράν)
Νο-10 Αρμάν-Μάρσαλ Σιλά (Λευκορωσία)
Στην κατηγορία λαμβάνουν μέρος οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητριών της Βόνης: 2. Αρμάν-Μάρσαλ Σιλά (Λευκορωσία), 3. Ρομάν Κουζνέτσοφ (Ρωσία), 3. Σαγιάντ Μαρντανί (Ιράν).
Το 2nd WTF Presidents Cup διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).
Χορηγοί επικοινωνίας του 2nd WTF Presidents Cup, είναι η Νova, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94,6, το αθλητικό site SPORT-FM.GR και η αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS.

 

Τελευταία Νέα