Nαδάλ: «Αν δεν ήταν ο Τόνι θα είχα γίνει ποδασφαιριστής»

Gazzetta team
Nαδάλ: «Αν δεν ήταν ο Τόνι θα είχα γίνει ποδασφαιριστής»

bet365

O Ραφαέλ Ναδάλ επιστρέφει στο Μαϊάμι το ένα από τα τρία Masters 1000 που δεν έχει κατακτήσει ποτέ (Σανγκάη και Μπερσί), με καλό προαίσθημα και παραδέχεται ότι αν έλειπε ο θείος του θα είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Ο Ισπανός είχε γνωρίσει την ήττα σε τέσσερις τελικούς το 2011 και 2014 από τον Τζόκοβιτς, το 2008 από τον Νταβιντένκο και το 2005 από τον Φέντερερ.

«Έχω έρθει εδώ με καλά συναισθήματα», δήλωσε ο Ράφα, ο οποίος παίζει το πρώτο του ματς αύριο 24/03 και πρόσθεσε: «Παλεύω και δουλεύω κάθε μέρα για να έχω πιθανότητες να παίξω σε όλα τα τουρνουά. Το να κερδίσω το Μαϊάμι δεν είναι εμμονή. Θα ήθελα πολύ να προσθέσω στο βιογραφικό μου το Μαϊάμι. Είχα τέσσερις ευκαιρίες και στις δύο από αυτές ήμουν πολύ κοντά. Κανονικά όταν έχεις αυτές τις ευκαιρίες πρέπει να τις πάρεις. Αισθάνομαι καλά. Ξεκίνησα καλά τη χρονιά. Σε κάθε ματς νιώθω ότι κάνω καλές εμφανίσεις. Τώρα έχω μία ακόμη ευκαιρία και ελπίζω ότι είμαι έτοιμος».

Αναφορικά με την επιλογή των Τζόκοβιτς και Μάρεϊ να απέχουν από τη διοργάνωση ο Ράφα τόνισε: «Καθένας μπορεί αν επιλέξει το πρόγραμμα του. Υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι παίκτες που παίζουν καλά. Το τένις δεν εξαρτάται από δύο παίκτες».

Για το ποια συμβουλή έχει να δώσει σε κάποιον που θέλει να του μοιάσει ο Ισπανός τόνισε: «Να μην ονειρεύονται να γίνουν Ράφα Ναδάλ, αλλά να ονειρεύονται να διασκεδάζουν κάθε μέρα, το οποίο είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ποτέ δεν είχα τόσο υψηλούς στόχους.

Όταν ήμουν μικρός, ποτέ δεν ονειρεύτηκα να γίνω Άγκασι, Σάμπρας ή οποιοσδήποτε άλλος που έβλεπα στην τηλεόραση. Αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο ήταν να προπονούμαι σωστά κάθε μέρα και να διασκεδάζω με τους φίλους μου».

Τέλος, σε ότι αφορά την απόφαση του να μην συνεχίσει με τον Τόνι Ναδάλ στο πλευρό του τη νέα σεζόν ο Ράφα ξεκαθάρισε: «Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για το Τοur χωρίς το Τόνι.

Δεν είναι επανάσταση, απλώς εκείνος αποφάσισε να μην ταξιδεύει άλλο πια μαζί μου και το σέβομαι. Πρέπει να βρω νέες ισορροπίες χωρίς αυτόν. Τον ευχαριστώ πολύ για τα πάντα, αλλά δεν είναι μεγάλη αλλαγή. Είναι κάτι νέο που πρέπει να υιοθετήσω, όπως έκανα για τόσα άλλα πράγματα στη ζωή μου.

Η σχέση μας δεν θα αλλάξει. Αν πήρε αυτήν την απόφαση, σίγουρα πιστεύει ότι είναι το καλύτερο γι αυτόν και ίσως και για μένα επίσης (γέλια).

Είμαι 30 και όχι 14, και είναι φυσιολογικό να παίρνω αποφάσεις για τα δικά μου θέματα. Όμως, πάντα άκουγα τη γνώμη του Τόνι ή της οικογένειας μου. Όταν εκείνος λέει ότι δεν παίρνει πια αποφάσεις, δεν το λέει με κακό τρόπο. Χωρίς τον Τόνι δεν θα έπαιζα τένις, αλλά ποδόσφαιρο.

Αυτός πολύ δυνατή επιρροή στο παιχνίδι μου, στην προσωπικότητα μου και την εκπαίδευση μου. Αν μου ζητήσει να είναι στο Ρολάν Γκαρός μαζί μου του χρόνου, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Για το αν θα έχει ποτέ άλλον παίκτη στο Τοur;

Δεν ξέρω. Θα πρέπει να δείτε πως τα πάει με τους νεότερους παίκτες στην ακαδημία. Όμως θα είναι αδύνατον γι αυτόν να ταξιδεύει τόσο πολύ όπως με εμένα. Έχει δύο γιους που παίζουν τένις και τα πάνε πολύ καλά»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα