Αγωγή κατά του ΣΕΓΑΣ κατέθεσε ο Νίκος Τσώνης

Αγωγή κατά του ΣΕΓΑΣ κατέθεσε ο Νίκος Τσώνης

bet365

Ο Νίκος Τσώνης κατέθεσε αγωγή κατά του ΣΕΓΑΣ, ζητώντας την ακύρωση των αρχαιρεσιών του Σεπτεμβρίου, καθώς και της ψηφοφορίας για την εκλογή εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία τα έχασε, λίγα 24ωρα προτού παρέλθει το 6μηνο από τις αρχαιρεσίες της 24η Σεπτεμβρίου, κατέθεσε και αγωγή.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στην αγωγή, στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν σωματεία χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ υπήρχαν υποψήφιοι, οι οποίο ταυτοχρόνως ήταν και κριτές, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ομοσπονδίας. Τέλος, καταγγέλλει ως παράτυπη τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων στην ΕΟΕ.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο δικονομικό κώδικα, υπάρχει ένα περιθώριο 100 ημερών για κατάθεση προτάσεων και να συγκεντρωθεί το δικαστικό υλικό, επιπλέον ένα 15μερο που δίνεται προθεσμία αντικρούσεων των προτάσεων και 15 ακόμη ημέρες για να χρεωθεί η διαδικασία σε δικαστή.

Μετά την πάροδο των 130 ημερών με τον Αύγουστο να μεσολαβεί (δεν εκδικάζονται υποθέσεις λόγω θέρους) η απόφαση αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

Τελευταία Νέα