«Ασημένια» η Γκουντούρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων γυναικών

«Ασημένια» η Γκουντούρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων γυναικών

bet365

H Δώρα Γκουντούρα επιστρέφει από το Πλόβντιφ της Βουλγαρίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων γυναικών με το ασημένιο μετάλλιο!

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της σπάθης, Νο 117 στον κόσμο ηττήθηκε στον τελικό από την Μεξικανή Νατάλια Μποτέγιο με 15-14.

Στα προκριματικά βρέθηκε στο 14ο πουλ κόντρα στις Ιμπραήμοβα (Αζερμπαϊτζάν), Μπούερκερτ (Γερμανία), Σίσλαρ (Πολωνία) Φασόκουν (Μ. Βρετανία) και Μποτέγιο (Μεξικό), όπου έκανε 4 νίκες.

Στο κυρίως ταμπλό προκρίθηκε απευθείας στις «64», όπου νίκησε 15-6 την Αιγύπτια Μοντάσερ, και αμέσως μετά την Ιταλίδα Λούτσια Λουκαρίναι με 15-11. Στις «16» έκανε μία ακόμη νίκη επί της Ρωσίδας Σοφία Ποζντνιάκοβα με 15-11, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε την Ιταλίδα Μπάτιστον με 15-14.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Στα ημιτελικά την περίμενε η Ουγγαρέζα Λίζα Πουστάι, η οποία έχασε με 15-12, δίνοντας στην Ελληνίδα την πρόκριση στον τελικό. Εκεί στο πιο αμφίρροπο ματς, την νίκησε η 14χρονη, αριστερόχειρας, Μποτέγιο, Νο 194 στον κόσμο.

Η 20χρονη Δώρα Γκουντούρα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και προσπάθειας σε αυτή την κατηγορία με πολλές χαρές και λύπες ένας κύκλος κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Γυναικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον προπονητή μου Θανάση Δελενίκα για την πίστη και αφοσίωση του σε εμένα και στην δουλειά μας, τον σύλλογο μου ΑΕΚ και τον έφορο μου Κώστα Πότου που με στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Επίσης την εταιρία PBT Fencing και τον επίσημο αντιπρόσωπο της στην Ελλάδα Sportescrime Fencingγια τον αθλητικό εξοπλισμό που μου παρέχει και τέλος φυσικά την οικογένειά μου που δεν λείπει ποτέ από το πλευρό μου...»

 

Τελευταία Νέα