Κασιδιάρης: «Ένιωθα το βάρος της μεγάλης διοργάνωσης»

Gazzetta team
Κασιδιάρης: «Ένιωθα το βάρος της μεγάλης διοργάνωσης»

bet365

Ο Γρηγόρης Κασιδιάρης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 της Σόφια στην Βουλγαρία, μίλησε για το άγχος και το πώς κατάφερε να το διαχειριστεί.

«Νιώθω ικανοποιημένος από τον εαυτό μου και την παρουσία μου στη διοργάνωση της Βουλγαρίας, καθώς όλη η δουλειά της εφετινής σεζόν απέδωσε, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το μετάλλιο», δήλωσε στο Πρακτορείο Sport ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος άρχισε να... βλέπει μετάλλιο με την ολοκλήρωση του δεύτερου αγώνα στα προκριματικά.

«Στον εναρκτήριο αγώνα, ένιωθα το βάρος αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Είχα άγχος, όμως μετά από τον δεύτερο αγώνα, τον οποίο κατάφερα να κερδίσω με μεγάλη διαφορά, πίστεψα ακόμη περισσότερο στον εαυτό μου και ήμουν πανέτοιμος για να διεκδικήσω μια θέση στο βάθρο των νικητών. Θα μπορούσα να φτάσω έως και τον τελικό, όμως στον αγώνα της τετράδας μου βγήκε η σωματική αλλά και η ψυχολογική κούραση από τους προηγούμενους αγώνες».

Επόμενος αγώνας για τον Κασιδιάρη είναι το Presidents Cup, στο οποίο θ` αγωνιστεί στην κατηγορία των ανδρών, όπου εκεί ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός, κάτι που φαίνεται ότι γνωρίζει πολύ καλά. «Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι από τα δυσκολότερα στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση σε όσους αγώνες καταφέρω να συμμετέχω. Βλέπω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Μακάρι το αποτέλεσμα να ανταμείψει την προσπάθειά μου».

Για τον Γρηγόρη Κασιδιάρη, αμέσως μετά το Presidents ακολουθεί «ξεκούραση και αποφόρτιση από μια δύσκολη χρονιά. Θα θέσω μαζί με τον προπονητή μου, τους στόχους της επόμενης χρονιάς, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί και η καλοκαιρινή μου πορετοιμασία».

Η διεξαγωγή του Presidents Cup στην Ελλάδα, μόνο κέρδος μπορεί να έχει για το ελληνικό ταεκβοντό, άποψη που ασπάζεται και ο Έλληνας πρωταθλητής. «Είναι μια ακόμη ευκαιρία για να προωθηθεί το άθλημα. Είναι επίσης μια ακόμη ευκαιρία για τους Έλληνες αθλητές, να δείξουν τις δυνατότητές τους και να στείλουν το μήνυμα, πως το ελληνικό ταεκβοντό ήταν, είναι και θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα διεθνή αθλητικά δρώμενα», είπε ο αθλητής του συλλόγου Κουμγκάν, ο οποίος θα μπορέσει να φοιτήσει σε σχολή της επιλογής του, βάσει των μορίων που έχει συγκεντρώσει από διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Κασιδιάρης ξέρει πως η παρουσία του στις μεγάλες διοργανώσεις «εξαρτάται από την παρουσία μου στα πανελλήνια πρωταθλήματα κι εκεί σκοπεύω να ρίξω όλο το βάρος. Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω για να είμαι πρώτος, κι αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον».

 

Τελευταία Νέα