Αγυιά: Το κολυμβητήριο που έγινε σκουπιδότοπος!

Gazzetta team
Αγυιά: Το κολυμβητήριο που έγινε σκουπιδότοπος!

bet365

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για την κατάσταση που επικρατεί στο πρώην κολυμβητήριο στην Αγυιά στην Πάτρα, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε σκουπιδότοπο και εστία μόλυνσης.
Οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ «μιλούν», αλλά όποιος έχει το θάρρος να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής θα διαπιστώσει ότι η βρωμιά και η δυσωδία έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
Εχουν περάσει κάτι παραπάνω από δύο μήνες από τότε που στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, είχε ανακοινώσει την ένταξη του χώρου του κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα του 2016 αναφέροντας ότι η ανάπλασή του θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη αφορούσε στην περίφραξη του πρώην κολυμβητηρίου, αποκατάσταση ανοιχτών γηπέδων και μερική περίφραξη, καθώς και την πλήρη αποκατάσταση του φωτισμού του χώρου.
Η δεύτερη φάση την εξωτερική περίφραξη και η τρίτη, η πρόταση του Δήμου για γήπεδο μπιτς βόλεϊ. «Η ΓΓΑ συμφωνεί, αφού ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων. Η δική μας βούληση είναι ότι ο χώρος της Αγυιάς θα ανασυγκροτηθεί» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου στις 31 Ιανουαρίου στην Πάτρα ο Ιούλιος Συναδινός, αλλά από τότε μετά από δύο και πλέον μήνες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.«Μηδέν», κανένα ενδιαφέρον, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από κανέναν!
Ομως, είναι μόνο ευθύνη της ΓΓΑ για όσα δεν έχουν γίνει; Οχι βέβαια. Σαφώς και η ΓΓΑ, στην οποία ανήκει το πρώην κολυμβητήριο και ο περιβάλλοντας χώρος έχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και η Πάτρα πρέπι να αναλάβει πρωτοβουλίες. Πρόκειται για έναν χώρο που βρίσκεται σε μία από τις εισόδους της πόλης και η εικόνα είναι αποκρουστική!
Η πρόταση του Δήμου, που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό, είναι να κατασκευαστεί Σύγχρονο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο με θέσεις πάρκινγκ, αποδυτήρια, ιατρείο, όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης, παιδότοπο, γήπεδο μπιτς-βόλεϊ, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις με ειδικό ταρτάν, ακόμη και γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7, ανακατασκευή της υπάρχουσας ανοικτής πισίνας ή στη θέση της κατασκευή γηπέδων για όλα τα αθλήματα της άμμου, με την προϋπόθεση ταυτόχρονης κατασκευής μικρής κλειστής πισίνας σε άλλο σημείο του Αρκτικού Τομέα της πόλης. Σαφώς και πρέπει ο χώρος να μεταμορφωθεί και να παραδοθεί στην πόλη προς χρήση, αθλητική ή άλλη. Ομως, το βασικότερο είναι άμεσα να καθαριστεί! Η εικόνα σκουπιδότοπου, η εστία μόλυνσης σε μία από τις εισόδους της πόλης δεν περιποιεί τιμή για κανέναν.
H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Ο Τάκης Πετρόπουλος, σύμβουλος Δημάρχου επί αθλητικών θεμάτων, αποκάλυψε ότι πρόσφατα ο Κώστας Πελετίδης μαζί με τον Ανδρέα Αθανασόπουλο και τον ίδιο επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για το θέμα του κολυμβητηρίου. «Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο» μας είπε ο Τάκης Πετρόπουλος, αλλά είναι σίγουρο ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα με τον Δήμο να τηρεί πλέον στάση αναμονής προγραμματίζοντας τις επόμενες κινήσεις του.
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΓΓΑ, ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΑΚ
Το πρώην κολυμβητήριο στην Αγυιά, ο περιβάλλον χώρος, οι εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις και ότι έχει μείνει από αυτές ανήκουν στην ΓΓΑ, η οποία της έχει εντάξει στο ΠΕΑΚ. Ρωτήσαμε χθες τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ, Κώστα Κόντη, εάν υπάρχει κάποια ενημέρωση και εξέλιξη για τις προ διμήνου εξαγγελίες του κ. Συναδινού και ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας: «Γνωρίζω ότι οι διαδικασίες κινούνται, αλλά δεν έχω κάποια ενημέρωση, δεν γνωρίζω έαν υπάρχει κάποιο κόλλημα. Ομως σαφώς και αποτελεί προτεραιότητα ο καθαρισμός του χώρου και θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση ζητώντας την συνδρομή του Δήμου».
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Το κολυμβητήριο στην Αγυιά λειτούργησε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2003. Τότε φιλοξένησε το παιχνίδι ΟΠΑΘΑ-Καρδίτσα για το πρωτάθλημα πόλο της Β' Εθνικής ανδρών. Από τότε σταδιακά εγκαταλήφθηκε και φτάσαμε στη σημερινή αποκρουστική εικόνα.
πηγή: pelop.gr


 

Τελευταία Νέα