Aπό πολίστας, κολυμβητής συγχρονισμένης! (gTV)

Aπό πολίστας, κολυμβητής συγχρονισμένης! (gTV)

bet365

Ο Βασίλης Γκορτσιλάς είναι ο πρώτος Έλληνας και ένας από τους πρώτους άνδρες στον κόσμο, που ασχολείται με ένα κατ' εξοχήν γυναικείο άθλημα -όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον- την συγχρονισμένη κολύμβηση.

Η κάμερα του gTV συνάντησε τον 16χρονο στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στην πρώτη του παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης, όπου μετείχε στο σόλο και στο μικτό ντουέτο. Ο νεαρός Θεσσαλονικιός μας μίλησε για το πώς αποφάσισε να μεταπηδήσει από το πόλο στην συγχρονισμένη, το πόσο πιο απαιτητικές είναι οι προπονήσεις πλέον, αλλά και το πώς τον αντιμετώπισαν οι φίλοι του όταν αντί για σουτ άρχισε τις φιγούρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το μικτό ντουέτο παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν το 2015, με την Κριστίνα Λουμ Άντεργουντ και τον μέχρι πρότινος ακροβάτη του Cirque du Soleil, Mπιλ Μέι, να κλέβουν την παράσταση.

Στις προθέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να εξισωθεί ο αριθμός ανδρών και γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας σε όλα τα αθλήματα συμμετοχές και από τα δύο φύλα, επομένως θεωρείται εξαιρετικά πιθανό το μικτό ντουέτο να ενταχθεί σύντομα στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

 

Τελευταία Νέα