Η συνέντευξη Τύπου του 15ου Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών

Gazzetta team
Η συνέντευξη Τύπου του 15ου Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών

bet365

Στη Κοβεντάρειο Αίθουσα του Δήμου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 15oυ Final Four του Κυπέλλου Ανδρών.

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Δημάρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Μαρία Καρυπίδου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δήμου Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Σταματιάδης και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων φιναλίστ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

IMG 3724
Λευτέρης Ιωαννίδης (Δήμαρχος Κοζάνης): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΧΕ που εμπιστεύτηκε την Κοζάνη για τη διοργάνωση αυτής της γιορτής του αθλητισμού στην πόλη μας. Μακάρι να γίνονται συχνά τέτοιες γιορτές για να δημιουργούμε πρότυπα για τη νεολαία της Κοζάνης ν’ ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Με το σκεπτικό αυτό διοργανώνεται στο κλειστό της Λευκόβρυσης με την παρουσία τεσσάρων ιστορικών ομάδων. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και όπως αγκαλιάσαμε άλλες διοργανώσεις, έτσι θα κάνουμε και με αυτήν την εκδήλωση. Νομίζω ότι θα την χαρούμε όλοι και θ’ αποκομίσουμε οφέλη για το χάντμπολ. Είναι μία επένδυση για την κοινωνία η επένδυση στον αθλητισμό και ο καλύτερος να κερδίσει».

Μαρία Καρυπίδου (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που καλωσορίζουμε τις τέσσερις φιναλίστ. Η πόλη της Κοζάνης με το γήπεδο ’’στολίδι’’, που έχει, αποδεικνύει ότι μπορεί να δεχτεί και να κάνει διοργανώσεις αναλόγου επιπέδου. Ως περιφέρεια, είμαστε δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις και το αποδεικνύουμε, όποτε μας ζητηθεί. Θέλω να ευχηθώ καλούς αγώνες και καλή διαμονή στην πόλη της Κοζάνης».

IMG 3745
Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Ήρθαμε σ’ έναν τόπο, που είναι ιδιαίτερος, ζεστός, φιλόξενος, αγαπάει τον αθλητισμό, αγαπάει το χάντμπολ. Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Κοζάνη μέσα σε 15 ημέρες, έχω εντυπωσιαστεί από την αγάπη των ανθρώπων για το άθλημα, από την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους χορηγούς που στάθηκαν στο πλευρό μας και ιδιαίτερα την ΔΕΗ. Είχαμε μία παράλληλη εκδήλωση σήμερα στα πλαίσια του Be Active. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες, αυτό είναι μια υπόσχεση. Θα ξαναέρθουμε στην Κοζάνη για εκδηλώσεις. Υπάρχει μια καταπληκτική εγκατάσταση, την οποία όταν πρωτοείδα δεν πίστευα στα μάτια μου. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος και ν’ απολαύσει το θέαμα».

Σε ερώτηση για το γιατί επιλέχθηκε η πόλη της Κοζάνης, είπε: «Το χάντμπολ δεν είναι δύο πόλεις στην Ελλάδα, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Ειδικά, όταν μιλάμε για την Κοζάνη, μία περιοχή, που διαθέτει ιστορία στο χάντμπολ, καθώς είχε συμμετοχή (με τον Εθνικό Κοζάνης) στον 1ο αγώνα, που έγινε πριν από 40 χρόνια στο Αμύνταιο της Δυτικής Μακεδονίας. Για να κάνεις κάπου μια διοργάνωση, πρέπει να συνυπάρχουν κάποιοι παράγοντες. Όλοι αυτοί, λοιπόν, υπήρχαν εδώ. Η φιλοξενία, ο τοπικός Δήμος, η περιφέρεια, η γηπεδάρα που υπάρχει.... Συνεπώς, γιατί να μην το φέρουμε εδώ; Είναι μια περιοχή που διψάει για πράγματα αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά. Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να ξαναέρθουμε και να ξαναέρθουμε και να κάνουμε πράγματα μαζί».

Γιάννης Ιωαννίδης (Πρόεδρος ΟΠΑΝ Δήμου Κοζάνης): «Η Κοζάνη γιορτάζει, αυτό το Final Four είναι μία γιορτή του αθλητισμού και πρέπει να παραμείνει γιορτή. Είμαστε έτοιμοι όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι. Θα φιλοξενήσουμε άρτια αυτό το μεγάλο γεγονός στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για να είναι όλα στην εντέλεια, τους υπαλλήλους, τους εθελοντές και φυσικά την Περιφέρεια και τους χορηγούς. Θέλω να ζητήσω από τους κατοίκους της Κοζάνης να αγκαλιάσουν την διοργάνωση και το άθλημα».

Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Καταρχήν, να ευχαριστήσουμε την πόλη της Κοζάνης για τη φιλοξενία. Είμαστε σε μια μεγάλη γιορτή του ελληνικού χάντμπολ, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια και να δείξουμε τις δυνατότητές μας, προχωρώντας προς τον τελικό. Σίγουρα, έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, ωστόσο, είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή τη διοργάνωση και τον αγώνα. Τις δυσκολίες τις ξέρουμε, και θεωρώ ότι οι παίκτες του Φιλίππου θα είναι έτοιμοι». Ερωτηθείς για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα του, είπε: «Για εμάς δεν υπάρχει άγχος. Υπάρχει διάθεση, θέληση, εγωισμός, στο να διεκδικήσουμε ξανά ένα τρόπαιο, που κατακτήσαμε πέρυσι με πολύ κόπο και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτήν την πρόκληση».

IMG 3805
Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Εμείς έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε από χθες στην Κοζάνη και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε το γήπεδο, να κινηθούμε μέσα στην πόλη και είμαι σίγουρος ότι με όλη αυτή τη ζεστασιά θα γίνει και ένα Final Four με υψηλό επίπεδο διοργάνωσης. Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστούμε όλους τους φορείς, που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να προσφέρουμε ένα ποιοτικό επίπεδο αγώνα μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι να γίνουν τρία παιχνίδια με πολύ κόσμο, που θα τα ευχαριστηθεί ο φίλαθλος κόσμος της Κοζάνης και των γύρω περιοχών. Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, από το ξεκίνημα του θεσμού, στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Καταφέραμε και αποκλείσαμε δύο ομάδες, που είναι στην πρώτη τετράδα, δύο πολύ καλές ομάδες, και μάλιστα τις κερδίσαμε εκτός. Συνεπώς, έχουμε ένα δικαίωμα παραπάνω να ονειρευόμαστε την κατάκτηση του κυπέλλου. Εμείς και η ΧΑΝΘ είμαστε οι ομάδες, που έχουμε δώσει δείγματα, γιατί και η ΧΑΝΘ έχει αποκλείσει δύο ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Μένει, λοιπόν, να κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση της κούπας. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να γίνει αυτό το Final Four στην έδρα του, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ εξέφρασε μία άποψη. Και μέσα στις τάξεις του αρκετοί ήθελαν να γίνει εδώ στην Κοζάνη, γιατί είμαστε σίγουροι ότι το ασπρόμαυρο στοιχείο είναι πολύ έντονο και σε αυτήν την περιοχή. Είμαστε σίγουροι ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν μας αγχώνει, έχουμε συνηθίσει να μας βοηθάνε και αυτό είναι ένα παραπάνω κίνητρο και για εμάς». Για το αν ο τελικός είναι αύριο και όχι την Κυριακή: «Ο τελικός δεν είναι αύριο, αλλά την Κυριακή, γιατί με την ίδια λογική θα έπρεπε να είχαμε πάρει το κύπελλο από τα Χριστούγεννα. Όποιον αντίπαλος βρίσκεις μπροστά σου, πρέπει να τον κερδίζεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται τον τίτλο, αλλά ο τελικός είναι την Κυριακή. Εύχομαι και ελπίζω να είναι την Κυριακή η ομάδα μου εκεί και να τον διεκδικήσει».

Για το αν έχει σχέση το πρόσφατο ματς του πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων με το αυριανό: «Άλλα τα ματς του πρωταθλήματος και άλλα αυτά του κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα είναι μακρύς ο δρόμος, ενώ στο κύπελλο τα ματς είναι νοκ-άουτ. Είναι μία διαφορετική διαδικασία. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό από το προηγούμενο, κανένα δεν είναι ίδιο. Αυτό σε κάποιες φάσεις είναι κακό, γιατί αν έχεις κερδίσει, θα πρέπει να ξανακερδίσεις, ενώ αλλιώς ξεκινούν από το μηδέν. Η συγκομιδή μας φέτος με τον Φίλιππο είναι αρνητική, όμως, αυτό μας φορτώνει με περισσότερο κίνητρο και όχι άγχος. Θα ήθελα, επίσης, να σταθώ στο γεγονός ότι και οι τρεις προπονητές που βρισκόμαστε τώρα εδώ (Τσολάκος και Σεϊρεκίδης) έχουμε υπάρξει προπονητές στον ΠΑΟΚ. Στο προηγούμενο νταμπλ ήταν ο Αντώνης (σ.σ. Τσολάκος), στα δύο πρώτα πρωταθλήματα ήταν ο Στέλιος (σ.σ. Σεϊρεκίδης)».

Αντώνης Τσολάκος (προπονητής ΧΑΝΘ): «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, ήμουν κάτοικος της πόλης και είναι μια πόλη από την οποία έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Για το Final Four θέλω να δηλώσω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι σαν ΧΑΝΘ, που είμαστε εδώ. Νομίζω ότι είμαστε με την αξία μας, γιατί οι αντίπαλοι και ο τρόπος που τους αποκλείσαμε το δείχνει αυτό. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στον αγώνα με τον Πανελλήνιο, αν και είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά είναι στο χέρι των παιδιών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τη μέχρι τώρα πορεία στους παίκτες τη ΧΑΝΘ, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρότητας και μόνοι τους έχουν καταφέρει ό,τι έχουν καταφέρει. Ελπίζω να συνεχίσουν».

IMG 3807
Σταύρος Παπαδόπουλος (Αρχηγός Φιλίππου Βέροιας): «Είναι ευχάριστο που αυτό το Final Four γίνεται σε μία πόλη της επαρχίας και χαίρομαι που βλέπω ότι το χάντμπολ εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στο Final Four, τόσο εμείς όσο και οι άλλες τρεις ομάδες, είναι οι τέσσερις ομάδες, που ήθελαν περισσότερο να είναι εδώ. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ, αν δεν το θέλαμε, δεν θα ήμασταν. Κάποιοι δεν σέβονται την ιστορία, που έχει η δικιά μου ομάδα και μέσα και έξω από το γήπεδο. Εμείς ήρθαμε εδώ για έναν στόχο, για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο αντίπαλος είναι δυνατός, τον σεβόμαστε, αλλά πρέπει να μας σεβαστεί και αυτός».

Θόδωρος Πετρίδης (Αρχηγός ΠΑΟΚ): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, που συμβάλλουν για την επίτευξη αυτής της διοργάνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν μπει στη διαδικασία να βοηθήσουν να προβληθεί εδώ το άθλημα του χάντμπολ. Όσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, αντιμετωπίζουμε αύριο τον Φίλιππο Βέροιας, τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος στο πρωτάθλημα. Έχουμε εξετάσει διεξοδικά αυτά τα παιχνίδια, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να έχουμε ένα υγιές διήμερο, μακριά από τραυματισμούς και ο καλύτερος ας κερδίσει!»

Μανώλης Iωαννίδης (αρχηγός ΧΑΝΘ): «Για μένα και για την ομάδα μου είναι κάτι πρωτόγνωρο και είμαστε χαρούμενοι, που είμαστε εδώ. Θέλαμε να είμαστε εδώ και γι’ αυτό είμαστε παρόντες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ότι έχουμε τις μικρότερες πιθανότητες. Αλλά, επίσης, έχουμε και 60 λεπτά μπροστά μας, να παίξουμε με τον Πανελλήνιο, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ο καλύτερος ας προκριθεί στον τελικό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα