Τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα στη Σόφια!

Δήμος Μπουλούκος
Τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα στη Σόφια!

bet365

Με τέσσερα μετάλλια από τα οποία το ένα χρυσό άνοιξε η νέα χρονιά για το ελληνικό Ταεκβοντό στη πρώτη του κιόλας συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών κάτω των 21 ετών που ολοκληρώθηκε στη Σόφια, η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια ενώ ακόμα τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες μας έμειναν στην 5η θέση, μια ανάσα μακριά από το βάθρο των απονομών.

Οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ήταν σχεδόν στο σύνολο τους υπέροχες με κύριο χαρακτηριστικό το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν σε όλες τις συναντήσεις.

«Οι επιτυχίες του Ταεκβοντό συνεχίζονται και το 2017 και το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα τέσσερα μετάλλια που κατακτήσαμε στη διοργάνωση μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Φυσικά απαιτείται συνέχεια στη σκληρή δουλειά και επιμονή σε καθημερινή βάση ώστε ο δρόμος μας μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να στεφθεί με επιτυχία και διακρίσεις όπως παραδοσιακά συμβαίνει χρόνια τώρα με το άθλημα μας. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, συνοδούς και σωματεία» λέει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαΐδης.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιωάννα Σταυρούλα Δεσύλλα του Αίαντα Αγ. Δημητρίου στη κατηγορία σωματικού βάρους -62κ που έφθασε στη κορυφή με πέντε νίκες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ξεκίνησε το Ταεκβοντό σε ηλικία 10 χρόνων και πέρσι, στην ίδια διοργάνωση είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Γκρόζνι της Ρωσίας.

Την απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ιωάννα Σταυρούλα Δεσύλλα έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και της ΕΛΟΤ Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στη κατηγορία -80κ ο Παναγιώτης Σκούρτης του ΑΣ Γέρακα και τα δύο χάλκινα ο Γρηγόρης Παναγιώτης Κασιδιάρης του σωματείου ΑΣ Κούμγκαν στα -68κ και η Κωνσταντίνα Τζέλη του ΣΟΑΤ Τρικάλων στα -57κ.

Την 5η θέση κατέκτησαν η Ανδριάνα Ασπρογέρακα του ΑΣ Άτλαντα Περιστερίου στα -57κ., η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ Τρικάλων στα -53κ., η Σεβαστή Γαβριηλίδου του ΑΣ Φίλιππο Γιαννιτσών στα +73 κ., ο Χριστόφορος Καλλιφώνης του ΑΣ Θησέα Αιτωλοακαρνανία στα -87 κ., ο Διονύσιος Ραψομανίκης του ΑΣ Γαία Αλίμου στα –54 κ., και ο Παναγιώτης Ταπεινός του ΑΣ Κίνηση Πατρών στα +87 κ.

«Φυσικά τα όνειρα μας για περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις δεν σταματούν εδώ, θα έχουν και συνέχεια ακριβώς επειδή το μοντέλο του ακολουθούμε ως ομοσπονδία βασίζεται σε σωστό προγραμματισμό και υγιείς βάσεις.» καταλήγει ο Νίκος Θωμαΐδης.

 

Τελευταία Νέα