Με 438 events σε 92 χώρες γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ!

Gazzetta team
Με 438 events σε 92 χώρες γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα πινγκ πονγκ!

bet365

Τη «δική» της μέρα γιόρτασε χτες η επιτραπέζια αντισφαίριση. Εκατομμύρια φίλοι του αθλήματος ανά τον κόσμο αφιέρωσαν τη δράση τους στην Παγκόσμια ημέρα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, την 6η Απριλίου, που καθιερώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Ήταν η τρίτη χρονιά εορτασμού και αποτέλεσε μία ακόμα θαυμάσια ευκαιρία για να διαφημιστεί και να διαδοθεί το δημοφιλές, έτσι κι αλλιώς, άθλημα. Σύμφωνα με τη σχετική ιστοσελίδα (www.tt4all.com/) έγιναν τουλάχιστον 438 events σε 92 χώρες όλων των ηπείρων (αυτά δηλαδή, που ήταν δηλωμένα) και όλα μαζί, μικρά ή μεγάλα, πέρασαν το μήνυμα για τη χαρά του παιχνιδιού και τη δυνατότητα να παίζεται οπουδήποτε και από τον οποιονδήποτε. Βεβαίως, έγινε ξανά και η Ελλάδα μέρος της γιορτής.

Σωματεία-μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και σχολεία οργάνωσαν μικρές εκδηλώσεις, ενίσχυσαν την εικόνα του αθλήματος και υπογράμμισαν την ανάγκη για άθληση.
Πριν περάσουμε στις δράσεις, για τις οποίες είχε ενημέρωση το γραφείο Τύπου της ελληνικής ομοσπονδίας, να σημειώσουμε ότι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=tq0Di3CCsbI οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν μονόλεπτο βίντεο της I.T.T.F. για την Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι εκεί εμφανίζεται και ο Παναγιώτης Γκιώνης να στέλνει μήνυμα για τη γιορτή.


Μεγάλη απήχηση συνάντησε, όπως αναμενόταν, το πολύ όμορφο βίντεο, που ετοίμασε ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με αφορμή την 6η Απριλίου. Φιλμ, που συνδέει τους σύγχρονους με τους αρχαίους χρόνους και «ντύνεται» με υπέροχα πλάνα και θαυμάσια μουσική. Αρχίζει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στην Ήπειρο, έναν ιερό τόπο από την προϊστορική περίοδο και μεταφέρεται στη διάσημη λίμνη των Ιωαννίνων.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

«Ανέβηκε» στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube (είναι στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=WbcHQDeyRv8) και ταυτόχρονα στάλθηκε, μέσω της ομοσπονδίας, στην I.T.T.F. και την E.T.T.U. μαζί με σχετικό σημείωμα. Εκεί αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι αθλητές του σωματείου παίζουν πινγκ πονγκ στο κέντρο του αρχαίου θεάτρου, ενώ στη συνέχεια το βίντεο περνά σε άλλους νέους αθλητές, οι οποίοι παίζουν δίπλα στη λίμνη της πόλης.

Τα παιδιά σχηματίζουν κύκλους γύρω από το τραπέζι και δηλώνουν έτσι «τον κύκλο της ζωής, τον κύκλο του χρόνου και την ανθρώπινη επιθυμία για δράση και αντίδραση, για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη. Είναι επίσης ένας τρόπος για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, έχοντας πάντα κατά νου το άθλημα της καρδιάς τους, την επιτραπέζια αντισφαίριση». Το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 20 δευτερολέπτων είχε μέχρι απόψε 2.160 επισκέψεις.

Χτες στο μεταξύ, το σωματείο των Ιωαννίνων βρέθηκε στο Γυμνάσιο Κατσικά και παρουσίασε την επιτραπέζια αντισφαίριση αποδεχόμενο πρόσκληση της διεύθυνσης και της γυμνάστριας του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν παιδιά από το συγκεκριμένο Γυμνάσιο, αλλά και από το ειδικό Γυμνάσιο της πόλης και είχαν παράλληλα την ευκαιρία να παίξουν.


Ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας άνοιξε για 5,5 ώρες τις πόρτες του σε όλους τους φίλους του συλλόγου και του αθλήματος και είχε δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Κώστας Παπαγεωργίου και ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών τις δύο τελευταίες σεζόν και διεθνής αθλητής Κώστας Κωνσταντινόπουλος ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του σωματείου κι έδειξαν το άθλημα στην καλύτερή του μορφή.

Έκαναν επίδειξη κι έπαιξαν με τα παιδιά και τα μέλη του Ιλισσού. Ο σύλλογος τούς απένειμε και από μία αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Από την αίθουσα πέρασαν δεκάδες άτομα και απόλαυσαν την επαφή με τη ρακέτα.


Στην Κοζάνη ο τοπικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης …έβγαλε τον κόσμο στην πλατεία. Έστησε τραπέζια στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης (κάτω από το καμπαναριό) από τις 5μ.μ. έως τις 7μ.μ. και με σύνθημα «πιάστε όλοι μια ρακέτα» κάλεσε μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Επίσης, με αθλητές του πραγματοποίησε επίδειξη του αθλήματος. Στην όμορφη ιδέα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες.


Ο Ολυμπιακός, ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά έκαναν την προπόνησή τους στο πνεύμα της ημέρας. Στην κοινή τους έδρα στο 3ο Λύκειο-13ο Γυμνάσιο με σπάρινγκ τις πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδας του απλού γυναικών Δέσποινα Δάνδουλα, Μαρία Μοίρου και παρόντα για λίγη ώρα και τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Τάσο Ρηνιώτη. Την αίθουσα επισκέφτηκαν περίπου 50 άτομα. Η προπόνηση μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα Sportsland και στο μικρόφωνό της μίλησαν αρκετοί παριστάμενοι για το άθλημα και την προσπάθεια αυτών των σωματείων.


Οι Σάρισες Φλώρινας πραγματοποίησαν και φέτος σε εξωτερικό χώρο την εορταστική τους εκδήλωση. Οι αθλητές και το προπονητικό τιμ βρέθηκαν στο 3ο Δημοτικό σχολείο της πόλης και από τις 09:00 έως τις 14:00 παρουσίασαν την επιτραπέζια αντισφαίριση. Οι μαθητές δοκίμασαν με ενθουσιασμό τις δυνάμεις τους με τη μικρή ρακέτα και πήραν τις βασικές πληροφορίες για το άθλημα.


Το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ηρακλή Γ.Σ. ανακοίνωσε επίσημα χτες την έναρξη της συνεργασίας του με το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Blue Refugee Center της οργάνωσης Solidarity Now). Σε λίγες ημέρες θ’ αρχίσει τη δωρεάν εκμάθηση πινγκ πονγκ σε παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το ήθος, η φιλοξενία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο είναι διαχρονικά χαρακτηριστικά του Ηρακλή αλλά και όλων των Ελλήνων.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων (Blue Refugee Center) θα τοποθετηθούν στους χώρους του Κέντρου τραπέζια πινγκ πονγκ και θα πραγματοποιούνται δωρεάν προπονήσεις 2 φορές κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, από αθλητές του Ηρακλή προς τους ωφελούμενους της οργάνωσης. Ο σκοπός μας… απλός και πολύ ανθρώπινος! Να μοιράσουμε χαμόγελα, να μάθουμε στους μικρούς πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν δύσκολα παιδικά χρόνια ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και που θέλουν να τους βοηθήσουν να ξεχαστούν, να αθληθούν και να ενταχθούν ομαλά στην τοπική κοινωνία. Όσο διάστημα βρίσκονται κοντά μας, να νιώθουν ασφάλεια. Και ο αθλητισμός είναι η ιδανική δραστηριότητα για να το πετύχει κανείς αυτό».


Στην Πάτρα εξάλλου, ο Όμιλος Αριστείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Πειραματικού δημοτικού σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών γιορτάζει και φέτος την ιδιαίτερη αυτή μέρα του αθλήματος. και οι λοιποί όμιλοι του σχολείου θα παρουσιάσουν εικαστικές δημιουργίες, πολιτιστικές παρεμβάσεις καθώς και αθλητικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στο πνεύμα της ημέρας. Ήδη, οι δημιουργίες των μαθητών/τριών ξεπερνάνε κάθε προσδοκία.


Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού τέλος, οργανώνει αύριο και μεθαύριο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, το 1ο ατομικό πρωτάθλημα μαθητών/μαθητριών δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της Αττικής. Θα το πραγματοποιήσει στην έδρα του, στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα