Λάμψη παγκοσμίων αστέρων στο XTERRA Greece Championship 2017

Gazzetta team
Λάμψη παγκοσμίων αστέρων στο XTERRA Greece Championship 2017

bet365

Μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας έρχεται στις 30 Απριλίου 2017 στο μαγευτικό Δήμο της Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.

Μιλάμε για το XTERRA Greece Championship τον κορυφαίο off road triathlon αγώνα που θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά στην Ελλάδα και αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος από όλο τον κόσμο.

Το off road triathlon συνδυάζει την κολύμβηση με την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο σε διαδρομές μέσα στη φύση και το περιβάλλον.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 2η φορά στην Αττική και συγκεκριμένα στις πανέμορφες διαδρομές και τους λόφους που περιβάλλουν τον πανέμορφο Δήμο της Αθηναικής Ριβιέρας.

«Πριν ένα χρόνο, για πρώτη φορά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο XTERRA Greece Championship, ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που φιλοξενήθηκε στην πόλης μας. Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από το την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι αγώνες XTERRA έδωσαν εξαιρετική ευκαιρία στο Δήμο μας να προβάλλει τις μεγάλες δυνατότητές του στη διαχείριση αθλητικών γεγονότων διεθνούς κύρους και να εξασφαλίσει, με τις άρτιες υποδομές του και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η γεωγραφική του θέση, την επιτυχία της διοργάνωσης, προωθώντας παράλληλα την περιοχή ως ιδανικό τουριστικό προορισμό. Ο Δήμος μας, θέλοντας να είναι πάντα αρωγός σε διοργανώσεις που προβάλλουν τη χώρα μας στο εξωτερικό και καλλιεργούν το αθλητικό πνεύμα, θα δίνει πάντα δυναμικά το παρόν και θα συνδράμει τα μέγιστα για την επιτυχία τους.» δήλωσε ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλος.

«Το XTERRA Greece Championship είναι από τις ελάχιστες διοργανώσεις στην χώρα μας που συγκεντρώνει όχι απλά ένα μεγάλο αριθμό ξένων επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών αθλητών από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά τους καλύτερους εν-ενεργεία αθλητές του αγωνίσματος. Ετσι φέτος θα έχουμε την χαρά να έχουμε μαζί μας τον Ισπανό 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ΧTERRA, 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο Cross Triathlon της ITU & Πρωταθλητή Ευρώπης το 2016 στο XTERRA Ruben Ruzafa, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο XTERRA το 2016 Brigitta Poor, την 2 φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης και υπεύθυνη ανάπτυξης του off road triathlon από την ομοσπονδία της Ελβετίας Renata Bucher, τον Γερμανό πρωταθλητή στο Cross triathlon το 2015 & 2016 Jens Roth, την Ισπανίδα Πρωταθλήτρια στο τρίαθλο Miriam Casillas Garcia η οποία συμμετείχε με τα χρώματα της χώρας της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Rio το 2016, τον Βέλγο Πρωταθλητή στο Δίαθλο Kris Coddens, την 2 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και 3 φορές νικήτρια του ελληνικού αγώνα Τσέχα Helena Erbenova και πολλούς άλλους κορυφαίους αθλητές» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης Race Director της XTERRA στην Ελλάδα.

Ανάμεσα τους και κορυφαίοι Ελληνες αθλητές όπως η Νάντια Συντζανάκη η πρώτη Ελληνίδα το 2016 η οποία έκανε μάλιστα και εξαιρετική επίδοση και ο πρωταθλητής Ελλάδος Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

«Το cross τρίαθλο περιέχει ορεινή ποδηλασία που αγαπώ ιδιαίτερα.Για μένα κάθε προπόνηση mountain bike είναι μια απόδραση με μπόλικη δόση περιπέτειας,που ικανοποιεί τη φαντασία και σε πάει σε τόσο όμορφα μέρη. Ο περσινός αγώνας ΧTERRA στη Βουλιαγμένη, ήταν καταρχάς προσιτός προορισμός. Μια καταπληκτική διαδρομή για ποδηλασία και τρέξιμο,που πραγματικά σε έκανε να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στην Αθήνα! Επίσης η συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών από το εξωτερικό, ανέβασε τον πήχη της διοργάνωσης και ο ανταγωνισμός έγινε μεγάλος! Αυτό από μόνο του αποτελεί κινητρο να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος!» δήλωσε η Νάντια Συντζανάκη.

«Για τους περισσότερους είναι η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βουλιαγμένης, μέσα από τις συνεχόμενες εναλλαγές τοπίων. Κολύμπι στην πλαζ, ποδήλατο πάνω από την λίμνη με μοναδικές εικόνες και απίστευτη θέα του Σαρωνικού και τρέξιμο στο μονοπάτι ανάμεσα στα πεύκα. Εικόνες που δεν περιμένεις να συναντήσεις τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Για λίγους από εμάς είναι ευκαιρία να αναμετρηθούμε με τους καλύτερους παγκοσμίως τριαθλητές και να κυνηγήσουμε την πρόκριση για το όνειρο της Χαβάης» δήλωσε ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

Οι αθλητές στο XTERRA έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις. Την μεγάλη απόσταση που περιλαμβάνει 1500 μέτρα κολύμβησης, 30χλμ mountain bike και 10χλμ ορεινό τρέξιμο, και την μικρή απόσταση που περιλαμβάνει 750 μέτρα κολύμβηση, 15χλμ mountain bike και 5χλμ τρέξιμο.

Και στις 2 αποστάσεις μπορούν να λάβουν μέρος και ομάδες σκυταλοδρομίας αποτελούμενες από 2 ή 3 αθλητές. Η ομαδική επιλογή αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για μια παρέα φίλων, ομάδες, εταιρείες, σωματεία κλπ που θέλουν να ζήσουν την αξέχαστη εμπειρία μιας ξεχωριστής αθλητικής διοργάνωσης.

Οι εγγραφές στη διοργάνωση θα είναι ανοικτές μέχρι τις 23 Απριλίου ή μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού συμμετοχών που για φέτος εχει οριστεί στις 350 συμμετοχές.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες ή να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε το www.xterragreece.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα