Λύγισε στο μεγάλο ντέρμπι ο Κρεάνγκα

Gazzetta team
Λύγισε στο μεγάλο ντέρμπι ο Κρεάνγκα

bet365

Αποκλεισμός στα …σημεία για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στο World Tour της Λευκορωσίας, που γίνεται στο Μινσκ. Για τον 3ο γύρο του απλού κάμφθηκε με 4-3 σετ σε πολύ γερή και αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Βανγκ Ζενγκ Γι από την Πολωνία και έμεινε στις θέσεις 9-16.


Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από το itTV και κράτησε αμείωτο μέχρι το τέλος το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος. Ο συνολικός απολογισμός κρίνεται θετικός για τον Κρεάνγκα, που μετά τη συμμετοχή του στο όπεν της Λευκορωσίας θα επανέλθει στο διεθνές ranking list από το οποίο βγήκε τον Φεβρουάριο.

Θα επανεμφανιστεί στην κατάταξη έχοντας εξασφαλίσει κάποιους βαθμούς από τις δύο νίκες, ενώ έπειτα κι από τη σημερινή απόδοσή του κόντρα στο νούμερο 3 του τουρνουά επιβεβαίωσε ότι παραμένει δυνατός και απαιτητικός στη διεθνή σκηνή. Δίχως αμφιβολία είχε την ευκαιρία να μπει στα προημιτελικά κι αν το κατάφερνε θα διεκδικούσε μετάλλιο σε World Tour 12 χρόνια μετά από την τελευταία φορά, που ανέβηκε στο βάθρο τέτοιου event…


Ο Βανγκ Ζενγκ είναι νούμερο 68 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη. Ο πρωταθλητής μας ήταν στο νούμερο 124 τον Ιανουάριο, στην τελευταία εμφάνισή του στον πίνακα αξιολόγησης. Σε διοργάνωση της I.T.T.F. αναμετρήθηκαν πρώτη φορά. Ο Κρεάνγκα έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση. Στον ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού κοντά στο τραπέζι, που έχει ο κινεζικής καταγωγής αθλητής με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα, βρήκε λύσεις κι έδειξε ξεκάθαρα ότι μπορεί να φτάσει στη νίκη.

Από το 2ο σετ και μετά ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής είχε σταθερή απόδοση και στα επόμενα σετ. Είχε καλό κοντρόλ στις μπαλιές του αντιπάλου με το κομπίνα-λάστιχο, παράλληλα επιστράτευσε μυαλό και εμπειρία και δεν σταμάτησε στιγμή να είναι ανταγωνιστικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ισοφάρισε 3-3 στα σετ, ενώ ήταν πίσω 3-7 στο 6ο. Ο αγώνας πήγε στο καθοριστικό 7ο σετ, ο Κρεάνγκα προηγήθηκε 6-4 κι αργότερα βρέθηκε πίσω 7-9. Τελικά όλα κρίθηκαν στην παράταση και τη μία παραπάνω μπαλιά του Βανγκ (11-2, 7-11, 11-7, 11-13, 8-11, 11-9, 11-13).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα