Πάει για το... χατ τρικ ο Πετρούνιας

Gazzetta team
Πάει για το... χατ τρικ ο Πετρούνιας

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας νιώθει φαβορί για άλλον ένα ευρωπαϊκό τίτλο και δεν το κρύβει! Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης πάει για το «χατ τρικ» στο Κλουζ (19-23 Απριλίου), όντας πεπεισμένος ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική του απόδοση.

Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» θέλει να παραμείνει στην κορυφή της «Γηραιάς Ηπείρου», την οποία κατέκτησε για πρώτη φορά πρόπερσι στο Μονπελιέ και την υπερασπίστηκε με επιτυχία πέρσι στη Βέρνη.

«Θεωρώ ότι η νίκη στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξαρτάται από εμένα. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα, οι ώμοι μου είναι λίγο ταλαιπωρημένοι από την προπόνηση, αλλά αυτό είναι δείγμα ότι δουλέψαμε πάρα πολύ μετά τους Ολυμπιακούς και ήδη πετύχαμε τον πρώτο στόχο: Να μπορώ να εκτελώ σε καθημερινή βάση προγράμματα τόσο καλά όσο και στο Ρίο», δήλωσε ο αθλητής της Ειρήνης Περιστερίου και συμπλήρωσε:

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

«Περιμένω να κάνω στο Κλουζ μία καλή εμφάνιση, που θα φέρει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε. Δεν είναι μία προσπάθεια που ξεκινά από το μηδέν. Τα καταφέραμε δύο φορές τα δύο προηγούμενα χρόνια και είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε το ίδιο και τρίτη φορά. Ήδη από το Μπακού δείξαμε τις διαθέσεις μας, άλλωστε.
Ευχαριστώ την Stoiximan.gr που βρίσκεται σταθερά δίπλα μου, αλλά και την Reebok, με την οποία έχω ξεκινήσει μία καινούργια και δυνατή συνεργασία. Έφτιαξε πολύ όμορφα κορμάκια για όλη την ομάδα και πάμε δυνατά! Όσο μεγαλύτερη είναι η στήριξη που έχω, τόσο μεγαλώνουν αντίστοιχα οι ευθύνες μου, αλλά και η δύναμή μου, ώστε να κάνουμε το χατ τρικ!»

Ο προκριματικός της κατηγορίας ανδρών θα γίνει την Τετάρτη (19/04), ενώ ο τελικός των κρίκων, στον οποίο προκρίνονται οκτώ αθλητές, είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (22/04).

Φουλ για τελικούς και μετάλλια οι πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών

Από τον πολυνίκη Βλάση Μάρα, που θα κάνει τη φετινή του πρεμιέρα απευθείας στη Ρουμανία, μέχρι τον «πρωτάρη» στον θεσμό Αντώνη Τανταλίδη, όλοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής ενόργανης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προβάλλουν ως υποψήφιοι για προκρίσεις στους τελικούς των αγαπημένων τους οργάνων.

Ο ρέκορντμαν Βλάσης Μάρας, ο οποίος θα συμμετάσχει για 13η φορά σε ευρωπαϊκό ανδρών, έχοντας να επιδείξει 10 προκρίσεις σε τελικούς, 8 μετάλλια και 5 τίτλους στο μονόζυγο στις προηγούμενες παρουσίες του, οι πολλά υποσχόμενοι Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο), Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος), καθώς και ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντώνης Τανταλίδης που θα αγωνιστεί με αξιώσεις τόσο στο έδαφος όσο και στον πλάγιο ίππο, θα κατέβουν μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της Τετάρτης (19/04) γνωρίζοντας ότι εφόσον δείξουν τον καλό τους εαυτό θα έχουν σημαντικές πιθανότητες να μπουν στην προνομιούχο οκτάδα.

Να τι δήλωσαν οι Έλληνες πρωταθλητές, ενόψει της αυλαίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος:

Βλάσης Μάρας: «Θα παρουσιάσω κάτι απλό, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχω στο μονόζυγο, επειδή δεν πρόλαβα να ετοιμάσω το πρόγραμμα που σκεφτόμουν. Θεωρώ όμως ότι ακόμα και αυτό το απλούστερο πρόγραμμα θα φανεί αρκετό για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Μία καλή εκτέλεση και ένας βαθμός κοντά στο 15,000 μπορεί να μου δώσει μία θέση στον τελικό και κατόπιν στο βάθρο.
Ασφαλώς είναι μειονέκτημα το ότι δεν έχω κατέβει σε κανέναν αγώνα προετοιμασίας φέτος και ότι θα κάνω ντεμπούτο απευθείας στο ευρωπαϊκό, αλλά είμαι έμπειρος και γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω. Απλά χρειάζεται να έχω καθαρό μυαλό. Αν ήμασταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου το επίπεδο είναι υψηλότερο, θα χρειαζόταν σίγουρα καλύτερη προετοιμασία, όμως στο ευρωπαϊκό μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και έτσι».

Νίκος Ηλιόπουλος: «Θα αγωνιστώ μόνο στο δίζυγο, όπου έχω ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,00. Αν σκεφτούμε ότι με βάση τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας όλοι οι συντελεστές έχουν πέσει κατά 0,50, αυτό θα είναι ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα που έχει παρουσιάσει Έλληνας αθλητής, με εξαίρεση φυσικά εκείνα του Βασίλη Τσολακίδη. Είναι πρόγραμμα με καλές προοπτικές και θα αναζητήσω μία καλή, ‘καθαρή’ εκτέλεση, που μπορεί να με βάλει στον τελικό. Αρχικά είχα δηλώσει συμμετοχή και στο μονόζυγο, αλλά το τελευταίο διάστημα έριξα βάρος μόνο στο δίζυγο και ετοιμάστηκα καλύτερα, αφού ήταν ευκολότερο να επικεντρωθώ μόνο σε ένα όργανο. Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, CITYFAB, για την υποστήριξη που μου προσφέρει».

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Στοχεύω στην πρόκριση στον τελικό των κρίκων. Το πρόγραμμά μου έχει αρχική αξία 6,00 και θα κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή εκτέλεση. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση με τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας και εκεί θα δούμε πού θα κυμανθεί η βαθμολογία για την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα. Έχω πίστη στις δυνατότητές μου και αν επαναλάβω μία από τις καλές φετινές μου εμφανίσεις, η πρόκριση είναι εφικτή. Είχα συμμετάσχει και στο ευρωπαϊκό του 2013 στη Ρωσία, αλλά πλέον είμαι πολύ πιο έτοιμος ως αθλητής».

Γιώργος Χατζηευσταθίου: «Θα κατέβω στον πλάγιο ίππο, με πρόγραμμα δυσκολίας 6,00. Αισθάνομαι στην καλύτερή μου φόρμα και ευελπιστώ σε είσοδο στον τελικό. Πιστεύω ότι με μία σωστή εκτέλεση έχω σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρω. Θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στο θεσμό, μετά το περσινό ντεμπούτο μου στη Βέρνη, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τον τελευταίο χρόνο έχω μεγάλη βελτίωση, ενώ και η εμπειρία που έχω αποκτήσει παίζει μεγάλο ρόλο, γι’ αυτό θα πάω να διεκδικήσω κάτι καλύτερο».

Αντώνης Τανταλίδης: «Στο έδαφος έχω βαθμό δυσκολίας 5,80 και στον πλάγιο ίππο 5,70. Υπάρχουν προσδοκίες και στα δύο όργανα, αφού στο έδαφος έχω πολύ υψηλή αρχική αξία, ενώ στον ίππο έχω πιο ‘καθαρή’ εκτέλεση και αν πετύχω ό,τι και στην προπόνηση ελπίζω ότι θα μπω στον τελικό. Θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε ευρωπαϊκό με την Εθνική ανδρών και υπάρχει κάποιο άγχος. Θα πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου και πιστεύω ότι αυτό θα με κάνει και πιο δυνατό μέσα στον αγώνα».

«Βλέπουν» προκρίσεις οι Ελληνίδες αθλήτριες στο Κλουζ

Ψηλά ατενίζουν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Εθνικής γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης του Κλουζ, όπου όλες τους θα αναζητήσουν την τελειότητα και τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας τους στο θεσμό.

Εκτός από τη Βασιλική Μιλλούση, που κυνηγά τον πέμπτο της ευρωπαϊκό τελικό στη δοκό ισορροπίας (ήταν 7η το 2009, 6η το 2011, 7η το 2012 και 5η το 2015), το εισιτήριο για τους τελικούς ονειρεύονται επίσης η Αργυρώ Αφράτη στο σύνθετο ατομικό, η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς και η Ιωάννα Ξουλόγη επίσης στη δοκό.

Οι δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών, με το βλέμμα στον προκριματικό της Πέμπτης (20/04):

Βασιλική Μιλλούση: «Θα πάω για τη διάκριση στη δοκό, όπου έχω προσθέσει έναν συνδυασμό ασκήσεων στο πρόγραμμά μου. Αν μου ‘βγει’ όπως θέλω, ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει στο 6,10, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα είναι στο 5,70. Ακόμα και με τον χαμηλότερο συντελεστή, πάντως, μία καλή εκτέλεση θα μπορέσει να με βάλει στην οκτάδα των φιναλίστ. Πιστεύω ότι ένας βαθμός από 13,800 και πάνω θα είναι αρκετός. Θεωρώ ότι θα είμαι από τα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, πράγμα που μου προσθέτει έμμεσα κάποια πίεση, αλλά ταυτόχρονα μου δίνει δύναμη».

Αργυρώ Αφράτη: «Θα κάνω σύνθετο ατομικό και στόχος μου είναι να προκριθώ στην 24άδα του τελικού. Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ και στα τέσσερα όργανα, σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω πάντως ότι είναι στο χέρι μου, εφόσον κάνω καλές εκτελέσεις. Μια διάκριση στο άλμα είναι αρκετά πιο δύσκολη υπόθεση, γιατί υπάρχουν αθλήτριες που έχουν αρκετά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στα άλματά τους. Θα μείνω σ’ αυτό που είπα πριν: Θα αγωνιστώ με την σκέψη στο σύνθετο και από και πέρα βλέπουμε».

Βάλια Πλυτά: «Στόχος μου είναι η διάκριση στους ασύμμετρους ζυγούς. Μετά το Μπακού, κατέβασα κατά 0,10 β. την αρχική αξία του προγράμματός μου. Πλέον είναι 5,70 και το ‘βγάζω’ πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερη σταθερότητα. Έχει έξι πετάγματα και στην προπόνηση τα πιάνω όλα, κάθε φορά. Αυτό που μένει είναι να το πετύχω και στον αγώνα. Είναι ένα πρόγραμμα που, με μία καλή εκτέλεση, μου αφήνει περιθώρια εισόδου στον τελικό. Νιώθω ότι έχω καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ, δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου όλη τη χρονιά και οι προπονήσεις πήγαν τέλεια το τελευταίο 20ήμερο».

Ιωάννα Ξουλόγη: «Έχω ελπίδες για κάτι καλό στη δοκό, όπου έχω συντελεστή δυσκολίας 5,30 στο πρόγραμμά μου. Είναι χαμηλός σε σύγκριση με τα προγράμματα των φαβορί, αλλά με μία πολύ καλή εκτέλεση και με λίγη τύχη, μπορεί να έρθει η διάκριση. Στην προπόνηση το πρόγραμμά μου ‘βγαίνει’ πολύ καλά και είμαι αισιόδοξη. Στο έδαφος θα παρουσιάσω πρόγραμμα με συντελεστή 4,40 και θα πάω για να χαρώ την συμμετοχή μου και να κάνω μία ‘καθαρή’ εκτέλεση, όπως και στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η στιγμή του αγώνα, για να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει».

 

Τελευταία Νέα