Αναχώρησε η εθνική για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρία

Gazzetta team
Αναχώρησε η εθνική για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρία

bet365

Γεμάτη χαμόγελα και διάθεση αναχώρησε η 25μελής Ελληνική Αποστολή για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν οι XI Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να κατευοδώσει την Ελληνική Αποστολή μαζί με τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ., κ. Διονύσιο Κοδέλλα και ευχήθηκαν καλό ταξίδι στους αθλητές και τους προπονητές ανανεώνοντας το ραντεβού τους στις χιονοδρομικές πίστες όπου θα βρεθούν για να τους χειροκροτήσουν από κοντά. Με τις ευχές των εθελοντών, των υπόλοιπων συναθλητών και προπονητών τους αλλά και μελών των οικογενειών τους στις αποσκευές τους, η Ελληνική Αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της.

Oι Έλληνες αθλητές και οι εθελοντές προπονητές τους, που προέρχονται από τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Βοιωτίας θα λάβουν μέρος σε 3 από τα 8 αθλήματα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων της Αυστρίας και συγκεκριμένα στο Αλπικό Σκί (Alpine Skiing), στο Σκί Αντοχής (Cross Country Skiing) και σε Αγώνες ταχύτητας με χιονοβατήδες (Snow Shoeing).

Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα την 18η Μαρτίου 2017, στο στάδιο Planai στο Schladming με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών της Αυστρίας. Στους 2.700 αθλητές, στους 1.100 προπονητές, στους 3.000 εθελοντές από 107 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες καθώς και στα 5.000 μέλη οικογενειών θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Dr. Τimothy P. Shriver και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Austria 2017, Jurgen Winter. Εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, απ’ όλο τον κόσμο, θα βρίσκονται εκεί για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών των Special Olympics.


Ιδιαίτερη θέση στη Τελετή Έναρξης, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο ESPN (21:00 ώρα Ελλάδος - https://goo.gl/woVjrk) θα έχει η Ελληνική Αποστολή, η οποία θα ηγηθεί σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πρωτόκολλο, της παρέλασης των Αθλητών.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Αποστολής στους Παγκόσμιους Αγώνες κατέστη δυνατή χάρις στη στήριξη Ιδρυμάτων, Εταιρειών και μεμονωμένων επιχειρηματιών…

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, το Μέγα Δωρητή μας, στην Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Alpha Bank, και τις εταιρείες Aegean Airlines, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., Α. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., Microsoft Greece και PLAISIO COMPUTERS JSC για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Η Ελληνική Αποστολή επιστέφει από την Αυστρία στις 25 Μαρτίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα