Η απάντηση της Ομοσπονδίας τένις στα σχέδια της ΑΕΚ για το γήπεδο του ΟΑΚΑ

Gazzetta team
Η απάντηση της Ομοσπονδίας τένις στα σχέδια της ΑΕΚ για το γήπεδο του ΟΑΚΑ

bet365

Η Ομοσπονδία του τένις απαντά στα σχέδια για να παραχωρηθεί κεντρικό γήπεδο του τένις στο ΟΑΚΑ, στη μπασκετική ΑΕΚ, είναι η διοργάνωση δύο κορυφαίων τουρνουά ύψους 750.000 ευρώ.

Η ομοσπονδία του τένις (ΕΦΟΑ) απάντησε με συγκεκριμένο σχέδιο στα σχέδια για να παραχωρηθεί το κεντρικό γήπεδο στο ΟΑΚΑ, στην ΚΑΕ ΑΕΚ για να στεγάσει το γήπεδο της. Ετσι ανακοίνωσε οτι θα διεκδικήσει δύο τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας, ύψους 750.000 ευρώ!

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση, ότι στη συνάντηση για το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος όμως, έδωσε και το πράσινο φως στην ΕΦΟΑ να υποβάλλει την αίτηση για τη διοργάνωση των δύο μεγάλων τουρνουά!

Η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

Μετά από απόφαση του Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α., την 28/01/2017, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, σε συνεργασία με την I.T.F. (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), την TENNIS EUROPE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), την A.T.P. (Διεθνής Επαγγελματική Ένωση Τένις Ανδρών) και την W.T.A. (Διεθνής Επαγγελματική Ένωση Τένις Γυναικών) και Έλληνες επιχειρηματίες, διεκδικεί για το 2018 την διοργάνωση δύο Διεθνών Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, ένα Ανδρών 500.000 δολαρίων και ένα Γυναικών 250.000 δολαρίων, στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο Ο.Α.Κ.Α.

Το Δ.Σ. προχώρησε στην ομόφωνη απόφασή του, μετά από συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη την 20/01/2017 και τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ.Α. κ. Βαγγέλη Πηλιχό, την 24/01/2017. Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α., με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου και ο Ταμίας κ. Κώστας Γιακουμής και με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ.Α. κ. Βαγγέλη Πηλιχό, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου. Συζητήθηκε η γενικότερη αξιοποίηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης και η διοργάνωση των δύο Διεθνών Πρωταθλημάτων.

Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., το οποίο έχει κληθεί την προσεχή Πέμπτη 30/03/2017, θα εισηγηθεί συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για να συνδράμουν στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες θα προβάλουν την Ελλάδα, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αμαρουσίου και το Ο.Α.Κ.Α. στην Παγκόσμια Αθλητική Οικογένεια.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. έλαβε κορυφαία απόφαση, για την διοργάνωση των δύο Πρωταθλημάτων. Η Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις αναγνωρίζει την Ελλάδα σαν Ασφαλή Αθλητικό Δρόμο της. Το κλίμα είναι ώριμο, μετά από τις εκατοντάδες Διεθνών Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, που διοργανώθηκαν άρτια τα 22 τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας. Οι ακριτικές περιοχές ένοιωσαν την αγάπη των χιλιάδων αθλητριών και αθλητών, από τις πέντε Ηπείρους, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές, από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο και από τα Χανιά μέχρι την Ορεστιάδα. Το κλίμα είναι ώριμο, γιατί υπάρχουν δικοί μας αθλητές με Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή προοπτική. Κορυφαίοι σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και δεκάδες άλλοι βαθμολογημένοι αθλητές και αθλήτριες στην Παγκόσμια και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, ικανοί να γεμίσουν την Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο Ο.Α.Κ.Α. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., με την στήριξη των Ενώσεών της και των Σωματείων της θα πραγματοποιηθεί.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα